Theeplantages en rijstvelden

Op uw individuele rondreis door Sri Lanka komt u naast rijstvelden, thee plantages ook veel palmen tegen. Via de oude koningssteden met fraaie resten van paleizen en tempels brengt uw individuele rondreis door Sri Lanka u uiteindelijk naar de kust voor een heerlijk strandverblijf. Het is een uitgelezen combinatie van zien, beleven en genieten.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Louter hoogtepunten

Na aankomst in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, wordt u verwelkomd door uw Engels sprekende gids die u naar uw hotel brengt. Uw Individuele rondreis door Sri Lanka start met een stadstour door Colombo. U ziet hier een combinatie van bouwstijlen, naast wolkenkrabbers heeft de stad ook nog de oude charme weten te behouden. Zo kunt u de Gangaramaya tempel nog bezoeken of de Pettah Bazaar, voordat u naar de grootste en best bewaarde Gouden Tempel in Dambulla doorreist.

Uw gids vergezelt u vervolgens naar Sigiriya waar u enkele nachten verblijft. Dit dorp staat bekend om de karakteristieke rots die boven het dorp uitstijgt, de Sigiriya Rock. Op de top hiervan vindt u overblijfselen van het in de 5e eeuw gebouwde koninklijk paleis. Maar ook steden in de nabijheid, zoals Anuradhapura en Polonnaruwa zijn de moeite waard om te bezoeken. U heeft hier de vrijheid in.

Uw reis gaat verder naar Kandy, waar u in het nabij gelegen Pinnawela een olifanten weeshuis kunt bezoeken of de Koninklijke botanisch tuin. U heeft verder tijd genoeg om met uw gids de omgeving te verkennen. U vervolgt uw individuele rondreis Sri Lanka op weg naar Bandarawela, door groene glooiende heuvels bezaaid met theeplantages voor de beroemde Ceylon thee. Geniet u ook van Nuwara Eliya, Little England. Het voorlaatste deel van uw reis is naar Tissamaharama aan de kust. Hier brengt u een bezoek aan het Yala National Park, om de laatste vier dagen aan het strand van Negombo door te brengen. Voor meer informatie over de extra excursies kunt u contact op nemen met onze verre reizen specialisten.

Deze reis kunt ook in groepsverband doen. Bekijkt u ons aanbod voor een groepsreis Sri Lanka. In dat geval heeft u de beschikking over een Nederlands sprekende reisleiding.

Mocht Sri Lanka niet het vakantieland zijn dat u zoekt, kunt u ook ons aanbod verre reizen bekijken voor een andere bestemming. Onze rondreizen Amerika of rondreizen Zuid Afrika zijn ook zeer de moeite waard.

Onze gasten beoordelen onze individuele rondreizen Sri Lanka met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden

Onderstaand hebben wij voor u enkel biezienswaardigheden op een rijtje gezet die u op uw individuele rondreis Sri Lanka kunt bezoeken.

Anuradhapura

shutterstock_188340554

Anuradhapura ligt in noordelijk centraal Sri Lanka en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een voormalige hoofdstad uit de tijd van de Srilankaanse koningen. Anuradhapura staat bekend om zijn goed gepreserveerde ruïnes van de oude Srilankaanse beschaving. De oude hoofdstad staat vol met stoepa’s, zoals de Ruwanweliseya stoepa en andere historische bouwwerken. Voor de boeddhisten is Anuradhapura een heilige stad.

Bandarawela

Waterval omgeving Bandarawela

Bandarawela ligt op 1.230m. hoogte in de bergen in centraal Sri Lanka. Het is een stadje met nog veel kenmerken uit de Britse koloniale tijd. Door het gematigde klimaat (gemiddelde 20°-25° C.) is het een is het een populaire vakantiebestemming voor mensen die Nuwara Eliya te koud vinden. Bandarawela is zeer multicultureel en u zal er vele kappelletjes vinden van verschillende godsdiensten. De omgeving van Bandarawela is groen en natuurrijk en bezaaid met vele thee plantages. Daarnaast bevat deze omgeving de mooiste en grootste watervallen van Sri Lanka.

Colombo

Skyline Colombo

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. De stad ligt aan de westkust van het eiland en grenst aan Sri Jayawardenapura Kotte (Kotte), de officiële hoofdstad van Sri Lanka. Vaak wordt Colombo gezien als de hoofdstad, omdat Kotte een satellietstad van Colombo is. In deze drukke en levendige stad die bezoekers een mooie mix van het moderne leven en koloniale gebouwen en ruïnes biedt. Bijvoorbeeld de Gangaramaya Tempel.

Galle

shutterstock_168713126

Galle, ligt in het zuidwesten van Sri Lanka en is één van de natuurlijke havens en daardoor een belangrijke stad voor de handel. In de stad valt nog veel te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. Door de Nederlanders is een  groot fort gebouwd, dat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst staat. Dit fort heeft tijdens het tsunami zijn dienst bewezen, door de stad voor een groot deel te beschermen.  De Nederduits Gereformeerde "Groote Kerk", oorspronkelijk gebouwd in 1640 en herbouwd rond 1755, die nog steeds in gebruik is, heeft een vloer met daarin diverse grafstenen van de oude Nederlandse begraafplaatsen.

Kandy

Kandy Tempel van de tand shutterstock_145340938

Kandy is voornamelijk bekend vanwege de Dalada Maligawa, de Tempel van de Tand, waar een hoektand van Boeddha bewaard zou worden. In het bijbehorende museum is het verhaal op diverse schilderijen te zien. De tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen. Ook de parade, genaamd Kandy Esala Perahere, is beroemd, hierbij wordt de (nep)tand van Boeddha door de stad vervoerd op een olifant. In 1988 werd Kandy door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Onze adviseurs

 • Irene Berkhout
  Irene

Privé rondreizen in Sri Lanka worden uitgevoerd met een privé chauffeur en privé gids. Dat klinkt ontzettend decadent maar zorgt ervoor dat u achterover kunt leunen en genieten van al het moois wat Sri Lanka te bieden heeft. In overleg met uw privé gids kunt u dagelijks overleggen en bespreken welke hoogtepunten u graag wenst te zien of waar u liever langer zou willen blijven. Een ideale manier van reizen waardoor u de vakantie krijgt die u heeft geboekt!

Irene

Ervaringen van onze klanten

Al direct na aankomst op het vliegveld werden we hartelijk ontvangen door onze gids, die ons op de verdere reis prima heeft vergezeld. We hadden een prima auto en chauffeur tot onze beschikking. Het land zelf is verder prachtig, veel bijzonderheden gezien en veel mooie natuur. We hebben echt genoten en doen dot zeker nog een keer.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation