Italië van noord tot zuid

Geen land is zo divers als Italië, van de ruige bergtoppen in de Dolomieten tot de heerlijke stranden van de eilanden Sicilië en Sardinië en het prachtige binnenland van bijvoorbeeld Toscane en Umbrië. Gaat u mee op individuele rondreis naar Italië?

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw individuele rondreis Italië

Bij ons heeft u de keuze uit meer dan 25 individuele autorondreizen Italië. De reizen zijn stuk voor stuk door onze productspecialist samengesteld. Bovendien krijgt u bij uw reisbescheiden handige routetips aangevuld met de belangrijkste bezienswaardigheden per dag.

U maakt zelf een keuze of u met uw eigen auto naar Italië wilt reizen of liever vliegt. Indien u kiest voor een fly-drive regelen we niet alleen uw vlucht maar ook een huurauto, zodat bij u bij aankomst meteen van start kunt gaan.

Ziet u zichzelf ook al rijden door het Italiaanse landschap? De beste periode voor een individuele rondreis Italië is overigens april t/m half juli en eind augustus t/m oktober. Zo vermijd u de drukke zomervakantie en files op de weg. 

Wist u overigens dat u ook bij ons terecht kunt voor volledig verzorgde groepsrondreizen? Daarnaast hebben we een compleet aanbod fly-drive Spanje. Graag tot ziens!

Onze klanten beoordelen onze individuele rondreizen Italië met een

8,9
onze gasten

Bezienswaardigheden

De volgende streken raden we u van harte aan om te bezoeken tijdens uw individuele rondreis Italië.

Bloemenriviera

shutterstock 79403146

De kuststrook die bij het Franse Nice begint en zich in Italië voortzet tot bij La Spezia heet de Bloemenriviera. De temperatuur loopt 's zomers niet zo hoog op als in het binnenland, door de nabijheid van de zee. Diano Marina is één van de bekendste en meest bruisende badplaatsen met mooie stranden en een oud gezellig centrum.

Gardameer

Haventje bij het Gardameer

Het Lago di Garda is de grootste Italiaanse waterplas, 52 km lang, 5 tot 16 km breed en 346 m diep; in kleur variërend van azuurblauw tot smaragdgroen. Ingesloten tussen oevers vol schakeringen door de olijven, kastanjes, rotsen, villa's, parken en boulevards. Het klimaat rond het meer is zeer zacht en de plantengroei is weelderig.

Sicilie

sfeer

Het 'arme zuiden' blijkt vol rijkdommen. Sicilië ligt centraal in de Middellandse Zee en vele volkeren zijn hier geweest en hebben prachtige monumenten achtergelaten. De lokale gerechten zijn erg lekker en de mensen zijn vriendelijk. 'Andiamo?' zeggen de Italianen en 'amunnini?' vragen de Sicilianen. En dat betekent: 'Wilt u meegaan?'

Toscane

Sfeer

Toscane, gelegen in Centraal Italië, is één groot openluchtmuseum met schitterend gelegen middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen, olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen. Belangrijke toeristische bestemmingen zijn de steden Florence, Pisa, Lucca, San Gimignano en Siena. Maar ook de bekende wijnstreek Chianti en de uitgestrekte stranden zijn de moeite van het bezoeken waard!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale

Mijn favoriete bestemming voor een individuele rondreis is het eiland Sicilië. In ons programma vindt u de 15-daagse rondreis Authentiek Sicilië met verblijf in agriturismi, kleinschalige en landelijk gelegen adresjes. Vaak staat 'la mamma' in de keuken om het diner te bereiden, zodat u kunt genieten van lokale specialiteiten. Een leuke manier om op deze manier het eiland te verkennen!

Pascale

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben enorm genoten van het verblijf in 5 verschillende Agrihotels. Zo ervaar je het echte Siciliaanse leven en de natuur. Wij overwegen ook een Flydrive naar Sardinië in de toekomst. Onze voorkeur gaat wederom uit naar verblijf in Agrihotels. Ook het verblijf van 2, 3 en 4 dagen op een locatie is prettig.

We hebben een heerlijke vakantie gehad en onze complimenten voor de uitgezochte locaties. Stuk voor stuk prachtige, rustige en mooie locaties. Wat heel handig was waren de GPS coördinaten die jullie hadden gegeven voor de locaties. Deze hebben ons geholpen de locaties op Sicilië te vinden.

Eerste ervaring met uw reis organisatie heb ik als zeer positief ervaren! Complimenten!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen