8-daagse autorondreis Kastelen, Kopenhagen & Odense

Eigen vervoer reis

Deze charmante rondreis laat u de mooiste plekjes van de eilanden Seeland en Funen zien. Meer reisinformatie

vanaf € 539 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

  • Seeland & Funen
  • Mooie kastelen onderweg
  • Incl. citybreak Kopenhagen
  • Hoge klantwaardering
  • Inclusief ANWB reisgids

8-daagse autorondreis Kastelen, Kopenhagen & Odense

Deze rondreis brengt u naar de mooiste plekjes van de eilanden Seeland en Funen. De mooiste kastelen, de hoofdstad Kopenhagen, lekker relaxen aan de kust en uiteindelijk een bezoek aan sprookjesstad Odense op het eiland Funen. Wilt u meer van Denemarken zien? Dan is een combinatie met de 9-daagse autorondreis Beleef Jutland een uitstekende combinatie.

Excursies
- Køge
- Trendy Kopenhagen
- Mooie hotels
- Helsingborg
- Slenteren in het sprookjesstadje Odense

Dag 1: Utrecht - Køge, ca. 730 km

Schapen in een heideveld

De rondreis start in Køge, in het zuidoosten van het eiland Seeland. U kunt naar Puttgården in het noorden van Duitsland en daarvandaan per ferry van Scandlines naar Rødby in Denemarken. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en gaat vele malen per dag. Bij boeking kunt u aangeven of u deze overtocht door ons wilt laten reserveren. De afstand vanaf Rødby naar Køge is dan nog ca. 120 km. Køge ligt aan de kust, ca. 45 km zuidelijk van Kopenhagen. Na aankomst in uw hotel kunt u even heerlijk de benen strekken en een frisse neus halen tijdens een strandwandeling. Indien het hotel is volgeboekt en we moeten uitwijken naar een ander hotel, kan dit hotel in het binnenland liggen.

Dag 2 en 3: Kopenhagen & Køge

Kopenhagen - Nyhavn

U heeft twee dagen om de omgeving van Køge te ontdekken. Køge is zeer centraal gelegen dus u kunt werkelijk alle kanten op. Op een mooie dag is het heerlijk vertoeven op het mooie zandstrand. Maar we raden u aan ook een bezoek te brengen aan de hoofdstad Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Geniet ook van heerlijk eten in de hoofdstad. In de afgelopen jaren heeft Kopenhagen echt vooruitgang geboekt op culinair gebied. Vanuit Køge is Roskilde ook goed bereikbaar: het Vikingschip Museum en de Roskilde Kathedraal zijn twee topattracties.

Dag 4: Køge - Snekkersten, ca. 85 km

Kopenhagen Kronborg kasteel

U verlaat Køge en rijdt naar het noorden van Seeland, naar het kleine plaatsje Snekkersten, nabij Helsingør. Dit is een zeer interessant stukje Denemarken, want er zijn veel bezienswaardigheden. Denemarken is één van de oudste koninkrijken ter wereld en bent u een liefhebber van kastelen waar u omringd wordt met Deense geschiedenis dan zit u hier goed. Het Kronborg kasteel uit de renaissance tijd, waarin Shakespeare's Hamlet zich afspeelde is werelderfgoed.

Dag 5: Kastelenroute

Schloss Frederiksborg Hillerød

Na het ontbijt bent u vrij om uw dag in te delen. U kunt twee andere prachtige kastelen bezoeken die in het noorden van Seeland liggen. Kasteel Fredensborg is nog steeds in gebruik als buitenverblijf van de Deense Koninklijke familie en het Frederiksborg Slot met Ridderzaal en Kapel is van ongekende schoonheid. Vanuit Helsingør kunt u ook een uitstapje maken naar Zweden: de ferry naar Helsingborg gaat meerdere keren per dag en Helsingborg is een leuke stad om te vertoeven. Zo krijgt uw rondreis een bijzonder extra Zweeds tintje.

Dag 6 en 7: Snekkersten - Fåborg, ca. 230 km

Zuid Funen

Na het ontbijt verlaat u in de loop van de ochtend het eiland Seeland via de Storebaeltsbrug (tol, excl. ca. € 38 per auto) en arriveert op het eiland Funen. Glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, kastelen en landhuizen en bloeiende boomgaarden hebben ervoor gezorgd dat het eiland Funen de bijnaam 'Tuin van Denemarken' heeft gekregen. U verblijft in Fåborg in het zuidwesten. Mocht het hotel geen kamers beschikbaar hebben, dan reserveren we een overnachting in Odense. U hoort dit na boeking. Bezoek het 'sprookjesstadje' Odense, waar de Deense sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen is geboren en heeft gewoond en bezoek het mooie Egeskov kasteel met een prachtige ligging, mooi interieur en park met doolhof.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U keert op eigen gelgenheid terug naar huis of u start de rondreis Beleef Jutland, om het westelijk deel van Denemarken te ontdekken en een prima totaalbeeld te krijgen van het land.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Denemarken (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Denemarken v.v.
- Parkeer-, tol en entreegelden en lokale veerdiensten. Richtlijn totale extra kosten ca. € 150 - € 175.

Uw hotels
Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving. Het alternatieve hotel voor Køge kan in het binnenland liggen, in plaats van aan het strand.

Overnachtingen
3 x Køge, Comwell Køge Strand
2 x Snekkersten, Comwell Borupgaard
2 x Faaborg, Faaborg Fjordhotel

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

7,2

Van het eerste hotel was het ontbijt zeer goed, de kamer was in orde, maar we hadden tijdens ons verblijf veel overlast van andere hotelgasten. Het hotel had een mooie ligging aan het strand en dichtbij centrum.Van het tweede hotel waren de spafaciliteiten niet inbegrepen. Ontbijt was goed, de ligging aan het station was perfect en het was 10 minuten rijden vanaf de grote stad. De verdeling van de hotels om zo de rondreis te maken, is erg leuk! Leuke reis gehad in Denemarken.