Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Gdansk
Goed voorbereid op vakantie

De Poolse stad Gdansk is bezig aan een opmars en dat is niet voor niets. Deze prachtige Hanzestad aan de Oostzee wordt samen met de elegante badplaats Sopot en de moderne havenstad Gdynia de zogenaamde Driestad genoemd. De stad is rijk aan historische bezienswaardigheden, musea, kerken en galeries. Met name de Lange Straat (Ulica Dluga) en Lange Markt (Dlugi Targ) zijn populaire hotspots om te bezoeken; hier zijn vele prachtige gebouwen uit de Hanzeperiode te vinden met een geschiedenis die tot meer dan duizend jaar terug gaat. Gdansk is groen, hip, veilig en zeer schoon. De prijzen in de vele restaurants en bars liggen beduidend lager dan in Nederland. Eenmaal in Gdansk mag ook een bezoek aan het European Solidarity Centre met als hoofdrolspeler Lech Walesa niet ontbreken. De badplaats Sopot, met een breed zandstrand en een unieke houten pier, is een heerlijke plaats om bij te komen van het drukke stadsleven en binnen 20 minuten per sneltram bereikbaar vanuit Gdansk. Er zijn talloze fiets- en wandelpaden en net zoals in de historische binnenstad een uitgebreid uitgaansleven met veel discotheken, cafés en terrasjes. Genoeg te ontdekken tijdens een stedentrip Gdansk!

Blader hier door het Steden Magazine voor meer inspiratie en tips voor een stedentrip Gdansk en de andere steden!

Bekijk ons nieuwe magazine

Onze adviseurs

Wat een parel is Gdansk! Onontdekt maar verrassend veelzijdig. Combineer stad en strand in de zomer (Sopot) en geniet van de gastvrijheid.
20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voor wie is Gdansk geschikt?

Voor cultuurliefhebbers

Bewonder de imposante kathedraal met gekleurd glas in lood, wandel langs de barokgevels aan de Lange Markt naar de 17-eeuwse Neptunusfontein en ontdek het grootste maritiem museum van Polen. De veerboot die van het ene naar het andere museumgebouw vaart maakt de dag compleet.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 7 vakanties in Gdansk

Cultuur in Gdansk

3x anders Polen

Polen heeft verrassende steden als Gdansk, Warschau en Wroclaw in haar aanbod. Meer weten over deze steden? Lees het in ons blog.

Populaire vakanties in Gdansk

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 7 vakanties in Gdansk
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service