8-daagse autorondreis Kastelen, Kopenhagen & Odense

Eigen vervoer reis

Deze charmante rondreis laat u de mooiste plekjes van de eilanden Seeland en Funen zien. Meer reisinformatie

vanaf € 565 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Seeland & Funen
 • Mooie kastelen onderweg
 • Incl. citybreak Kopenhagen
 • Hoge klantwaardering
 • Inclusief ANWB reisgids

8-daagse autorondreis Kastelen, Kopenhagen & Odense

Deze rondreis brengt u naar de mooiste plekjes van de eilanden Seeland en Funen. De mooiste kastelen, de hoofdstad Kopenhagen, lekker relaxen aan de kust en uiteindelijk een bezoek aan sprookjesstad Odense op het eiland Funen. Wilt u meer van Denemarken zien? Dan is een combinatie met de 9-daagse autorondreis Beleef Jutland een uitstekende keuze. U ziet dan geheel Denemarken.

Hoogtepunten
- Ontdek Seeland & Funen
- Trendy Kopenhagen
- Bezoek mooie kastelen
- Slenteren in het sprookjesstadje Odense
- Topattractie: het Egeskov Kasteel

Reviews

Algemene beoordeling

8,6  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Kamers 7,0
 • Ligging hotels 10,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel en service 7,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10,0
 • Routebeschrijvingen 10,0

Nieuwste reviews

8,6  /  10
Dhr. van Oosterhout  |  24 jul 2019
 • Faciliteiten 8
 • Kamers 7
 • Ligging hotels 10
 • Maaltijden 8
 • Personeel en service 7
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10
 • Routebeschrijvingen 10

Reviews

Algemene beoordeling

8,6  /  10
1 reviews
 • Faciliteiten 8,0
 • Kamers 7,0
 • Ligging hotels 10,0
 • Maaltijden 8,0
 • Personeel en service 7,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 10,0
 • Routebeschrijvingen 10,0

Dag 1: Utrecht - Køge, ca. 730 km

Seeland - Stevns Klint

De rondreis start in Køge, in het zuidoosten van het eiland Seeland. U kunt naar Puttgården in het noorden van Duitsland en daarvandaan per ferry van Scandlines naar Rødby in Denemarken. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en gaat vele malen per dag. Bij boeking kunt u aangeven of u deze overtocht door ons wilt laten reserveren. De afstand vanaf Rødby naar Køge is dan nog ca. 120 km. Køge ligt aan de kust, ca. 45 km zuidelijk van Kopenhagen. Onderweg kunt u nog even een stop maken bij Stevns Klint. Na aankomst in uw hotel kunt u even heerlijk de benen strekken en een frisse neus halen tijdens een strandwandeling. Indien het hotel is volgeboekt en we moeten uitwijken naar een ander hotel, kan dit hotel in het binnenland liggen.

Dag 2 en 3: Kopenhagen & Køge

Kopenhagen - Nyhavn

U heeft twee dagen om de omgeving van Køge te ontdekken. Køge is zeer centraal gelegen dus u kunt werkelijk alle kanten op. Op een mooie dag is het heerlijk vertoeven op het mooie zandstrand. Maar we raden u aan ook een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Geniet ook van heerlijk eten in de hoofdstad. In de afgelopen jaren heeft Kopenhagen echt vooruitgang geboekt op culinair gebied. Vanuit Køge is Roskilde ook goed bereikbaar: het Vikingschip Museum en de Roskilde Kathedraal zijn twee topattracties.

Dag 4: Køge - Snekkersten, ca. 85 km

Kopenhagen Kronborg kasteel

U verlaat Køge en rijdt naar het noorden van Seeland, naar het kleine plaatsje Snekkersten, nabij Helsingør. Dit is een zeer interessant stukje Denemarken, want er zijn veel bezienswaardigheden. Denemarken is een van de oudste koninkrijken ter wereld en bent u een liefhebber van kastelen waar u omringd wordt met Deense geschiedenis dan zit u hier goed. Het Kronborg kasteel uit de renaissance tijd, waarin Shakespeare's Hamlet zich afspeelde is werelderfgoed.

Dag 5: Kastelenroute

Frederiksborg kasteel in Hillerød

Na het ontbijt bent u vrij om uw dag in te delen. U kunt twee andere prachtige kastelen bezoeken die in het noorden van Seeland liggen. Kasteel Fredensborg is nog steeds in gebruik als buitenverblijf van de Deense Koninklijke familie en het Frederiksborg Slot met Ridderzaal en Kapel is van ongekende schoonheid. Vanuit Helsingør kunt u ook een uitstapje maken naar Zweden: de ferry naar Helsingborg gaat meerdere keren per dag en Helsingborg is een leuke stad om te vertoeven. Zo krijgt uw rondreis een bijzonder extra Zweeds tintje.

Dag 6 en 7: Snekkersten - Fåborg, ca. 230 km

Zuid Funen

Na het ontbijt verlaat u in de loop van de ochtend het eiland Seeland via de Storebaeltsbrug (tol, excl. ca. € 38 per auto) en arriveert op het eiland Funen. Glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, kastelen en landhuizen en bloeiende boomgaarden hebben ervoor gezorgd dat het eiland Funen de bijnaam 'Tuin van Denemarken' heeft gekregen. U verblijft in Fåborg in het zuidwesten. Mocht het hotel geen kamers beschikbaar hebben, dan reserveren we een overnachting in Odense. U hoort dit na boeking. Bezoek het 'sprookjesstadje' Odense, waar de Deense sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen is geboren en heeft gewoond en bezoek het mooie Egeskov kasteel met een prachtige ligging, mooi interieur en park met doolhof.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U keert op eigen gelgenheid terug naar huis of u start de rondreis Beleef Jutland, om het westelijk deel van Denemarken te ontdekken en een prima totaalbeeld te krijgen van het land.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Denemarken (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Denemarken v.v.
- Parkeer- en tolgeld en lokale veerdiensten. Richtlijn totale extra kosten ca. € 150 - € 175.

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving. Het alternatieve hotel voor Køge kan in het binnenland liggen, in plaats van aan het strand.

Overnachtingen
3 x Køge, Comwell Køge Strand
2 x Snekkersten, Comwell Borupgaard
2 x Faaborg, Hotel Faaborg Fjord

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en tenzij anders vermeld bij de Extra Info wel/niet inbegrepen.

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt inmiddels bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 


Allemansrecht

Het allemansrecht is een recht en een plicht voor iedereen die van het Deense landschap wil genieten. Het houdt in dat iedereen mag wandelen, hardlopen, fietsen enz. door het landschap en ook op de grond van andere mensen, mits geen schade aan de natuur of eigendommen wordt aangebracht. Men mag overigen niet storen, geen vuur stoken en geen afval achterlaten.

Autorijden in Denemarken

Denemarken biedt chauffeurs een goed onderhouden wegennet en snelwegen. Voor de brug tussen Funen en Seeland wordt tol gevraagd. Ook de brug tussen Denemarken en Zweden is een toltraject. Files komen er nauwelijks voor, maar uiteraard zorgen evenementen en vakanties voor wat extra drukte. Er zijn duidelijke verkeersborden. U bent verplicht om overdag ten minste met dimlichten te rijden. De promillagegrens voor alcohol bedraagt 0,5%. Het gebruik van mobiele telefoon (m.u.v. handsfree bellen) is verboden. Een veiligheidsgordel is verplicht, op iedere plaats in de auto, dus ook achterin. Alle kinderen tot zeven jaar moeten in een kinderzitje zitten. Er vinden regelmatig controles plaats en overtredingen worden bestraft met boetes of zelfs met intrekking van het rijbewijs. Een gevarendriehoek is verplicht.

Tanken
LPG is moeilijk verkrijgbaar. Door de afstanden liggen de benzinestations wat verder uit elkaar dan in Nederland. Ongeveer 75% van de benzinestations is onbemand.

Bevolking en geografie

De oppervlakte van Denemarken bedraagt 43.000 km². Denemarken omvat het grootste deel van het schiereiland Jutland en ongeveer 405 eilanden, waarvan Seeland, Funen, Lolland, Flaster, Langeland, Als, Møn en Bornholm de belangrijkste zijn. Faeröer en Groenland behoren ook bij Denemarken. Het heeft 1 landsgrens, met Duitsland en de kustlijn telt ca. 7315 km. Denemarken telt zo’n 5,7 miljoen inwoners, die ongelijk over het land verdeeld zijn. In Kopenhagen en omgeving wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. Denemarken heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 124 inwoners per km2 en heeft daarmee behoorlijk wat ruimte.

 

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt, en de meeste stopcontacten zijn hetzelfde als bij ons.

Eten & drinken

Een Deens ontbijt wordt morgenmad genoemd. Het wordt in vrijwel alle hotels en jeugdherbergen als buffet opgediend. Vers brood is praktisch overal en altijd verkrijgbaar. De bakkers zijn vroeg open, ook op zondagochtend tussen 7.00 en 12.00 uur. Het ontbijt bestaat uit brood, boter en verschillende kaas- en vleessoorten. Daarbij wordt vruchtensap, melk, koffie of thee gedronken. Eieren worden 's ochtends zelden geserveerd, behalve in eersteklas hotels. Denen eten veel roggebrood (rugbrød); het is in verschillende soorten verkrijgbaar. De lunch heet frokost. U kunt uw eigen boterhammen klaarmaken. Natuurlijk moet u het smørbrød proberen. Er is een grote keuze aan belegde broodjes, niet goedkoop, maar wel erg lekker. Goedkope maaltijden, zowel warm als koud zijn ook verkrijgbaar in de restaurants van warenhuizen. Ook sommige supermarkten hebben een restaurant waar u goed kunt eten.

