Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Warschau
Goed voorbereid op vakantie

Het is verbazingwekkend hoeveel historie in de vorm van monumenten in Polen bewaard is gebleven. Warschau vormt hier zeker geen uitzondering op. Integendeel! Het deel van het centrum "Oude Stad" is daarvan het bewijs. Enkele gotische kerken, de kathedraal, het marktplein met de gevels in barok- en renaissancestijl en de uitgestrekte verdedigingswerken zijn al wandelend te bewonderen. De Polen zijn trots op hun zelfstandigheid, hun land en op Warschau. Symbool hiervan is het Koninklijk Kasteel, dat kon worden gerestaureerd door giften van het Poolse volk. De gezellige sfeer in "de Oude Stad" en de leuke winkeltjes geven Warschau een levendig karakter. De hippe wijk Praga mag zeker niet ontbreken aan uw stedentrip Warschau!

Blader hier door het Steden Magazine voor meer inspiratie en tips voor een stedentrip Warschau en de andere steden!

Bekijk ons nieuwe magazine

Onze adviseurs

Hala Koszyki is dè place to be in Warschau. Deze hippe foodmarket is een lust voor het oog, een prachtige historische hal met tal van restaurants en bars. Een bezoek meer dan waard!
20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 9 vakanties in Warschau

Cultuur in Warschau

3x anders Polen

Polen heeft verrassende steden als Gdansk, Warschau en Wroclaw in haar aanbod. Meer weten over deze steden? Lees het in ons blog

Bezienswaardigheden in Warschau

Warschau Lazienkipark

Lazienki park

Het mooiste en oudste park van Warschau is het Lazienkipark. Het park, met kastelen en monumenten, ligt langs de zogenoemde Koninklijke Route. De route loopt langs de boulevards 'Krakowskie Przedmiescie' en 'Nowy Swiat', en eindigt uiteindelijk bij de voormalige en prachtige koninklijke verblijven van Wilanów.
Warschau Sint Johanneskathedraal

Sint Johanneskathedraal

Eén van de oudste kerken van Warschau is de St. Johanneskathedraal. De kathedraal ligt in het oude gedeelte van de stad. De kerk dateert oorspronkelijk uit de 14e eeuw en verving ooit een houten kerk die ook op deze plaats stond.
Bezienswaardigheden in Warschau

Populaire vakanties in Warschau

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 9 vakanties in Warschau
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service