Veel bewogen geschiedenis

Op uw individuele rondreis door Vietnam, met uw gereserveerde auto of minivan, uw privé chauffeur en Engelssprekende gids, trekt u door een fascinerend land met een veelbewogen geschiedenis. U rijdt langs een uitgekiende route, overnacht in goede middenklasse hotels en u deelt uw eigen dag naar eigen wens in. Dat is het voordeel van een individuele rondreis door Vietnam.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Van Noord naar Zuid

De start van uw individuele rondreis door Vietnam begint in het bergachtige noorden, u komt in Hanoi aan en na geacclimatiseerd te zijn, ontmoet u uw chauffeur en gids voor de komende dagen. Via een bezoek aan de baai van Halong, de voormalige keizerlijke hoofdstad Hué en een boottocht over de Parfum Rivier, reist u via de kust richting het zuiden en maakt u kennis met het pittoreske havenplaatsje Hoi An.

Vervolgens is er een binnenlandse vlucht die u naar Nha Trang brengt, een kustplaats aan de Zuid Chinese Zee, voor het vervolg van uw individuele rondreis door Vietnam. Het zuiden van Vietnam wordt gekenmerkt door de Mekong Delta die het beeld oproept van een groene oase, rijstvelden, palmbomen en bloemenvelden. U zet uw reis voort met een andere chauffeur en Engelssprekende gids naar Ho Chi Minh City, de grootste stad in Vietnam, gelegen aan de Sai Gon rivier. Deze indrukwekkende stad biedt vele mogelijkheden zoals de Jade Emporer Pagode en het War Remnants Museum. U kunt hier nog door enkele dagen verblijven. U kunt een indrukwekkende boottocht over de altijd inspirerende Mekong rivier maken. Dan hebt u de mogelijkheid om ook een boottocht over de rivier de Mekong maken. Voor meer uitgebreide informatie kunt u contact opnemen met onze verre reizen specialisten.

Mocht u liever een rondreis door Vietnam maken in een groter gezelschap bekijkt u dan ons aanbod groepsreizen Vietnam. Indien Vietnam niet uw vakantiebestemming wordt dan adviseren wij u om eens te kijken bij ons aanbod verre reizen. Onze  rondreizen Zuid Afrika of rondreizen Canada zijn wellicht andere interessante reizen.

Onze gasten beoordelen onze individuele rondreizen Vietnam met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden

Voor uw individuele rondreis hebben wij enkel bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Baai van Halong

shutterstock_64625860

De baai van Halong ligt in het noorden van Vietnam en kenmerkt zich door hoge, groen begroeide rotsen, die haast loodrecht uit het water oprijzen. Sommigen zijn wel honderd meter hoog. Ze hebben een typische vorm waaraan ze bijnamen als de Stenen Vissers en de Slapende Schildpadden hebben gekregen. Grotten en bergketens rijgen zich door het water aaneen waar tussendoor gevaren wordt.

Hanoi

Mausoleum Ho Chi Minh_167875241

Hanoi‚ de hoofdstad van Vietnam, is gelegen aan de oever van de Song Kong‚ ook wel bekend als de Rode rivier‚ heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Tijdens een stadsrondrit zijn diverse bezienswaardigheden te bekijken, zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh, de beroemde 'One Pillar"Pagode, de Tran Quoc Pagode en de Tempel van de Literatuur. Natuurlijk is een rondrit in een riksja een must.

Ho Chi Minh Stad

shutterstock_13248787

Ho Chi Minh Stad, voormailig Saigon en hoofdstad van voormalig Zuid Vietnam, is de grootste stad in Vietnam gelegen aan de Sai Gon rivier. Deze indrukwekkende stad biedt veel mogelijkehden zoals de Jade Emporer Pagode, van alle pagodes en tempels de mooiste, en het War Remnants Museum. Maar ook de Notre Dam Kathedraal, het Herenigings Paleis, en Chinatown zijn beslist de moeite van een het bezoeken waard.

Hoi An

shutterstock_157076474 Haven Hoi An Vietnam

Hoi An is een authentieke Vietnamese stad. Als u vanuit de moderne buitenwijken de binnenstad inrijdt, ziet u de omgeving snel veranderen. Het is alsof u een oud oosters sprookje binnenrolt. Chinese architectuur wisselt Japanse en Europese bouwstijlen af. In koloniale panden huizen kleermakers tussen traditionele tempeltjes. Als u altijd al graag uw eigen lantaarn heeft willen maken dan is het moment.

Hue

shutterstock_64422574 Hue Citadel Vietnam

Hué is een stad die veel te showen heeft, de Imperial Citadel, vol paleizen, paviljoens, tombes, musea en winkels. Momenteel wordt er veel opgeknapt om de schades uit het verleden op te knappen. Zo is het Thai Hoa Dien in zijn volle glorie te bezichtigen, de Huong Giang, de Parfumrivier, die de stad in tweeën splijt, Tu Cam Thanh, de Verboden stad, het ommuurde complex dat ooit het privéterrein was van de keizerlijke familie en de Imperial Citaldel met de bekende graftombes. In 1993 zijn een aantal overgebleven monumenten in Hué door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

 

Onze adviseurs

 • Jorg
  Jorg
 • Peter van Wingerden
  Peter
 • Wilfried Canada kano
  Wilfried

Bij ons geen uitgeklede, goedkope reisjes maar goed uitgebalanceerde programma's waarin veel is inbegrepen en u echt kunt genieten! Voor al onze reizen bieden wij tevens de mogelijkheid om deze geheel naar wens aan te passen.

Wilfried

Ervaringen van onze klanten

We hebben op voorhand met de mensen van De Jong Intra Vakanties de reis goed doorgesproken zodat we goed voorbereid waren. Na onze aankomst is alles volgens plan verlopen, leuke gids, en goede chauffeur, goede hotels. Het land is verder heerlijk, mooie natuur, vriendelijke mensen. Afsluitend nog een paar dagen aan het strand gelegen. Deze reis is zeker aan te bevelen voor mensen die avontuurlijk zijn ingesteld.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation