Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip St. Petersburg

Sprookjesachtig Rusland

Lees alles over Sint Petersburg

Vind de ideale vakantie
In slechts enkele stappen vindt u de vakantie die het best bij u past
 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR SGRZ KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Intro
Snel door naar
Lees alles over Sint Petersburg
Goed voorbereid op vakantie

Tsaar Peter de Grote stichtte in 1703 aan de monding van de Niwa de plaats St. Petersburg. Na de Russische Revolutie die hier in het begin van deze eeuw begon, kreeg de stad de naam Leningrad en na de laatste omwenteling in Rusland heeft de plaats zijn oorspronkelijke naam weer teruggekregen. St. Petersburg dus. In de loop van de eeuwen heeft St. Petersburg diverse andere benamingen gehad, zoals Venetië van het Noorden. De oude stadskern is het meest sprekende voorbeeld. Allereerst is daar het Admiraliteitsgebouw en het voormalige Winterpaleis. Tegenwoordig is het Winterpaleis beter bekend als de Hermitage, het wereldberoemde kunstmuseum. Verder in St. Petersburg het prachtige Alexander Nevskiklooster, dat maar liefst 11 kerken omvat. De stad is een uitgebalanceerd en harmonieus geheel en dat moet je met eigen ogen gezien hebben! 

Voor uw stedentrip St. Petersburg heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per vliegtuig of per eigen vervoer. In St. Petersburg bieden wij een uitstekende keuze aan hotels in en nabij het centrum.

Onze adviseurs

De Hermitage is het grootste museum van Rusland en herbergt een collectie van ruim 2,5 miljoen kunstwerken. De collectie bestaat uit werken uit de oudheid, de middeleeuwen en ook latere kunstwerken. Trek er gerust een hele dag voor uit! Tip: kom vroeg zodat de wachtrij bij de kassa nog beperkt is.

Albert
Albert Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 3 vakanties in Sint Petersburg

Bezienswaardigheden in Sint Petersburg

Alexander Nevski klooster

Alexander Nevski klooster

Dit beroemde klooster werd opgericht door Peter de Grote in de 18e eeuw met als doel de relikwieën onder te brengen van Alexander Nevski, de beschermheilige van St. Petersburg.
Gostiny Dvor

Gostiny Dvor

De grootste winkelstraat van St. Petersburg is de Gostiny Dvor. In deze winkelgalerij vindt u voor elk wat wils; van luxe modewinkels tot kleine kraampjes met snuisterijen.
Hermitage

Hermitage

St. Petersburg heeft een groot aantal musea echter is de Hermitage één van de omvangrijkste en grootste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Het museum is in de 18e eeuw ontstaan uit de verzameling van de beroemde Catharina de Grote. Naast een eigen collectie liet zij ook duizenden schilderijen opkopen uit veilingen en collecties vanuit West-Europa. Verschillende opvolgers van Catharina de Grote breidden in de loop van de jaren de collectie aanzienlijk uit. De gehele collectie bestaat uit ongeveer 3 miljoen werken, waaronder die van Rubens en Leonardo da Vinci, verzameld in ruim 2 eeuwen! (Dvortsovaya ploshchad)
Nevski Prospekt

Nevski Prospekt

Eén van de bekendste straten van St. Petersburg is Nevski Prospekt. Vele bezienswaardigheden bevinden zich in deze 4 kilometer lange straat. In de 18e eeuw is de straat aangelegd in opdracht van tsaar Peter de Grote. De Nevski Prospekt is tevens een belangrijke verkeersader en winkelstraat. Van luxe winkelketens tot kleine boektiekjes, u vindt het hier allemaal!
Bezienswaardigheden in Sint Petersburg

Populaire vakanties in Sint Petersburg

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 3 vakanties in Sint Petersburg
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service