Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Een autorondreis door Slovenië is zeer afwisselend: De gezellige studentenstad Ljubljana, de spectaculaire bergtoppen en natuur in de bergen in het noorden en de korte, maar prachtige kust aan de Golf van Triëst. Tijdens uw individuele rondreis Slovenië komt u het allemaal tegen! Bovendien laat Slovenië zich prima combineren met zijn buurlanden. Wat dacht u van een combinatie van uw autorondreis Slovenië met Karinthië of Kroatië?

Onze adviseurs

Autorijden door Slovenië is heerlijk. De wegen zijn goed en het landschap is zeer afwisselend. Of de route nu gaat over een hoge bergpass, naar de gezellige hoofdstad Ljubljana of naar de mooie kust... Slovenië is prachtig!

Astrid
Astrid Zonvakanties en fly drives specialist

Alles over autorondreizen Slovenië

Hoe werkt een autorondreis door Slovenië?

Bij een autorondreis Slovenië reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Slovenië. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Slovenië ook wel individuele rondreizen Slovenië genoemd. En bij een individuele rondreis Slovenië bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Slovenië boekt,ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Slovenië zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreis Slovenië

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde autorondreizen samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Slovenië.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Slovenië van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Slovenië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

De mooiste regio's voor een autorondreis Slovenië

Meer van Bled

Het meer van Bled

Het meer van Bled is één van de populairste bestemmingen in Slovenië. Het helderblauwe water van het meer en de groene bomen zorgen voor een schitterend plaatje. Zowel op als om het meer zijn tal van activiteiten te ondernemen.

De wijnstreek Brda

De Brda regio kenmerkt zich door de uitgestrekte wijngaarden en authentieke dorpen. Deze streek is het beste te vergelijken met het Italiaanse Toscane, maar dan nog rustiger. U vindt in deze regio talloze wijnhuizen, waar u vaak terecht kunt voor het proeven van de wijnen. U leert deze streek het beste kennen met onze autorondreizen Slovenië

Ljubljana

Ljubljana als bruisende hoofdstad

Wilt u Slovenië echt leren kennen, dan mag een bezoek aan Ljubljana niet ontbreken. De hoofdstad van Slovenië heeft een prachtig oud centrum met leuke winkels en gezellige pleintjes. Ljubljana is onderdeel van diverse autorondreizen Slovenië.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie

Reizen naar Slovenië

Karawanken

Vervoer naar Slovenië

Bij onze autorondreizen Slovenië reist u met uw eigen auto naar Slovenië. Indien u dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Welke autorondreis u ook kiest, wij voorzien u van een routebeschrijving met hierin de aanbevolen route naar Slovenië. Daarnaast vindt u in deze routebeschrijving ook tips van onze expert.

Op de route naar Slovenië passeert u diverse drukke verkeerspunten. Het meest bekende knelpunt is de Karawankentunnel tussen Oostenrijk en Slovenië. Vermijd indien mogelijk de drukke dagen in het hoogseizoen of plan u passage in de vroege ochtend. Met name op zaterdag kan het hier erg druk zijn en zijn wachttijden geen uitzondering.

Vervoer in Slovenië

Voor het gebruik van de Sloveense snelwegen is een tolvignet verplicht. Met dit vignet, dat u achter uw voorruit plakt, betaalt u de tol voor het gebruik van de snelwegen. Het tolvignet voor Slovenië is verkrijgbaar bij diverse tankstations voor de grens en bij de snelweggrensovergangen. Maar ook in Nederland bij de winkels van de ANWB of u bestelt het vignet vooraf online. Onze tip: Voorkom wachttijden bij de grens en koop uw vignet van tevoren in Nederland!

Voor bepaalde trajecten, meestal met een brug of een tunnel wordt separaat tol gevraagd. U betaalt dit het eenvoudigst met een creditcard of gewoon contant.

U bent in Slovenië verplicht om een veiligheidsvest, een gevarendriehoek, een verbanddoos en een set reservelampjes mee te nemen in de auto.

Via de routebeschrijving ontvangt u van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden u aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar uw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van uw rondreis Slovenië met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden!

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Slovenië wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.
Slovenië

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Slovenië
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Oostenrijk, Kroatië of Italië
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

In beeld

 • Slovenië wijnstreek Brda
  Slovenië wijnstreek Brda
 • Meer van Bled
  Meer van Bled
 • Ljubljana
  Ljubljana
 • Karawanken
  Karawanken
 • Slovenië
  Slovenië

Vergelijkbaar

Benieuwd naar onze andere vakanties naar Slovenië? Bekijk hier onze campings Slovenië.

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer u autorondreis Slovenië eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en historie
 • Ruim aanbod rondreizen of geheel op maat
 • Gewoon perfect geregeld