Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Moskou

Historisch Moskou

Lees alles over Moskou

Bekijk reizen

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR SGRZ KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Intro
Snel door naar
Intro

Lees alles over Moskou

Goed voorbereid op vakantie

Wie aan Moskou denkt, denkt natuurlijk onmiddellijk aan het immense Rode Plein. Aan dit plein ligt niet alleen de Basiliuskathedraal met zijn gouden uivormige torens, maar natuurlijk ook het Kremlin met al zijn paleizen en kathedralen en het wereldberoemde mausoleum van Lenin. Vergeet ook vooral de Moskouse metro niet. Dankzij gebruik van marmer, brons, glas, nikkel en de schitterende beeldhouwwerken, wandschilderingen en mozaïeken is het metrostelsel een bezienswaardigheid op zich! Moskou is ook de stad van opera en ballet. Het beroemde Bolsjojtheater bestaat al sinds 1780 en trekt jaarlijks vele mensen die genieten van fantastische voorstellingen. In de tijd van de Sovjet-Unie was er nog geen sprake van, maar de laatste jaren heeft Moskou zich ontwikkeld tot een waar uitgaansparadijs met vele casino's, grote clubs en restaurants. Moskou, een stad bruisend van energie! 

Voor uw Stedentrip Moskou heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per vliegtuig of per eigen vervoer. In Moskou bieden wij een uitstekende keuze aan hotels in en nabij het centrum.

Onze adviseurs

In het Bolsjojtheater kunt u niet alleen genieten van spectaculaire opera- en balletopvoeringen, ook het gebouw is van binnen en buiten prachtig! Het gebouw is meerdere malen verwoest maar de reconstructie uit 1856 staat nog steeds. Een aanrader tijdens uw stedentrip Moskou!

Albert
Albert Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties in Moskou

Bezienswaardigheden in Moskou

Basiliuskathedraal

Basiliuskathedraal

De Basiliuskathedraal, of Pokrovkathedraal, is de belangrijkste bezienswaardigheid op het Rode Plein van Moskou. De kathedraal werd in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van de beroemde 'Iwan de Verschrikkelijke' ter ere van zijn overwinning op de 'Tartaren'. Aan het onderhoud werd in het verleden weinig gedaan zodat de kerk op een gegeven moment in slechte staat verkeerde. Rond de eeuwwisseling werd de kerk uiteindelijk gerestaureerd en is het door de Unesco opgenomen op de werelderfgoedlijst.
Kremlin

Kremlin

Het Kremlin van Moskou is het historische en geografische centrum van de stad. Het ligt aan het Rode Plein, op de oever van de rivier de Moskva. Hier zetelt de regering van de Russische Federatie en in het verleden van de Sovjet-Unie. In het Kremlin zijn ook een theater, een museum en andere bezienswaardigheden gevestigd, zoals de bekende Tsarenklok, het kanon en diverse kathedralen en paleizen.
Rode plein

Rode plein

Het centrale plein van Moskou is het Rode Plein. Het plein is 550 meter lang en 100 meter breed. Voor de lokale bevolking is het niet alleen het hart van Moskou, maar eigenlijk ook het hart van Rusland. Het historisch machtscentrum van Rusland bevindt zich hier. Veel van de beroemde tsarenpaleizen en kathedralen zijn op het Rode Plein te vinden en ook vele historische gebeurtenissen hebben zich hier afgespeeld.
Bezienswaardigheden in Moskou

Moskou in beeld

 • Moskou
  Moskou
 • Moskou
  Moskou
 • Moskou
  Moskou

Populaire vakanties in Moskou

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties in Moskou
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service