Stedentrip Leuven

Voor uw stedentrip Leuven heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per trein of eigen vervoer. In Leuven bieden wij een aantal uitstekende hotels voorzien van alle gemakken. Zo geniet u optimaal van deze prachtige Universiteitsstad!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Historisch Leuven

Leuven is wellicht onbekend, maar zeker niet onbemind! Deze prachtige universiteitsstad spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Het mooie stadhuis, het Begijnhof en het museum M; stuk voor de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip Leuven. De zomermaanden staan bol van festivals en culinaire evenementen, een fantastisch uitgangspunt voor een stedentrip Leuven.

Leuven staat bol van vermaak en vertier. De Oude Markt van deze echte bierstad wordt zelfs de langste toog ter wereld genoemd! In een mum van tijd bent u een echte bierkenner. Bezoek de brouwerij van Stellan Artois of de huisbrouwerij Domus. En heerlijk biertje in de zon op een terras in een gezellige sfeer, wie wil dat nu niet?

Alleen een hotel boeken? Bekijk de mogelijkheden, Leuven hotels.

Een andere stad in België bezoeken? Denk eens aan een stedentrip Brugge, een stedentrip Brussel of een stedentrip Gent.

Onze klanten beoordelen een bezoek aan Leuven met een

8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Leuven

Er is zoveel te zien en te beleven in Leuven! Kijk hieronder voor een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

Abdij van Keizersberg

Leuven Abdij van Keizersberg

De abdij van Keijzersberg met zijn omliggende tuinen wordt omringd door een muur en is gelegen op de plaats van een oude burcht. De huidige abdij dateert uit de 19e eeuw. De abdij ligt in het noorden van de stad. In vroegere jaren woonden hier veel monniken maar omdat het aantal hiervan flink gedaald is, is een deel van de abdij ingericht als woonruimte voor studenten.

Brouwerij Stella Artois

Leuven brouwerij Stella Artois

In Leuven is de brouwerij van het biermerk 'Stella Artois' gevestigd. In de brouwerij kunnen rondleidingen gevolgd worden. Tijdens de rondleiding wordt in alle geuren en kleuren verteld hoe het proces van het bierbrouwen tot stand komt. En uiteraard mag er na de rondleiding een echte 'Stella Artois' geproefd worden. De ingang van de brouwerij is te vinden in het gebouw naast het hoofdgebouw van de brouwerij (Vuurkruisenlaan)

Groot Begijnhof

Leuven Groot Begijnhof

Het Groot Begijnhof, ook wel bekend in de volksmond als 'Begijnhof Ten Hove, is een volledig gerestaureerde historische wijk in het zuiden van de stad uit omstreeks de 17e eeuw. Het Begijnhof bestaat uit een tiental straatjes, tuinen en parkjes nabij de Naamsepoort en Schapenstraat. Het Groot Begijnhof in Leuven is één van de grootste begijnhoven van Vlaanderen en staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Sint-Pieterskerk

Sint Pieterskerk

De Sint-Pieters kerk is een Katholieke kerk in Leuven. Tot aan de 15e eeuw was dit nog een Romaans kerk. Tot de 17e eeuw is er veel aan de kerk gebouwd echter zijn de torens nooit echt afgemaakt. In de kerk zijn een aantal bezienswaardigheden; onder andere het beroemde drieluik 'Het Laatste Avondmaal' uit de 15e eeuw. Ook zijn er nog de crypte van de voorgaande Romaanse kerk, en een sacramentstoren die bezocht kunnen worden. Tevens zijn er diverse schilderijen, beeldhouwwerken en een collectie met zilverwerk te zien.

Stadhuis

Stadhuis

Eén van de bekendste gotische stadhuizen in de wereld is het Stadhuis van Leuven, op de Grote Markt. Het is bekend dat het stadhuis van Brussel als voorbeeld heeft gediend voor het stadhuis van Leuven. Niet alleen de buitenkant van het stadhuis is al een bezienswaardigheid, de binnenkant is ook zeker een bezoekje waard. Het interieur van de diverse zalen is in verschillende stijlen uit de Franse tijd gebouwd.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
Een tip voor de zomermaanden? Een terrasje op de Grote Markt, de langste toog ter wereld!
Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Het Park Inn hotel was top! Lekekr dichtbij het centrum en heerlijk ontbijt. Wij kenden Leuven niet maar voor een weekendje echt een leuk stad!

Novotel Leuven is een uitstekend hotel! Mooie gerenoveerde kamers en uitgebreid ontbijt. Ook de treinreis was prima!

Kaart van Leuven

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment