Slapen onder de Dom

Hotels in Keulen zijn gastvrij en heten u van harte welkom voor een kort of langverblijf in de stad die in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Rijn. Trekt u voor een bezoek aan deze Domstad gerust een paar dagen uit om de stad te verkennen. Aan het eind van de dag is het prettig om te weten dat uw overnachting in een fijn hotel in Keulen is geregeld.

Kortom, een stedentrip Keulen is altijd een goed idee!

Algemeen
Ervaringen
Direct boeken

“Eau de cologne”

De Dom van Keulen, met de twee slanke, gotische torens, domineren het stadsbeeld en is echt het middelpunt van de stad. U komt bij de grote voetgangersstraten zoals de Hohe Strasse met de luxueuze winkels. Maar bezoekt u vooral eerst de binnenkant van de Dom en aanschouw hoe men dit bouwwerk heeft gerealiseerd. Een bezoek aan de Altstadt mag zeker niet ontbreken, dit is het leukste en meest historische gedeelte van Keulen is tevens de oudste wijk van de stad. In dit stuk van Keulen liggen de Alter Markt en Heumarkt. Op de Alter Markt wordt elk jaar de zeer bekende kerstmarkt van Keulen georganiseerd. Ook Hohenzollernbrücke, de belangrijke spoorbrug over de Rijn, is heel herkenbaar door zijn drie bogen. De brug biedt ruimte voor treinen, trams, auto’s, fietsers en voetgangers. De dag sluit u gezellig af in één van de vele restaurants om vervolgens naar uw hotel in Keulen te gaan. Keulen is ook wereldberoemd om de “eau de cologne”, ook wel bekend als “4711”. In het Farina Huis, nu een museum vindt u veel over de historie van het ontstaan van dit reukwatertje. Vergeet u ook niet het Rathaus te gaan bekijken. Het prachtige Rathaus (stadhuis) van Keulen is met recht een historisch stadhuis te noemen. De torens zijn namelijk al gebouwd tussen 1407-1414 en voor die tijd heuse wolkenkrabbers. Kortom een bezoek aan Keulen is beslist de moeite waard en een overnachting in één van de gezellige hotels in Keulen is geen overbodige luxe.

Keulen heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om de jaarlijkse kerstmarkt. Bekijkt u ons aanbod kerstmarkt Keulen, of kerstmarkt Düsseldorf.

Natuurlijk is een dagje Keulen prima inpasbaar als u in Duitsland op vakantie gaat. Bekijkt u ons aanbod voor een autovakantie Duitsland.

Onze gasten beoordelen onze geselecteerde hotels in Keulen met een:

8,1
onze gasten

Onze adviseurs

  • Albert
    Albert

In Keulen bieden wij een breed scala aan hotels, voor ieder wat wils!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Hotel Gunnewig Kommerz is een heerlijk hotel. Perfect gelegen nabij het station!

De beste vakanties van dit moment