Persoonlijk contact?
0180-457803
/ Slovenie

Slovenie

Slovenië is een dichtbebost en bergachtig land met een diversiteit aan natuur, rustieke dorpjes en een sfeervol stukje Adriatische kust. Zowel voor de actieve vakantievierder als voor de rustzoeker heeft Slovenië voldoende te bieden.

Lees alles over Slovenie

40 jaar ervaring
Ruim 40 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
Altijd bereikbaar
Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
Veilig op vakantie

Slovenie zijn momenteel niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Bel ons 0180 457803
of wij bellen u.

Openingstijden
ma-vr 09:00 - 21:00u
za 09:30 - 17:00u

Intro
Snel door naar

Lees alles over Slovenie

Goed voorbereid op vakantie

Steden als Ljubljana, Maribor en Celje bezitten een schat aan historie en cultuur. In de vele natuurparken kunt u kennis maken met de verscheidenheid van het Sloveense landschap. Ook het meer bij Bled is een prachtig plaatje.

Vervoer

Vervoer in Andorra

Sinds 1 juli 2008 is het verplicht bij gebruik van de snelwegen een tolvignet aan te schaffen. Er is keuze diverse vignetten zoals bijv. het vignet voor 7 dagen dat ca. € 15 kost. Het vignet dient u ter plaatse aan te schaffen. Wie met eigen vervoer naar Slovenië rijdt dient rekening te houden met verschillende tolwegen onderweg, o.a. in Duitsland en Oostenrijk en in het land zelf.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Het paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn tot na uw verblijf.

Seizoenen

Klimaat

Vanwege het wisselende weer is het aan te bevelen uw garderobe aan te passen aan het jaargetijde. Het klimaat in Slovenië wordt bepaald door het Mediterraanse klimaat aan de kust, het Alpenklimaat in uitlopers van de Alpen, de Karawanken en de Pannonische vlakte en het land klimaat in het noordoosten van het land. De gemiddelde temperatuur in de maand juli bedraagt meer dan 20°C en in januari -2°C. Het kan ´s zomers aan de kust echter goed warm worden en ´s winters in de bergen behoorlijk koud. Het is aanbevolen om voor uw vertrek naar Slovenië u ervan te overtuigen welk weerbeeld u te wachten staat.

Cultuur in Slovenie

In de diverse Sloveense steden zoals Ljubljana, Maribor en Celje vindt u een groot aanbod historische gebouwen en monumenten.

Eten en drinken

Door de bijzondere geografische ligging kent de Sloveense keuken diverse interessante invloeden. Deze invloeden ziet u terug aan de rijke en gevarieerde tafels met vele verschillende soorten vlees, vis, groente en fruit.

Taal

De officiële taal van Slovenië is Sloveens. In de toeristische gebieden wordt ook vaak Duits en Engels gesproken.

Slovenie in beeld

  • Slovenië_Bled_Panorama01
    Slovenië_Bled_Panorama01
  • Slovenië Natuur Rivier1
    Slovenië Natuur Rivier1
  • Cerkno
    Cerkno
Bekijk 0 vakantie in Slovenie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past