Deze reizen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Wij nemen graag een voorboeking in behandeling. Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:
0180–457803

Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen.

Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Schotland
Goed voorbereid op vakantie

In de Hooglanden vindt u één van de laatste wildernissen in Europa. Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties het Loch Ness, de kasteelroute in Grampian, de prachtige landschappen en nog veel meer!

Tussen de grazige heuvels van de Borders en de verlaten Cuillin Ridge op Skye verandert het Schotse landschap voortdurend. Eenzame glens (dalen), fonkelende lochs (meren) en telkens veranderende luchten geven het land iets uitdagends. Dit wordt weerspiegeld in de eigenschappen van de bewoners. De taaie en trotse Schotten brachten een aantal van de beste soldaten, ontdekkingsreizigers en industriëlen van Groot-Brittannië voort.

Populaire bestemmingen in Schotland

Tijdens een bezoek aan Schotland ontdekt u de mooiste routes, dorpjes en bezienswaardigheden en maakt u kennis met de vriendelijke Schotten. Schotland is een topbestemming voor diegenen die op zoek zijn naar geschiedenis en ruige natuur. Het landschap wordt gekenmerkt door imposante bergen, sprookjesachtige 'Lochs' en overal vindt u overblijfselen uit de (pre)historie: steencirkels, kastelen, ruïnes en 'cairns', die zich laten vergelijken met de Nederlandse hunebedden.

Edinburgh

De grootse steden van Schotland vragen erom ontdekt te worden. Loop in de hoofdstad Edinburgh bijvoorbeeld over de klinkers van de 'Royal Mile', de lange weg van het kasteel boven op de berg waarop de stad is gebouwd naar het paleis van Holyrood. Het hoogtepunt van jaar valt in augustus, als zowel het Edinburgh International Festival als de vermaarde taptoe bezoekers uit binnen- en buitenland aantrekken.

Vervoer

Nieuw: huur een camper en ga op pad!

Zelf gaan en staan waar u wilt. Rijdend door indrukwekkende natuurparken en alles binnen handbereik. De variërende landschappen, vriendelijke dorpjes en cultuurrijke steden staan garant voor een fantastische ervaring. U bepaalt waar u heen gaat. Dat is pas genieten!

Hoe werkt het?

De camper wordt gehuurd bij JustGo, gevestigd nabij de luchthaven Londen Luton. Vlieg naar Londen. U kunt op elke gewenste luchthaven in Londen aankomen. Neem daarna de trein naar Harlington of neem een taxi. Vanaf Harlington wordt u opgehaald door een medewerker van JustGo die samen met u naar het kantoor van JustGo rijdt (ongeveer 2 minuten). Hier neemt u de camper in ontvangst.

U heeft ook de keuze om met de eigen auto naar het JustGo kantoor te rijden. Op het terrein van het kantoor kunt u uw auto parkeren voor 5 pond per nacht (maximaal 21 nachten).

De campers

De campers beschikken allemaal over een;

 • lounge met tafel en banken;
 • tv met Dvd-speler en antenne;
 • kleine keuken met koelkast, kleine vriezer, oven, 3-pitskookplaat, servies, bestek, potten, pannen en glazen;
 • 2-persoonsbed;
 • badkamer met wasbak, douche en toilet;
 • koud en warm water;
 • verwarming;
 • opslagruimte;
 • achteruitrijcamera en sensoren.

Heeft u een vraag? Stuur een e-mail naar verkoop@dejongintra.nl of bel naar 0180-457803.

Laat uw campervakantie samenstellen

Meer informatie

Vervoer in

In Schotland wordt links gereden. Indien u uw eigen auto of motor meeneemt, heeft u een geldig rijbewijs nodig, alsmede kentekenbewijs en Groene Kaart, die ondertekend moet worden door een ieder die de auto gaat besturen. De afstanden worden in mijlen aangegeven; 1 mijl is ca. 1,6 km. We raden u aan met een goede wegenkaart op pad te gaan.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen te beschikken over een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart. Met deze laatste kunt u zich echter niet legitimeren bij banktransacties. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan of zij beschikken over de juiste papieren.

Seizoenen

Klimaat

Het weer in Schotland wordt beïnvloed door de ligging van de Schotse bergen en de Atlantische Oceaan.

De 's zomers zijn fris, met een gemiddelde temperatuur van 13-15 graden, met uitschieters tot maximaal 24 graden. 's Winters ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4 graden, met nachtelijke temperaturen net onder het vriespunt.

Cultuur in Schotland

Taal

In Schotland spreken nagenoeg alle inwoners vandaag de dag Engels. In het westelijke deel van Schotland wordt hier en daar nog Schots-Gaelisch gesproken.

Ervaringen

Mevr. Lucie ten Dolle uit Winterswijk Alle hotels en Bed & Breakfasts tijdens onze vakantie waren uitstekend, persoonlijk vonden wij de Bed & Breakfasts beter doordat de eigenaren alle tijd voor je hadden voor informatie over bezienswaardigheden, eetgelegenheden etc.
Lees meer Lees minder

Schotland in beeld

 • Vakantie Schotland
  Vakantie Schotland
 • Meer in Schotland
  Meer in Schotland
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!