Met Nederlands sprekende reisleiding

Op uw groepsreis door Sri Lanka, maakt u kennis met haar rijk koloniaal verleden, de diversiteit aan volkeren en godsdiensten, de zeldzame schoonheid, oude Koningssteden, prachtige tempels, tropische warmte, en mooie stranden. Een groepsreis door Sri Lanka is een reis door een waar paradijs.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Reis met louter hoogtepunten

Na aankomst in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, wordt u verwelkomd door uw reisleiding en naar uw hotel gebracht. Uw groepsreis door Sri Lanka start met een stadstour door Colombo. Hier ziet u hoe de stad zich in een snel tempo heeft ontwikkeld maar ook nog de oude charme herbergt. Vervolgens gaat u naar de Gouden Tempel in Dambulla, om door te reizen naar Sigriya. Hier kunt u eventueel nog een extra excursie maken, buiten het aanbod om, naar één van de oudste steden van het eiland, Anuradhapura, of naar de tweede voormalige hoofdstad van het eiland Polonnaruwa, waar veel fraaie tempels staan. In Sigriya heeft u de mogelijkheid om een bezoek aan Sigriya Rock bij te boeken. Dit is zeker de moeite waard.

Uw groepsreis door Sri Lanka wordt vervolgd naar Kandy, voor twee nachten, waar u de Koninklijke botanische tuin bezoekt. De reis voert u verder door een schitterende tocht door de bergen, langs watervallen, groen golvend landschap van theeplantages naar Nuwara Eliya, Little England, om te eindigen in Bandarawela. In de laatste plaats bezoekt u de tempel van Kataragama, waar u een mix vindt van de diverse religies. De laatste plaats die wordt aangedaan is Tissamaharama, waar u in alle vroegte een ochtendsafari in het Yala Nationale Park maakt om in de loop van de dag uw reis te vervolgen naar Negomo. Hier verblijft u nog vier dagen om te genieten van een onvergetelijk strandvakantie. Aansluitend is de retourvlucht naar Amsterdam.

Deze reis kunt u ook individueel maken, Bekijk ons aanbod Individuele rondreizen Sri Lanka. In dat geval wordt u verwelkomd door een Engels sprekende lokale gids die u met een airconditioned auto of minivan vergezelt tot het moment waarop u van uw strandvakantie gaat genieten. Mocht Sri Lanka niet uw keuze zijn, kunt u ook ons aanbod verre reizen bekijken voor een andere bestemming. Onze rondreizen Noord Amerika of rondreizen Zuid Afrika zijn ook fantastische reizen.

Onze gasten beoordelen onze groepsreis Sri Lanka met een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden

Voor uw groepsreis Sri Lanka hebben wij enkele bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Bandarawela

shutterstock_123233539

Bandarawela ligt op 1.230m. hoogte in de bergen in centraal Sri Lanka. Het is een stadje met nog veel kenmerken uit de Britse koloniale tijd. Door het gematigde klimaat (gemiddelde 20°-25° C.) is het een is het een populaire vakantiebestemming voor mensen die Nuwara Eliya te koud vinden. Bandarawela is zeer multicultureel en u zal er vele kappelletjes vinden van verschillende godsdiensten. De omgeving van Bandarawela is groen en natuurrijk en bezaaid met vele thee plantages. Daarnaast bevat deze omgeving de mooiste en grootste watervallen van Sri Lanka.

Colomba

Skyline COLOMBO shutterstock_175528937

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. De stad ligt aan de westkust van het eiland en grenst aan Sri Jayawardenapura Kotte (Kotte), de officiële hoofdstad van Sri Lanka. Vaak wordt Colombo gezien als de hoofdstad, omdat Kotte een satellietstad van Colombo is. In deze drukke en levendige stad die bezoekers een mooie mix van het moderne leven en koloniale gebouwen en ruïnes biedt. Bijvoorbeeld de Gangaramaya Tempel.

Dambulla

shutterstock_99867629

Dambulla is een plaatsje in Sri Lanka, dat vooral bekend is van De Gouden Tempel van Dambulla, die op de Werelderfgoedlijst staat. Het ligt in de buurt van Sigiriya en ten noorden van Kandy. Het plaatsje is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex Raja Maha Vihara te vinden is. Dit complex dateert van eerste eeuw voor Christus en is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka.

Negombo

shutterstock_136853597

Negombo is een stad aan de westkust van Sri Lanka, en ligt 40 km ten noorden van Colombo, in een zogenaamde lagune, met één van de mooiste stranden, uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen. In Negombo zult u zich, als Nederlander, snel thuis voelen, want ooit was deze plaats in handen van de Nederlanders. De haven van Negombo is van belang voor de visserij. Tussen Galle en Negombo groeit de zuiverste en allerfijnste kaneel in het wild.

Yala National Park

shutterstock_128294927

Een bezoek aan Yala National Park, bij het plaatsje Tissamaharama, wordt gezien als één van de hoogtepunten.Yala is een nationaal park waarin de bezoeker wordt getrakteerd op trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en wellicht zelfs een ontmoeting met het legendarische luipaard, die zich meestal als een schaduw door de onderbegroeiing van het bos begeeft. Met andere woorden, een bezoek aan deze regio van droog bosland, met z’n vele open vlaktes en kleine meertjes is een must-see bezienswaardigheid in het zuidoosten van Sri Lanka.

Onze adviseurs

 • Wilfried Canada kano
  Wilfried

Onze groepsrondreizen worden begeleid door Nederlandse reisleiders. Stuk voor stuk goed opgeleide, ervaren en nog belangrijker enthousiaste en gepassioneerde heren en dames.

Wilfried

Ervaringen van onze klanten

Onze groepsrondreis door Sri Lanka is helemaal geworden wat we ervan verwacht hebben. Leuke mensen in de groep, goede chauffeur perfecte gids. Verder alles goed geregeld, veel gezien, mooi weer, natuur, en bezienswaardigheden. Heel apart om in plaatsen te staan waar eeuwen geleden landgenoten de dienst uitmaakten.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation