Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Munchen

München, de stad van het Oktoberfest. Naast het bierfeest kunt u genieten van het raadhuis, de eyecatcher van München. Of te relaxen in de diverse biergartens met een drankje. München is een levendige stad met veel karakter.

Lees alles over Munchen

Vind de ideale vakantie
In slechts enkele stappen vindt u de vakantie die het best bij u past
 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR SGRZ KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2018
November 2018
December 2018
Intro
Lees alles over Munchen
Goed voorbereid op vakantie

Een stedentrip München is meer dan een bezoek waard om een paar dagen er tussenuit te gaan. München is voornamelijk bekend om Oktoberfest, gehouden eind september elk jaar. Een waar bierfeest waar miljoenen mensen op af komen. Ook in de overige maanden is München een leuke stad om te bezoeken. Er zijn diverse biergarten aanwezig om gezellig een drankje te doen of u kunt een bezoek brengen aan het raadhuis, de eyecatcher van München.

Met de auto is München makkelijk bereikbaar in 8 uur. In anderhalf uur tijd kunt u met het vliegtuig München bereiken. Vanaf de luchthaven kunt u makkelijk het centrum bereiken met de metro. De reistijd bedraagt 45 minuten.

München, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Het is een waar genot om deze stad te bezoeken met zijn levendige karakter.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties in Munchen

Bezienswaardigheden in Munchen

Frauenkirche

Frauenkirche

De Frauwenkirche is de grootste kerk van Munchen. De huidige kerk dateert uit de 12e en verving destijds een nog oudere kleinere kerk. Volgens de oorspronkelijke plannen behoren er spitsen op de torens de staan, net als bij de de Dom van Keulen. Echter vanwege geldgebrek werden deze nooit voltooid. De koepels die zich nu op de torens bevinden werden in 1525 afgemaakt. In de kerk zijn nog een aantal kunstwerken uit de 14e tot 18e eeuw te bezichtigen. In de Tweede Wereldoorlog werd het dak verwoest en werd één van de torens beschadigd. Na de oorlog werden deze weer gerestaureerd echter diverse kunststukken in het interieur waren definitief verloren gegaan.
Marienplatz

Marienplatz

De Marienplatz is een belangrijke bezienswaardigheid van München. Het grote plein ligt in het hart van de Altstadt en is één van de hoofdpleinen van München. Op de Marienplatz vindt u onder andere het indrukwekkende nieuwe stadhuis met zijn bijzondere klokkenspel, de Mariensäule, de Fishbrunnen en, heel handig, het Toeristenbureau. Hier kunt u terecht voor meer informatie over de stad.
Michaelskirche

Michaelskirche

De Sint Michaelskirche dateert uit de 16e eeuw en heeft bijzondere praalgraven die bezichtigd kunnen worden. Het bijzondere aan deze kerk is dat de bouw in slechts 20 jaar is afgerond. Een leuke bezienswaardigheid van de kathedraal is te bezichtigen bij de ingang van de kathedraal. De voetafdruk van de duivel staat nog altijd in de deur. Het verhaal is dat de architect de duivel had beloofd dat er geen ramen in de kathedraal aanwezig zouden zijn. Echter op het eind werd de duivel zo woest dat hij de deur intrapte. Van april tot oktober kan de toren worden beklommen.
Neues Rathaus

Neues Rathaus

Gelegen aan het Marienplatz kunt u deze eyecatcher van München niet over het hoofd zien. Op 85 meter hoogte heeft u een uitzicht over de stad en met helder weer zelfs tot aan Oostenrijk. Om 11:00 uur en om 12:00 uur kunt u het klokkenspel aanschouwen. Reusachtige koperen poppen komen tevoorschijn. 
Schloss Nymphenburg

Schloss Nymphenburg

Een paleis uit de 17de eeuw met een indrukwekkend bouwwerk in barokke stijl. Een aantal delen van het paleis zijn geopend voor het publiek alsmede de stallen voor de rijtuigen. Verder zijn een aantal musea gevestigd in het paleis. Om het paleis heen kunt u genieten van het prachtige park met vijvers en paviljoens.
Bezienswaardigheden in Munchen

Munchen in beeld

 • Munchen
  Munchen
 • Munchen
  Munchen
 • Munchen
  Munchen
 • Munchen
  Munchen
 • Munchen
  Munchen
 • Munchen
  Munchen
 • Munchen
  Munchen
 • 11
  foto's
  Munchen

Populaire vakanties in Munchen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties in Munchen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service
 • Een team met passie voor reizen staat voor u klaar