Intro
Snel door naar
Lees alles over Wroclaw
Goed voorbereid op vakantie

Het “Venetië van Polen”, zo wordt Wroclaw ook wel genoemd. Dit komt door de rivier Oder, die door de stad heen stroomt. De Zuid-Poolse stad heeft vele diverse bezienswaardigheden, mede hierdoor werd het de Culturele Hoofdstad van Europa in 2016. Bezoek het oude marktplein, maak een boottochtje over de Oder of dwaal over het eiland Ostrów Tumski. Net zoals in andere Poolse steden, liggen de prijzen in de restaurant en cafés een stuk lager dan in Nederland. Hierdoor kunt u gerust een middag vertoeven op één van de vele terrassen. Dit alles maakt Wroclaw een ideale bestemming voor uw stedentrip!

Blader hier door het Steden Magazine voor meer inspiratie en tips voor een stedentrip Wroclaw en de andere steden!

Bekijk ons nieuwe magazine

Onze adviseurs

Nieuw in ons aanbod een stedentrip naar de verrassende stad Wroclaw! Ontdekt u met ons deze Poolse stad?
20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 6 vakanties in Wroclaw

Wroclaw

3x anders Polen

Polen heeft verrassende steden als Gdansk, Warschau en Wroclaw in haar aanbod. Meer weten over deze steden? Lees het in ons blog.

Bezienswaardigheden in Wroclaw

Rynek

Rynek, oftewel het marktplein, is gelegen in het hart van de stad. Het plein staat bekend om de kleurrijke gebouwen en mooie architectuur die er te vinden is. Bijvoorbeeld het gotische stadhuis. Het plein is één van de grootste pleinen van Europa en er zijn vele terrassen te vinden. Een ideaal startpunt om hiervandaan de stad te gaan ontdekken.

Ostrów Tumski

Ostrów Tumski is één van de oudste gedeelten van Wroclaw, omringd door de rivier Oder. Steek de rivier over bij de Tumski brug, die volhangt met slotjes van geliefden. Op het eiland zijn diverse bezienswaardigheden te vinden zoals de St. John’s kathedraal en de Holy Cross St. Bartholomew basiliek. Ostrów Tumski is een rustig gedeelte van de stad en daardoor heerlijk om doorheen te wandelen.

Tip met de kinderen

Ga op zoektocht naar de kabouters van Wroclaw! Over de hele stad zijn kabouters verspreid, sporen jullie er zo veel mogelijk op? De eerste kabouter in Wroclaw heeft Nederlandse komaf. Het eerste beeld werd namelijk opgericht door de verzetsbeweging Oranje Alternatief, die een kabouter als symbool voerde. Vandaag de dag zijn de kabouters (ca. 400) door de hele stad verspreid. Vergeet ook niet omhoog te kijken!

Markthal

De markthal van Wroclaw is een heerlijke plek voor een lunch. Er zijn ongeveer 190 marktkraampjes waar van alles te koop is. Het gebouw stamt uit 1905 en is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Slenter langs de marktkraampjes en proef hier typisch Poolse specialiteiten zoals Pierogi!
Bezienswaardigheden in Wroclaw

Populaire vakanties in Wroclaw

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 6 vakanties in Wroclaw
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Dagelijkse vlucht vanaf Amsterdam
  • Hotels in het oude centrum, Stare Miasto
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service