 
Akvavit is een sterke drank met een alcoholgehalte tussen de 32 en 45 procent. Een fles akvavit wordt gedronken als onze jenever, gekoeld en in kleine glazen. Bij etentjes thuis of in een restaurant wordt de akvavit geschonken bij het voorgerecht met vis. De minimum leeftijd om bier en wijn te mogen kopen in Denemarken is 16 jaar. Om drank met een alcoholpercentage hoger dan 16,5% te mogen kopen moet je 18 jaar of ouder zijn. Ook moet je 18 jaar zijn om sigaretten te kopen.

Feestdagen

Nieuwjaarsdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerstmis hebben dezelfde data als in Nederland.
Extra: Nationale feestdag 5 juni.

Fooien

Omdat de service automatisch wordt doorberekend op rekeningen van hotels en restaurants en in de ritprijs van taxi's verwacht niemand een fooi. Indien u echter buitengewoon tevreden bent over de bediening dan kunt u natuurlijk altijd een fooi geven, maar dit zou kunnen leiden tot enige verbazing.

Geld & credit cards

U betaalt in Denemarken met Deense Kronen (DKK). Creditcards worden geaccepteerd bij vele hotels, restaurants en winkels. Kleinere bedrijven kunnen het gebruik van creditcards nog wel eens weigeren. Zorg dat u een pincode heeft. Alleen een handtekening voldoet niet meer. Het kan zijn dat je soms een toeslag moet betalen voor het betalen met creditcard. De meest gebruikte zijn Eurocard/Mastercard, Visa en American Express. Er zijn voldoende pinautomaten waar u met uw giro- of bankpas terecht kunt. Let op het EC- en/of CIRRUS logo dat op de automaat staat.

Gezondheid

Medicijnen kunt u beter van huis meenemen, omdat deze alleen op recept van een Deense arts door Deense apotheken worden afgegeven en vaak duurder zijn dan in Nederland. Neem dan wel een medicijnenpaspoort mee (verkrijgbaar bij uw apotheek). Denemarken heeft veel apotheken, vooral in de grotere steden. Vele zijn ook 's avonds geopend.


Hotels

In Scandinavië heeft men veel aandacht voor het milieu, het klimaat en duurzaam toerisme. Om deze reden zijn alle hotels van de Choice keten (Comfort, Quality en Clarion Hotels) over naar een situatie waarin uw kamer niet meer standaard dagelijks wordt schoongemaakt. U dient de schoonmaak van uw kamer zelf aan te geven middels een kaartje aan de deur of bij de receptie. Voor iedere uitgestelde schoonmaak doneert de hotelketen een bedrag aan UNICEF. De verwachting is dat andere hotel(keten)s zullen volgen.

Klimaat en kleding

De temperatuur in Denemarken verschilt weinig met Nederland. Doordat Denemarken aan alle kanten door zee omgeven wordt, is er over het algemeen meer wind dan in Nederland. Denemarken kent echter wel meer zonuren in de zomermaanden over het algemeen. Neemt u kleding mee voor een wisselend weerbeeld, dan zit u altijd goed. Verder stevige en goed zittende wandelschoenen.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een geldig paspoort of Europese ID nodig. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dienen contact op te nemen met hun eigen ambassade.

Taal

Deens, maar u kunt goed met Duits en/of Engels terecht.

Telecommunicatie

Vanuit Denemarken belt u als volgt naar Nederland 0031 + netnummer zonder nul en abonneenummer. Vanuit Nederland naar Denemarken toetst u 0045 + netnummer zonder nul en abonneenummer. In Denemarken kunt u overal goed met uw mobiele telefoon telefoneren.

Tijdsverschil

Geen

7,2

Van het eerste hotel was het ontbijt zeer goed, de kamer was in orde, maar we hadden tijdens ons verblijf veel overlast van andere hotelgasten. Het hotel had een mooie ligging aan het strand en dichtbij centrum.Van het tweede hotel waren de spafaciliteiten niet inbegrepen. Ontbijt was goed, de ligging aan het station was perfect en het was 10 minuten rijden vanaf de grote stad. De verdeling van de hotels om zo de rondreis te maken, is erg leuk! Leuke reis gehad in Denemarken.