8-daagse autorondreis Deens Drieluik

Eigen vervoer reis

De drie grootste (schier)eilanden van Denemarken in één reis. Een best-seller in ons Denemarken aanbod. Meer reisinformatie

vanaf € 500 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Bekijk Aarhus per fiets
 • 3 dagen Kopenhagen
 • Gratis WiFi
 • Hoge klantwaardering
 • Inclusief ANWB reisgids

8-daagse autorondreis Deens Drieluik

Tijdens deze rondreis ontdekt u de drie grootste (schier)eilanden van Denemarken: Jutland, Seeland en Funen. Grote steden, boerendorpjes, uitgestrekte stranden en in iedere regio leuke en interessante bezienswaardigheden vormen de ingrediënten die deze reis zo interessant maken. De reis is inmiddels favoriet geworden en de hotels en de bezienswaardigheden hebben een hoge gastenwaardering.

Hoogtepunten
- Ontdek Kolding
- Ga terug naar de Renaissance in het Egeskov kasteel
- Sprookjesstadje Odense
- Trendy Kopenhagen
- Aarhus, kunst- & cultuurstad

Reviews

Algemene beoordeling

7,4  /  10
4 reviews
 • Faciliteiten 7,3
 • Kamers 8,0
 • Ligging hotels 7,5
 • Maaltijden 6,7
 • Personeel en service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,2
 • Routebeschrijvingen 7,0

Nieuwste reviews

6,0  /  10
Dhr. Dessens  |  4 sep 2019
 • Ligging hotels 6
 • Prijs-kwaliteitverhouding 6
 • Routebeschrijvingen 6
8,0  /  10
Dhr. Smoor  |  27 aug 2019
 • Faciliteiten 8
 • Kamers 8
 • Ligging hotels 8
 • Maaltijden 8
 • Personeel en service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 8
7,8  /  10
Mevr. Mooren  |  1 aug 2019
 • Faciliteiten 8
 • Kamers 8
 • Ligging hotels 8
 • Maaltijden 8
 • Personeel en service 8
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7
Bekijk alle reviews

Reviews

Algemene beoordeling

7,4  /  10
4 reviews
 • Faciliteiten 7,3
 • Kamers 8,0
 • Ligging hotels 7,5
 • Maaltijden 6,7
 • Personeel en service 8,0
 • Prijs-kwaliteitverhouding 7,2
 • Routebeschrijvingen 7,0

Dag 1 en 2: Utrecht - Middelfart, ca. 700 km

Zuid Funen

U rijdt vanuit Nederland in een kleine dag naar Middelfart, op het eiland Funen, waar u de komende twee nachten verblijft. Vanuit hier kunt u de 'Tuin van Denemarken' prima verkennen. Bezoek Odense, de geboortestad van H.C. Andersen, de bekende sprookjesschrijver. Ook het Egeskov kasteel is interessant; een landgoed uit 1554, dat geopend is voor het publiek. Het is een van de best bewaarde Renaissance kastelen met mooi ontworpen thematische tuinen. In westelijke richting kunt u ook naar Kolding, waar u het middeleeuwse slot Koldinghus kunt bezichtigen en het Trapholt Museum voor moderne kunst.

Dag 3 t/m 5: Middelfart - Kopenhagen, ca. 225 km

Kopenhagen - Nyhavn

U rijdt naar Kopenhagen waar u drie nachten verblijft. Het hotel ligt gunstig in de stad. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Geniet ook van heerlijk eten in de hoofdstad. In de afgelopen jaren heeft Kopenhagen echt vooruitgang geboekt op culinair gebied. Er zijn uitstekende restaurants voor iedere beurs. Uiteraard heeft Seeland nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de kastelen Frederiksborg en Kronborg, waar Shakespeare's Hamlet zich afspeelde of het Vikingschip museum in Roskilde.

 

Dag 6 en 7: Kopenhagen - Aarhus, ca. 150 km

Aarhus Den Gamle By

U gaat per ferry (niet inbegrepen, variabele prijzen, ca. € 60) van Odden naar Aarhus op Jutland. De overtocht duurt ca. 1 uur en gaat meerdere keren per dag. We raden u aan vooraf te reserveren. U ontvangt informatie bij uw reisbescheiden. Aarhus is een leuk en gezellig havenstadje aan de oostkust van het eiland. De bekendste bezienswaardigheid is het openluchtmuseum Den Gamle By, een stad in een stad. Ontdek Aarhus op een van de gratis fietsen die van mei t/m oktober beschikbaar zijn. U kunt in de voetsporen van de Vikingen treden in het Viking museum en wij raden u aan ook de oude kerk in het centrum te bezichtigen. Uiteraard zijn in de omgeving ook diverse uitstapjes mogelijk naar bijvoorbeeld: Skanderborg, Silkeborg en Horsens.

Dag 8: Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt.

Inbegrepen
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Denemarken (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Denemarken v.v.
- Parkeer- en tolgelden en lokale veerdiensten. Richtlijn voor de totale reis ca. € 100 - € 150.

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving. Het is niet mogelijk om de reis op basis van halfpension te reserveren; er zijn zoveel leuke restaurantjes in de steden dat we de keuze graag aan u laten.

Overnachtingen
2 x Middelfart, Hotel Comwell Middelfart****
3 x Kopenhagen, Scandic Sydhavnen Hotel****
2 x Aarhus, Hotel Comwell Aarhus****

Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis. Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek en tenzij anders vermeld bij de tab Extra Info wat wel of niet inbegrepen is.

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

2G-maatregelen
In steeds meer landen zoals Tsjechië (per 22 november) en Duitsland (per 21 november) treedt inmiddels de 2G regeling in werking. Dat betekent dat u volledig Gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of Genezen (max. 180 dagen). Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot bijv. restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. Heeft u bij ons een vakantie geboekt of staat u op het punt dit te doen dan adviseren wij u dringend aan deze 2G regel te voldoen.  

Oostenrijk lockdown
De Oostenrijkse regering heeft 19 november een volledige lockdown voor het hele land aangekondigd. Start is maandag 22 november voor een periode van voorlopig 10 dagen t/m 2 dec. De lockdown kan daarna nog voor maximaal 10 dagen verlengd worden, maar dit is nog niet bevestigd. Maatregelen zijn o.a. een volledige sluiting van alle hotels, restaurants, cafés en niet-essentiële winkels. Alleen supermarkten, drogisterijen en apotheken mogen open blijven.

Wij wijzen u er op dat het regelmatig voorkomt dat landen, deelstaten of zelfs accommodaties een eis tot volledige vaccinatie aan toeristen stellen. Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis omdat u niet voldoet aan deze eis liggen in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.

 


Allemansrecht

Het allemansrecht is een recht en een plicht voor iedereen die van het Deense landschap wil genieten. Het houdt in dat iedereen mag wandelen, hardlopen, fietsen enz. door het landschap en ook op de grond van andere mensen, mits geen schade aan de natuur of eigendommen wordt aangebracht. Men mag overigen niet storen, geen vuur stoken en geen afval achterlaten.

Autorijden in Denemarken

Denemarken biedt chauffeurs een goed onderhouden wegennet en snelwegen. Voor de brug tussen Funen en Seeland wordt tol gevraagd. Ook de brug tussen Denemarken en Zweden is een toltraject. Files komen er nauwelijks voor, maar uiteraard zorgen evenementen en vakanties voor wat extra drukte. Er zijn duidelijke verkeersborden. U bent verplicht om overdag ten minste met dimlichten te rijden. De promillagegrens voor alcohol bedraagt 0,5%. Het gebruik van mobiele telefoon (m.u.v. handsfree bellen) is verboden. Een veiligheidsgordel is verplicht, op iedere plaats in de auto, dus ook achterin. Alle kinderen tot zeven jaar moeten in een kinderzitje zitten. Er vinden regelmatig controles plaats en overtredingen worden bestraft met boetes of zelfs met intrekking van het rijbewijs. Een gevarendriehoek is verplicht.

Tanken
LPG is moeilijk verkrijgbaar. Door de afstanden liggen de benzinestations wat verder uit elkaar dan in Nederland. Ongeveer 75% van de benzinestations is onbemand.

Bevolking en geografie

De oppervlakte van Denemarken bedraagt 43.000 km². Denemarken omvat het grootste deel van het schiereiland Jutland en ongeveer 405 eilanden, waarvan Seeland, Funen, Lolland, Flaster, Langeland, Als, Møn en Bornholm de belangrijkste zijn. Faeröer en Groenland behoren ook bij Denemarken. Het heeft 1 landsgrens, met Duitsland en de kustlijn telt ca. 7315 km. Denemarken telt zo’n 5,7 miljoen inwoners, die ongelijk over het land verdeeld zijn. In Kopenhagen en omgeving wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. Denemarken heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 124 inwoners per km2 en heeft daarmee behoorlijk wat ruimte.

 

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt, en de meeste stopcontacten zijn hetzelfde als bij ons.

Eten & drinken

Een Deens ontbijt wordt morgenmad genoemd. Het wordt in vrijwel alle hotels en jeugdherbergen als buffet opgediend. Vers brood is praktisch overal en altijd verkrijgbaar. De bakkers zijn vroeg open, ook op zondagochtend tussen 7.00 en 12.00 uur. Het ontbijt bestaat uit brood, boter en verschillende kaas- en vleessoorten. Daarbij wordt vruchtensap, melk, koffie of thee gedronken. Eieren worden 's ochtends zelden geserveerd, behalve in eersteklas hotels. Denen eten veel roggebrood (rugbrød); het is in verschillende soorten verkrijgbaar. De lunch heet frokost. U kunt uw eigen boterhammen klaarmaken. Natuurlijk moet u het smørbrød proberen. Er is een grote keuze aan belegde broodjes, niet goedkoop, maar wel erg lekker. Goedkope maaltijden, zowel warm als koud zijn ook verkrijgbaar in de restaurants van warenhuizen. Ook sommige supermarkten hebben een restaurant waar u goed kunt eten.

 
Akvavit is een sterke drank met een alcoholgehalte tussen de 32 en 45 procent. Een fles akvavit wordt gedronken als onze jenever, gekoeld en in kleine glazen. Bij etentjes thuis of in een restaurant wordt de akvavit geschonken bij het voorgerecht met vis. De minimum leeftijd om bier en wijn te mogen kopen in Denemarken is 16 jaar. Om drank met een alcoholpercentage hoger dan 16,5% te mogen kopen moet je 18 jaar of ouder zijn. Ook moet je 18 jaar zijn om sigaretten te kopen.

Feestdagen

Nieuwjaarsdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerstmis hebben dezelfde data als in Nederland.
Extra: Nationale feestdag 5 juni.

Fooien

Omdat de service automatisch wordt doorberekend op rekeningen van hotels en restaurants en in de ritprijs van taxi's verwacht niemand een fooi. Indien u echter buitengewoon tevreden bent over de bediening dan kunt u natuurlijk altijd een fooi geven, maar dit zou kunnen leiden tot enige verbazing.

Geld & credit cards

U betaalt in Denemarken met Deense Kronen (DKK). Creditcards worden geaccepteerd bij vele hotels, restaurants en winkels. Kleinere bedrijven kunnen het gebruik van creditcards nog wel eens weigeren. Zorg dat u een pincode heeft. Alleen een handtekening voldoet niet meer. Het kan zijn dat je soms een toeslag moet betalen voor het betalen met creditcard. De meest gebruikte zijn Eurocard/Mastercard, Visa en American Express. Er zijn voldoende pinautomaten waar u met uw giro- of bankpas terecht kunt. Let op het EC- en/of CIRRUS logo dat op de automaat staat.

Gezondheid

Medicijnen kunt u beter van huis meenemen, omdat deze alleen op recept van een Deense arts door Deense apotheken worden afgegeven en vaak duurder zijn dan in Nederland. Neem dan wel een medicijnenpaspoort mee (verkrijgbaar bij uw apotheek). Denemarken heeft veel apotheken, vooral in de grotere steden. Vele zijn ook 's avonds geopend.


Hotels

In Scandinavië heeft men veel aandacht voor het milieu, het klimaat en duurzaam toerisme. Om deze reden zijn alle hotels van de Choice keten (Comfort, Quality en Clarion Hotels) over naar een situatie waarin uw kamer niet meer standaard dagelijks wordt schoongemaakt. U dient de schoonmaak van uw kamer zelf aan te geven middels een kaartje aan de deur of bij de receptie. Voor iedere uitgestelde schoonmaak doneert de hotelketen een bedrag aan UNICEF. De verwachting is dat andere hotel(keten)s zullen volgen.

Klimaat en kleding

De temperatuur in Denemarken verschilt weinig met Nederland. Doordat Denemarken aan alle kanten door zee omgeven wordt, is er over het algemeen meer wind dan in Nederland. Denemarken kent echter wel meer zonuren in de zomermaanden over het algemeen. Neemt u kleding mee voor een wisselend weerbeeld, dan zit u altijd goed. Verder stevige en goed zittende wandelschoenen.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een geldig paspoort of Europese ID nodig. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dienen contact op te nemen met hun eigen ambassade.

Taal

Deens, maar u kunt goed met Duits en/of Engels terecht.

Telecommunicatie

Vanuit Denemarken belt u als volgt naar Nederland 0031 + netnummer zonder nul en abonneenummer. Vanuit Nederland naar Denemarken toetst u 0045 + netnummer zonder nul en abonneenummer. In Denemarken kunt u overal goed met uw mobiele telefoon telefoneren.

Tijdsverschil

Geen

8,0
7,4
7,0

Bij het eerste en derde hotel konden de ramen niet open, wat wij als erg vervelend hebben ervaren. Het tweede hotel was uitstekend!

8,7
7,0
7,8

Graag van te voren vermelden dat sommige hotels een borg vastleggen op de creditcard. Ook is de creditcard nodig bij de betaling van de veerdienst.De Comwell Hotels in de reis waren alle drie prima, zowel qua kamer, als qua ontbijt. De ligging in Holte was wat ver weg van Kopenhagen, maar dit was op te lossen door met de trein te gaan. In het laatste hotel in Aarhus kregen we een gratis upgrade naar een business kamer met prachtig uitzicht. De ligging was perfect, vlakbij de stad.

8,6

De hotels waren prima maar niet echt gezellig. Wij vonden ze te groot.

8,0
8,2

De parkeerkosten in de Deense steden zijn erg hoog. Doordat in Kopenhagen een ander hotel was geboekt als op de site stond, waren we € 100,- extra aan parkeerkosten kwijt. Het enige voordeel hiervan was, doordat we nu in Kopenhagen centrum zaten, we alles lopend af konden. Anders hadden we een fiets gehuurd (wat in elk geval goedkoper was geweest dan de parkeerkosten).

6,8

Ontbijt was overal prima. Baliemedewerkers erg vriendelijk en behulpzaam (op een na).

9,0

Op onze klacht mbt lawaaioverlast (vervelende samenloop van omstandigheden) is zeer adequaat en snel gereageerd, alle lof!!!

8,2

8-daagse reis Deens Drieluik, door ons zelf verlengd met 2 overnachtingen in Ribe.Comwell Middelfart: uitstekend, met name het ontbijt. Comwell Holte: perfecte locatie, comfortabele kamer, met de trein naar centrum Kopenhagen is eenvoudig en snel.Scandic Aarhus City: kan niet beter. Wat een heerlijk hotel in hartje centrum.Heel aangename reis en een goede manier om Denemarken te verkennen!

7,6

We konden via internet niet aanvinken of we een 2-persoonskamer wilden hebben. Maar aangekomen bij onze hotelkamer konden we gemakkelijk met zijn beiden in het bed overnachten. Sommige hotels lagen (te) ver van bezienswaardigheden af. Na rondtoeren in de omgeving waren er leukere plaatsen om te overnachten vonden wij. Bij ons laatste hotel in Aarhus moeten we nog de parkeergarage onder het hotel betalen na het uitchecken, kan dit niet bij de totale prijs opgeteld worden of beter worden vermeld?Verder alles prima in orde.

7,6

Wij kunnen hierover kort zijn; ga zo door. Voor ons was alles in orde.

5,8

Het 3e bed was steeds slecht. De kamer in Comwell Holte was te klein, tevens werd deze accomodatie verbouwd.

Reactie de Jong Intra: het derde bed op een 2-persoonskamer is vaak een sofabed, uitklapbed of bijzetbed. Bovendien maakt het bijplaatsen van een extra bed, de ruimte erg klein. Op al onze reizen kan tegen een toeslag een 1-persoonskamer worden gereserveerd. Daar is altijd een volwaardig bed aanwezig en vergroot de ruimte in de 2-persoonskamer.

8,4

De hotels zijn mooi en luxe echter heel groot. Wij hadden kleinere hotels fijner gevonden. Het hotel Scandic City in Arhus ligt midden in de stad. Hier ben je i.v.m. parkeerproblemen wel gedwongen om in de parkeergarage onder het hotel te parkeren. Als je niet weet dat je voor ieder vertrek de p-kosten op je kamer nummer kunt laten noteren dan lopen de kosten heel hoog op. Dit staat niet goed in de reisbescheiden vermeldt.

Reisbescheiden zijn duidelijk. Misschien iets meer info over de Kopenhagen Card. Dit scheelt heel veel in onkosten en is gemakkelijke in het openbaar vervoer en entree bij vele musea en andere toeristen bezigheden.

8,0
8,3
8,4

Wij hebben het heel leuk gehad.

8,2
8,3
8,8

Was een prima vakantie.

6,0
7,2

Het Comwell Hotel in Middelfart was qua kamer middelmatig. Verder prima hotel.

8,0
8,0
9,0

Alles was prima in orde. Scandic Hotel aan de rand van Aarhus was qua ligging niet geweldig, maar inmiddels is een centrumhotel gekozen, dus een verbetering.