Meer dan Ronaldo

Tijdens een individuele rondreis Portugal zult u zien dat het land meer is dan de snelle rushes van Ronaldo. U zult ervaren dat het land een rijkere geschiedenis heeft dan de Europa Cups van Eusebio. Want Portugal heeft historie!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Waan u Magalhães!

Deze Portugese ontdekkingsreiziger leidde in de 16e eeuw de eerste ontdekkingszeilreis rond de wereld. Tijdens uw individuele rondreis Portugal valt ook veel te ontdekken, al hebben wij de grote lijnen reeds bepaald.

Wat dacht u van het schitterenden Sintra met haar prachtige kastelen? En maakt u tijdens uw individuele rondreis Portugal een bezoek aan de steden Porto en Lissabon? U kunt het allemaal combineren.

Tezamen met de interessante plaatsen Braga met het nabij gelegen pelgrimsoord Bom Jesus, Guimarães (de geboorteplaats van het koninkrijk Portugal), Coimbra, Evora en vele andere steden, heeft een individuele rondreis Portugal u heel veel te bieden. En dan vergeten we de prachtige natuur nog. In het noorden van het land liggen enkele schitterende Nationale Parken, waar het heerlijk wandelen is.

En ook qua accommodatie heeft u een ruime keuze. U kunt kiezen uit standaard hotels of historische overnachtingsadressen zoals bij onze zelf samen te stellen Pousada reis. Onze individuele rondreizen Portugal kunt u starten vanuit Faro, Lissabon of Porto!

Uiteraard is het heerlijk om uw individuele rondreis Portugal te verlengen met een strandbestemming. Kijk eens op zonvakanties Portugal!

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om alleen de grote steden te bezoeken. Onze stedentrip Lissabon en onze stedentrip Porto zijn al jaren erg populair.

Wilt u ook andere landen met de auto ontdekken. Wij hebben een ruim aanbod individuele rondreizen Spanje en individuele rondreizen Italië voor u!

Onze klanten waarderen onze individuele rondreizen Portugal gemiddeld met een:

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden

Hieronder treft u informatie aan over de belangrijkste regio's en plaatsen waar uw individuele rondreis Portugal langs kan gaan:

Braga en Bom Jesus

Braga Dom Jesus

Braga wordt ook wel het "Rome van Portugal" genoemd. Op 5 kilometer van de stad ligt het pelgrimsoord Bom Jesus. De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen met uitzicht over Braga naar de bedevaartskerk.

Coimbra

aangezicht Coimbra

Coimbra was in de Middeleeuwen de hoofdstad van Portugal. De stad vertoont nog steeds tekenen van het dagelijkse leven uit de Middeleeuwen. Het hogere deel van de stad staat vol kerken, kloosters en adelijke huizen. Nabij Coimbra, in Conimbriga, liggen bovendien ook nog een van de best bewaarde Romeinse ruïnes ter wereld!

Lissabon

Skyline

De prachtige hoofdstad van Portugal ligt op de rechteroever van de Taag aan een grote baai. Volgens de overlevering werd Lissabon ruim 20 eeuwen geleden gesticht door Odysseus en heeft talloze historische gebouwen en vele monumenten. Naast smalle kronkelende straatjes, diverse musea en een mooie haven is Lissabon ook uitermate geschikt als winkelstad.

Porto

Porto

De Portugese havenstad ligt in het noord-westen aan de Costa Verde, de stad wordt ook wel Oporto genoemd en is de op één na grootste stad van Portugal. Net als Lissabon is de stad gebouwd op meerdere heuvels. De stad staat met name bekend vanwege de Port, de zoete dessertwijn en de voetbalclub FC Porto.

Sintra

Sintra

Sintra heeft wellicht de mooiste paleizen van Portugal. Bij helder weer ziet u bij het aanvliegen op Lissabon vanuit de lucht reeds het boven de stad uittorende, op een rots gelegen kasteel liggen. Sintra is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De historische plaats is vanuit Lissabon uitstekend per openbaar vervoer te bereiken.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Persoonlijk vind ik het noorden van Portugal erg interessant. De combinatie van leuke steden als Porto, Braga en Guimarães met de hagelwitte stranden en de prachtige natuur in het binnenland zijn om te likkebaarden!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Wat een prachtig land is Portugal. Tijdens onze rondreis hebben we veel mooie steden gezien en prachtige natuur. Heerlijk gegeten ook trouwens!

Portugal stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Een rondreis is ideaal om meerdere plekken van het land te bezoeken. Echt een aanrader!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen