Intro
Snel door naar
Lees alles over Dubai
Goed voorbereid op vakantie

Dubai is meer dan dan alleen winkelen. De combinatie van zon, zee en uitgestrekte zandstranden maakt het een uitstekende strandbestemming op ruim 6 uur vliegen van Nederland. U kunt de geschiedenis van de stad ontdekken in het oude stadsgedeelte met smalle straatjes en gezellige marktjes, en in het museum in het Al Fahidi Fort. Golfen kan op elk van de 3 fantastische golfbanen en dan is er nog de ruime keuze aan toprestaurants, bars en clubs.

Net even buiten Dubai heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de bedoeïen cultuur, in combinatie met een echte Dune Safari en een traditionele barbecue maakt u kennis met deze eeuwenoude tradities.

De snelst groeiende stad ter wereld is een samensmelting van oud en nieuw en heeft internationale bekendheid verworven voor de geweldige variëteit aan winkelmogelijkheden, van de allernieuwste elektronische gadgets en de nieuwste mode tot antiek en handwerk.

Onze adviseurs

Aan de oevers van de Dubai Creek ligt Dubai Festival City, wat in opdracht van de kroonprins van Dubai gebouwd is. Dubai Festival City is een heel eigen 'stadje' in Dubai, ter grootte van ruim 525 hectare met wel 22 kilometer aan wegen. In Dubai Festival City zijn ruim 400 winkels, café's en restaurants te vinden die onderling verbonden worden door kanalen. Door middel van een watertaxi kunt u zich heel gemakkelijk van de ene naar de andere locatie verplaatsen. Een ideale plek om een dagje te vertoeven!

20190923_123515
Gitta Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 18 vakanties in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai Bastakiya

Bastakiya

De Bastakiya zijn oude gebouwen die in 1900 langs de Creek gebouwd zijn. De gebouwen zijn inmiddels gerestaureerd en geven een goed beeld van het oude Dubai. De wanden van deze historische en toch wel bijzondere gebouwen, zijn van koraal die bedekt zijn met zandpleister. Veelal restaurantjes, musea, en winkeltjes zijn hier gevestigd.
Dubai Burj Al Arab

Burj Al Arab

Dit beroemde hotel is gebouwd in de vorm van een zeilschip. Het is mogelijk om rondgeleid te worden in dit bijzondere hotel. Het gebouw is ruim 320 meter hoog en is zeker één van de meest luxe hotels van de wereld.
Burj Khalifa

Burj Khalifa

Dit is het hoogste gebouw (828 meter) van de wereld. Bij de bouw was de naam 'Burj Dubai', echter voor de opening werd de naam nog snel veranderd in 'Burj Khalifa'. Naast kantoorruimte en appartementen is er ook een hotel gevestigd in de toren. U heeft vanaf het observatiedek op de 124e verdieping een geweldig uitzicht over Dubai en ver daarbuiten bij helder weer! U dient er rekening mee te houden dat u toegangskaarten altijd van tevoren dient te reserveren omdat er slechts een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toegang krijgt tot het observatiedek!

Dubai Jumeirah moskee

Jumeirah Moskee

De Jumeirah Moskee is de grootste en ook zeker de mooiste moskee van Dubai. Deze moskee geeft een goed voorbeeld van de moderne islamitische architectuur.
Bezienswaardigheden in Dubai

Ervaringen

Familie Weeda We hebben in een reis gemaakt naar Thailand en hebben op de heenreis een stop gemaakt in Dubai. Wat een interessante stad.Je hebt er prachtige stranden en schitterende gebouwen, je raakt er gewoon niet uitgekeken! Ideaal om zo de verre reis naar Thailand te onderbreken!
Lees meer Lees minder
Kurt en Fatima Mijn broer was vorig jaar naar Dubai geweest en nadat we de beelden gezien hadden wilden we Dubai toch echt ook zelf een keer gaan bekijken. We bezoeken al gauw 3 steden per jaar en hebben er dus al best een paar gezien maar Dubai heeft wel een apart plekje in onze herinneringen. Met enerzijds het hypermoderne en helemaal over de top, Las Vegas style, en anderzijds de geschiedenis en cultuur van het oude Dubai in combinatie met de heerlijke stranden is het wel een hele belevenis om hier een tijdje te verblijven.
Lees meer Lees minder

Dubai in beeld

 • Stedentrip Dubai
  Stedentrip Dubai
 • Dubai
  Dubai
 • Dubai
  Dubai
 • Dubai
  Dubai
 • Dubai
  Dubai
 • Dubai
  Dubai
 • Dubai
  Dubai
 • 15
  foto's
  Dubai

Populaire vakanties in Dubai

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 18 vakanties in Dubai
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • 50 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service