Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Leuven

Prachtige universiteitsstad

Lees alles over Leuven

Vind de ideale vakantie
In slechts enkele stappen vindt u de vakantie die het best bij u past
 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR SGRZ KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vind uw ideale vakantie
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2018
December 2018
Januari 2019
Intro
Lees alles over Leuven
Goed voorbereid op vakantie

Leuven is wellicht onbekend, maar zeker niet onbemind! Deze prachtige universiteitsstad spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Het mooie stadhuis, het Begijnhof en het museum M; stuk voor de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip Leuven. De zomermaanden staan bol van festivals en culinaire evenementen, een fantastisch uitgangspunt voor een stedentrip Leuven.

Leuven staat bol van vermaak en vertier. De Oude Markt van deze echte bierstad wordt zelfs de langste toog ter wereld genoemd! In een mum van tijd bent u een echte bierkenner. Bezoek de brouwerij van Stellan Artois of de huisbrouwerij Domus. En heerlijk biertje in de zon op een terras in een gezellige sfeer, wie wil dat nu niet?

Voor uw stedentrip Leuven heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per trein of eigen vervoer. InLeuvenbieden wij een aantal uitstekende hotels voorzien van alle gemakken. Zo geniet u optimaal van deze prachtige Universiteitsstad!

Onze adviseurs

Een tip voor de zomermaanden? Een terrasje op de Grote Markt, de langste toog ter wereld!
Albert
Albert Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Leuven

Bezienswaardigheden in Leuven

Leuven Abdij van Keizersberg

Abdij van Keizersberg

De abdij van Keijzersberg met zijn omliggende tuinen wordt omringd door een muur en is gelegen op de plaats van een oude burcht. De huidige abdij dateert uit de 19e eeuw. De abdij ligt in het noorden van de stad. In vroegere jaren woonden hier veel monniken maar omdat het aantal hiervan flink gedaald is, is een deel van de abdij ingericht als woonruimte voor studenten.
Leuven brouwerij Stella Artois

Brouwerij Stella Artois

In Leuven is de brouwerij van het biermerk 'Stella Artois' gevestigd. In de brouwerij kunnen rondleidingen gevolgd worden. Tijdens de rondleiding wordt in alle geuren en kleuren verteld hoe het proces van het bierbrouwen tot stand komt. En uiteraard mag er na de rondleiding een echte 'Stella Artois' geproefd worden. De ingang van de brouwerij is te vinden in het gebouw naast het hoofdgebouw van de brouwerij (Vuurkruisenlaan)
Leuven Groot Begijnhof

Groot Begijnhof

Het Groot Begijnhof, ook wel bekend in de volksmond als 'Begijnhof Ten Hove, is een volledig gerestaureerde historische wijk in het zuiden van de stad uit omstreeks de 17e eeuw. Het Begijnhof bestaat uit een tiental straatjes, tuinen en parkjes nabij de Naamsepoort en Schapenstraat. Het Groot Begijnhof in Leuven is één van de grootste begijnhoven van Vlaanderen en staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Sint Pieterskerk

Sint-Pieterskerk

De Sint-Pieters kerk is een Katholieke kerk in Leuven. Tot aan de 15e eeuw was dit nog een Romaans kerk. Tot de 17e eeuw is er veel aan de kerk gebouwd echter zijn de torens nooit echt afgemaakt. In de kerk zijn een aantal bezienswaardigheden; onder andere het beroemde drieluik 'Het Laatste Avondmaal' uit de 15e eeuw. Ook zijn er nog de crypte van de voorgaande Romaanse kerk, en een sacramentstoren die bezocht kunnen worden. Tevens zijn er diverse schilderijen, beeldhouwwerken en een collectie met zilverwerk te zien.
Stadhuis

Stadhuis

Eén van de bekendste gotische stadhuizen in de wereld is het Stadhuis van Leuven, op de Grote Markt. Het is bekend dat het stadhuis van Brussel als voorbeeld heeft gediend voor het stadhuis van Leuven. Niet alleen de buitenkant van het stadhuis is al een bezienswaardigheid, de binnenkant is ook zeker een bezoekje waard. Het interieur van de diverse zalen is in verschillende stijlen uit de Franse tijd gebouwd.
Bezienswaardigheden in Leuven

Ervaringen

Sabine Zwarts Het Park Inn hotel was top! Lekekr dichtbij het centrum en heerlijk ontbijt. Wij kenden Leuven niet maar voor een weekendje echt een leuk stad!

Lees meer Lees minder

Jan van Grootenbroek Novotel Leuven is een uitstekend hotel! Mooie gerenoveerde kamers en uitgebreid ontbijt. Ook de treinreis was prima!

Lees meer Lees minder

Leuven in beeld

 • Leuven
  Leuven
 • Leuven
  Leuven
 • Leuven
  Leuven
 • Leuven
  Leuven
 • Leuven
  Leuven
 • Leuven
  Leuven
 • Leuven
  Leuven
 • 13
  foto's
  Leuven

Populaire vakanties in Leuven

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Leuven
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service