Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar. We hebben echter uitgebreid aanbod in Thailand, Indonesië en China.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Paradijselijk eiland

Op uw rondreis door Sri Lanka raakt u onder de indruk van de geuren en kleuren van dit paradijselijke eiland, met een heerlijk klimaat en vriendelijke mensen. De begeleiding van een deskundige gepassioneerde Nederlands sprekende reisleiding, maakt deze rondreis door Sri Lanka tot een onvergetelijke vakantie. Sri Lanka heeft alles wat Azië te bieden heeft op haar kleine grondgebied.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Zien, beleven en genieten

Na aankomst op de nationale luchthaven van Sri Lanka wordt u afhankelijk van uw keuze, opgehaald door uw Nederlands of Engels sprekende lokale gids die u de komende dagen vergezelt.

U gaat o.a. naar de gouden driehoek die gevormd wordt door de oude koningssteden, een aantal zelfs nog teruggaand tot voor onze jaartelling. Kandy, met zijn Boeddhistische Tempel van de Tand, de bergen met theeplantages die als groene tapijten over de hellingen zijn uitgespreid en waar u ‘Little England’ ofwel Nuwara Eliya bezoekt. Terug naar de kust bezoekt u één van de wildparken voor een safaritocht en u rijdt langs de prachtige stranden naar de oude V.O.C. stad Galle. Daar ziet u nog het Nederlandse Fort en de gerestaureerde Nederlandse kerk. U zult zien dat het de moeite waard is om op deze wijze dit prachtige eiland te bezoeken.

U sluit uw vakantie af met een paar dagen ontspannen op één van de mooiste stranden van Negombo. Voor meer informatie over deze rondreis door Sri Lanka, neemt u contact op met onze verre reizen specialisten. Ons aanbod voor deze complete reis staat borg voor een heerlijke combinatie van zien, beleven en genieten.

Als u van rondreizen houdt, in groepsverband of individueel, en u wilt u breder orienteren, bekijkt u dan ons aanbod verre reizen.

Gaat u liever naar Zuid Afrika of Noord Amerika, bekijkt u dan ons aanbod voor rondreizen Zuid Afrika of rondreizen Noord Amerika.

Onze gasten beoordelen onze rondreizen Sri Lanka met een

9,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Sri Lanka

Onderstaand hebben wij enkele bezienswaardigheden op een rijtje gezet die u tijdens een rondreis Sri Lanka zeker niet mag missen.

Galle

shutterstock_168713126

Galle, ligt in het zuidwesten van Sri Lanka en is één van de natuurlijke havens en daardoor een belangrijke stad voor de handel. In de stad valt nog veel te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. Door de Nederlanders is een  groot fort gebouwd, dat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst staat. Dit fort heeft tijdens het tsunami zijn dienst bewezen, door de stad voor een groot deel te beschermen.  De Nederduits Gereformeerde "Groote Kerk", oorspronkelijk gebouwd in 1640 en herbouwd rond 1755, die nog steeds in gebruik is, heeft een vloer met daarin diverse grafstenen van de oude Nederlandse begraafplaatsen.

Gangaramaya Tempel - Colombo

shutterstock_168257888

In de hoofdstad Colombo worden oude gebouwen vervangen door wolkenkrabbers maar in sommige delen van de stad heeft de oude charme weten te behouden. Zo is de Gangaramaya tempel, een van de belangrijkste boeddhistische tempels. Deze is beslist een bezoek waard.

Kandy

shutterstock_145340938

Kandy is voornamelijk bekend vanwege de Dalada Maligawa, de Tempel van de Tand, waar een hoektand van Boeddha bewaard zou worden. In het bijbehorende museum is het verhaal op diverse schilderijen te zien. De tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen. Ook de parade, genaamd Kandy Esala Perahere, is beroemd, hierbij wordt de (nep)tand van Boeddha door de stad vervoerd op een olifant. In 1988 werd Kandy door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Negombo

shutterstock_136853597

Negombo is een stad aan de westkust van Sri Lanka, en ligt 40 km ten noorden van Colombo, in een zogenaamde lagune, met één van de mooiste stranden, uitgestrekte mangrovebossen en bezaaid met kokospalmen. In Negombo zult u zich, als Nederlander, snel thuis voelen, want ooit was deze plaats in handen van de Nederlanders. De haven van Negombo is van belang voor de visserij. Tussen Galle en Negombo groeit de zuiverste en allerfijnste kaneel in het wild.

Polonnaruwa

shutterstock_97240949

In Polonnaruwa ontstaan in de 11e eeuw kunt u het oude zeven verdiepingen tellende paleis bewonderen, en de Gal Vihara één van de belangrijkste boeddhistische vindplaatsen. Er zijn 3 prachtige beeldhouwwerken van Boeddha te zien. De Gal Vihira wordt gezien als het hoogtepunt van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst, Boeddha's gehouwen uit één blok steen. De 7 meter hoge staande Boeddha wordt gezien als mooiste. Daarnaast is er nog een 14 meter lange liggende, en 2 zittenden, een bezoek meer dan waard

Onze adviseurs

 • Jorg
  Jorg
 • Mariëlle
  Mariëlle
 • Wilfried Canada kano
  Wilfried
Uiteraard staan wij dag en nacht voor u klaar met de mooiste ideeën, routes en aanbevelingen voor uw verre reis naar Sri Lanka. Wij hebben de routes en reizen op deze website met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of heeft u meer tijd om te genieten van het land, laat het ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Indien u een geheel anders voorstel heeft, kijken wij graag met u naar de mogelijkheden en kunnen wij eventueel een offerte geheel op maat samenstellen.
Paul

Ervaringen van onze klanten

Een rondreis door Sri Lanka laat u gelijk alle highlights van het land zien. Onze gids heeft enorm veel geregeld tijdens onze reis als we even iets anders wilden. Verder heerlijk weer, zeer afwisselend landschap en prima accomodaties. Echt een aanrader.

Kaart van Sri Lanka

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation