Land van het goede leven

Tijdens uw rondreis Denemarken geniet u, net als de Denen zelf, van het goede leven. Lekker ontspannen, relaxte levensstijl, heerlijk eten en drinken, samen met de kinderen in de buitenlucht, dat is echt vakantie vieren!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Klein land, grootse avonturen

Uw rondreis Denemarken start eigenlijk al in Nederland. Binnen enkele uren bent u namelijk al in het zuiden van Jutland. De Denen hebben een goed wegennet en autorijden is een stuk aangenamer dan in ons land. Files en opstoppingen zijn bijna ondenkbaar. Doordat het land compact is, is een rondreis Denemarken een goede keuze. De eilanden Funen en Seeland zijn gemakkelijk bereikbaar door middel van bruggen terwijl een goed lokaal ferrynet de kleine eilandjes verbindt.

We benoemden het al eerder, Denemarken staat bekend om haar gastvrijheid en haar kindvriendelijkheid. Onze rondreizen Denemarken worden dan ook regelmatig gemaakt door gezinnen met (kleine) kinderen. U kunt overnachten in familiekamers in hotels of in vakantieparken. De vakantieparken vindt u in ons aanbod autovakanties Denemarken. Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw reis naar keuze.

Uiteraard mag een bezoek aan het attractiepark Legoland Denemarken in Billund niet ontbreken. 

Naast onze rondreizen Denemarken, hebben we ook in de andere Scandinavische landen een ruim aanbod aan rondreizen:

Onze gasten beoordelen deze rondreis Denemarken gemiddeld met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Denemarken

Tijdens een rondreis Denemarken komt u onder andere langs een van de volgende bezienswaardigheden:

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen is een vriendelijke en gemoedelijke stad. Het centrum is compact, dus het is mogelijk om de meeste bezienswaardigheden wandelend te bezoeken. Tot de bezienswaardigheden behoren: het Koninklijk Paleis Amalienborg, met de wisseling van de wacht, De Kleine Zeemeermin, het kleine bronzen beeldje net buiten de stad, diverse musea, de langste autovrije winkelzone Strøget, het pretpark Tivoli en het uitgaansgebied Nyhavn.

Legoland Billund

Legoland

Legoland Billund is wel het meest bekende attractiepark van Denemarken, misschien wel van heel Scandinavië. U kunt gerust een dag doorbrengen in dit pretpark met zijn spannende (water)attracties en een miniatuurwereld die opgebouwd is uit 50 miljoen Legosteentjes. Legoland Billund brengt plezier voor het hele gezien. U kunt uw entreetickets al vooraf bestellen.

Aarhus

Århus stadsbeeld

Aarhus is de tweede stad van Denemarken. Het is een typische Deense stad, maar met internationale trekjes. De bekendste attractie van de stad is het openluchtmuseum Den Gamle By. Hier loopt u door het Denemarken uit de 17e eeuw en acteurs en actrices geven een beeld van het leven, wonen en werken in die tijd. Een ander, bijzonder museum is het twee jaar oude AroS Aarhus Kunstmuseum met een gedurfde architectuur en spectaculaire kunstverzamelingen. Ontdek de stad op een gratis fiets!

Egeskov Kasteel

Egeskov kasteel

U kunt het eiland Funen eigenlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Egeskov kasteel. Het is een renaissance kasteel met schitterende tuinen, waaronder een kruiden- en fuchsiatuin, een Engelse tuin, een renaissance tuin en een watertuin. Blikvanger is ook de 9 meter hoge zonnewijzer. Het kasteel dankt haar naam aan het feit dat het is gebouwd op heipalen, waarvoor een heel eikenbos (egeskov) zou zijn gekapt. Bij het kasteel zijn ook twee automusea en is er een grote speeltuin met een touwenparcours door de boomtoppen.

Ribe

Ribe binnenstad

Het domstadje Ribe is de oudste stad van Scandinavië. De met keien geplaveide straatjes, middeleeuwse stadshuizen, kerken en kloosters geven het stadje nog steeds een bijzondere sfeer. Ribe heeft al 1300 jaar bezoekers van heinde en ver aangetrokken. In een ver verleden kwamen ze goederen ruilen op de Vikingmarkten, tegenwoordig zijn het de toeristen die Ribe bezoeken. De kathedraal is de blikvanger van de stad. Het Vikingmuseum geeft een goed beeld over de ontwikkeling van de stad en in het Ribe VikingeCenter is het Ribe uit de Vikingentijd gereconstrueerd en tot leven gebracht.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Legoland Billund is écht een leuk vakantiepark voor gezinnen met kinderen. Leuke attracties, de hele dag met Lego bouwen.. wat wilt u nog meer. Zelfs ouders worden even kind in dit park. Combineer het met een bezoek aan het Givskud Leeuwenpark, vergelijkbaar met de Beekse Bergen in Nederland.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

Het was even wennen, na jaren in Frankrijk te zijn geweest maar het is ons goed bevallen. Volgende keer gaan we iets langer.

Vriendelijke mensen, leuke hotels en heerlijk gegeten. Wij hebben genoten!

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Denemarken geweest, waarvan de laatste twee keer met jullie. Alles was weer goed geregeld maar volgend jaar gaan we naar Zweden of Noorwegen.

Kaart van Denemarken

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen