Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Stedentrip Athene

Bruisende stad met veel historie

Lees alles over Athene

Bekijk reizen

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Januari 2018
Februari 2018
Maart 2018
Intro

Lees alles over Athene

Goed voorbereid op vakantie

Deze stad heeft enorm veel te bieden op het gebied van cultuur, gezelligheid en gastvrijheid. Overblijfselen uit de Griekse oudheid zijn onder andere de beroemde Acropolis met het Parthenon, gewijd aan de stadsgodin Athena. Athene biedt vele musea waarvan het Nationaal Archeologisch museum één der bekendste ter wereld is.  Terrasjes en eethuisjes zijn in voldoende mate aanwezig, zodat u zich tegoed kunt doen aan bijvoorbeeld een overheerlijk ijskoud glaasje Ouzo.  

Voor uw stedentrip Athene vliegt u comfortabel met KLM of transavia.com vanaf Amsterdam. Liever alleen een hotel, ook dat is uiteraard mogelijk. Maak uw stedentrip Athene echt compleet met een leuke excursie zoals een tour of een wandeling door deze historische stad.

Onze adviseurs

Tijdens een wandelexcursie staat uw belevenis centraal! U ziet de highlights maar ook bijvoorbeeld de kleine onontdekte straatjes, gezellige en levendige markten en u proeft ook van de lokale lekkernijen. Vergeet ook de omgeving van Athene niet, een dagtocht naar Delphi of een cruise naar de Saronische eilandjes zullen u stedentrip Athene zeker compleet maken.

Albert
Albert Stedentrip specialist
 Liejana van Belle
Liejana Stedentrip specialist
Shirley
Shirley Stedentrip specialist

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 8 vakanties in Athene

Bezienswaardigheden in Athene

Akropolis Athene

Akropolis

De Akropolis is één van de meest bezochte bezienswaardigheid van Athene. Het kan ook niet gemist worden; al van vele kilometers afstand vanaf Athene is deze tafelberg zichtbaar. De belangrijkste en nog bestaande gebouwen op de Akropolis zijn het Parthenon, de Nikè-tempel, de Propylaeën en het Erechtheion.

Saronische eilanden

Cruise Hydra, Poros en Aegina

Tijdens een boottour kunt u kennis maken met een aantal van de Saronische eilanden; Hydra, Poros en Aegina. Deze eilanden in de Saronische Golf vormen samen, met nog een aantal eilanden, een eilandengroep. De eilanden worden ook veelal in het weekend bezocht door de lokale bevolking uit Athene.

Delphi

Delphi

De archeologische plaats Delphi is een veel bezochte bezienswaardigheid. De plaats heeft een zeer rijk verleden. Uit vondsten is gebleken dat Delphi al een heilige plaats was vele eeuwen voor Christus. De mythe 'Het Orakel  van Delphi' komt ook uit deze streek. Vele pelgrims kwamen jaarlijks hier naar toe om het Orakel te raadplegen. Tijdens een dagtocht naar Delphi maakt u kennis met deze bijzondere plaats en al tijdens de tocht er naar toe kunt u genieten van het prachtige binnenland van Griekenland.

Agora

Oude Agora van Athene

In de oudheid vormde de Agora letterlijk de 'verzamelplaats' oftewel het centrum van de stad. In dit centrum bevonden zich de belangrijkste gebouwen, er vonden feesten plaats en de markt was hier. De mensen verzamelden zich hier voor allerlei belangrijke activiteiten. Zo vonden er ook wedstrijden plaats, volksvergaderingen, en zittingen van de volksrechtbank maar vooral werd hier veel handel gedreven. Er zijn er veel overblijfselen van deze Agora's en nog steeds vinden er archeologisch opgravingen hiernaar plaats.

Tempel van Zeus

Tempel van Zeus

De Tempel van de Olympische Zeus was de grootste tempel in Griekenland tere ere aan Zeus. Sinds de prehistorie werden er hier al goden en helden, zogenoemde heroën vereerd. Door zijn enorme afmetingen en zijn rijke verleden is de Tempel van Zeus zeker een bezichtiging waard. De tempel staat aan de zuidkant van het oude Athene, tussen de Akropolis en de rivier de Ilissos.

Bezienswaardigheden in Athene

Ervaringen van onze klanten

Andre van Helmen Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids zijn wij naar de markt gegaan. We kregen veel uitleg en mochten typische Griekse producten proeven. Echt een ervaring!

Lees meer Lees minder

Hugo Donalds Wij sliepen in hotel the Fresh, midden in het centrum, in de wijk Plaka. Fijn en goed hotel. Ook hadden wij een cruise bijgeboekt naar drie andere Griekse eilandjes. Dit was een hartstikke leuke afwisseling tijdens onze dagen.

Lees meer Lees minder

Marjolein van der Zwalg Alles was prima geregeld en ook de excursie naar Delphi was erg bijzonder. Athene heeft ons erg verrast, het is een leuke en gezellige stad met uiteraard veel historie...

Lees meer Lees minder

Athene in beeld

 • ATH6
  ATH6
 • Plaka
  Plaka
 • shutterstock_34191583
  shutterstock_34191583

Populaire vakanties in Athene

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 8 vakanties in Athene
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service