Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
September 2022
Oktober 2022
November 2022
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Slovenie
Goed voorbereid op vakantie

Een onbekende bestemming voor vele toeristen, maar wél adembenemend mooi. Samen met de Jong Intra Vakanties ontdek je de heldere rivieren, de indrukwekkende grotten en de vredige hoofdstad Ljubljana.

Steden als Ljubljana, Maribor en Celje bezitten een schat aan historie en cultuur. In de vele natuurparken kunt u kennis maken met de verscheidenheid van het Sloveense landschap. Ook het meer bij Bled is een prachtig plaatje.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Slovenie

Vervoer

Vervoer in Andorra

Sinds 1 juli 2008 is het verplicht bij gebruik van de snelwegen een tolvignet aan te schaffen. Er is keuze diverse vignetten zoals bijv. het vignet voor 7 dagen dat ca. € 15 kost. Het vignet dient u ter plaatse aan te schaffen. Wie met eigen vervoer naar Slovenië rijdt dient rekening te houden met verschillende tolwegen onderweg, o.a. in Duitsland en Oostenrijk en in het land zelf.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Het paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn tot na uw verblijf.

Seizoenen

Klimaat

Vanwege het wisselende weer is het aan te bevelen uw garderobe aan te passen aan het jaargetijde. Het klimaat in Slovenië wordt bepaald door het Mediterraanse klimaat aan de kust, het Alpenklimaat in uitlopers van de Alpen, de Karawanken en de Pannonische vlakte en het land klimaat in het noordoosten van het land. De gemiddelde temperatuur in de maand juli bedraagt meer dan 20°C en in januari -2°C. Het kan ´s zomers aan de kust echter goed warm worden en ´s winters in de bergen behoorlijk koud. Het is aanbevolen om voor uw vertrek naar Slovenië u ervan te overtuigen welk weerbeeld u te wachten staat.

Cultuur in Slovenie

In de diverse Sloveense steden zoals Ljubljana, Maribor en Celje vindt u een groot aanbod historische gebouwen en monumenten.

Eten en drinken

Door de bijzondere geografische ligging kent de Sloveense keuken diverse interessante invloeden. Deze invloeden ziet u terug aan de rijke en gevarieerde tafels met vele verschillende soorten vlees, vis, groente en fruit.

Taal

De officiële taal van Slovenië is Sloveens. In de toeristische gebieden wordt ook vaak Duits en Engels gesproken.

Slovenie in beeld

 • Slovenië_Bled_Panorama01
  Slovenië_Bled_Panorama01
 • Slovenië Natuur Rivier1
  Slovenië Natuur Rivier1
 • Cerkno
  Cerkno

Populaire vakanties in Slovenie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Slovenie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!