Intro
Snel door naar
Lees alles over Palma de Mallorca
Goed voorbereid op vakantie

Zoete sangria, middeleeuwse sferen en bezienswaardigheden waar u uw ogen niet van af kunt houden verwelkomen u. Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca en van de eilandengroep Balearen in de Middellandse zee. De stad wordt gezien als de trots van de Mallorcanen. Er zijn genoeg mooie hotels te vinden. Dichtbij de mooie zandstranden, of vlak bij het populaire winkelcentrum Porto Pi. Wilt u tussen het zonnen en shoppen door wat cultuur snuiven? Dan is de gigantische kathedraal La Seu een aanrader! U kunt hier zelfs kleurrijke sporen van Gaudi ontdekken. Een stedentrip Palma de Mallorca is dus voor iedereen geschikt!

Onze adviseurs

De wereldberoemde kathedraal de La Seu is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Leuk om te weten, ook Antoni Gaudí heeft meegewerkt aan de bouw! Het bijzondere aan de kathedraal is dat ze een roosvenster heeft van 11,5 meter doorsnede wat het grootste roosvenster in gotische stijl van de wereld is. ’s Avonds is de kathedraal prachtig verlicht, waardoor het er uitziet als een sprookje.

20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voor wie is Palma de Mallorca geschikt?

Voor strandliefhebbers

Palma de Mallorca heeft zelf geen strand met zee. Echter ligt er op nog geen 3 kilometer het mooie, welbekende zandstrand Playa de Palma. Genoeg reden dus om uw badkleding mee te nemen! Er zijn ligbedjes te huren. Neem na een dagje strand plaats in het langs het strand gelegen Havana Café en geniet van een fruitige sangria, terwijl de zon langzaam onder gaat.

Shoppen it is!

Als u goed wilt shoppen op een stedentrip, bent u in Palma de Mallorca aan het juiste adres! Avinguda Jaume III is de bekendste winkelstraat, waar er tal van kledingwinkels voor mannen en vrouwen te vinden zijn. Galerias Preciados is een leuk warenhuis. Andere winkelbuurten vindt u in de straten rondom Bonaire en de Placa Joan Carles.

Voor cultuurliefhebbers

Palma de Mallorca is een oude, Romeinse stad. Hierdoor zijn er genoeg populaire bezienswaardigheden te bewonderen. Kathedraal de Seu wordt als de imposantste bezienswaardigheid gezien. Vooral geliefd vanwege de reflectie in de vijver. Bezoek ook het mooiste museum van de stad: Palau March en de Arabische baden.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 5 vakanties in Palma de Mallorca

Palma de Mallorca in beeld

 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • Palma de Mallorca
  Palma de Mallorca
 • 9
  foto's
  Palma de Mallorca

Populaire vakanties in Palma de Mallorca

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 5 vakanties in Palma de Mallorca
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • 50 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service