Een unieke bestemming

Als u dit unieke land wilt leren kennen dan is een rondreis China de beste keus. Ons aanbod is divers, van een individuele rondreis China van 10 dagen tot een complete groepsrondreis China van 21 dagen. De specialisten van de Jong Intra Vakanties kunnen u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden voor uw droomreis naar het mysterieuze China, “het Land van de Toekomst”.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uitgebreid en gevarieerd aanbod

China beschikt net als veel andere landen in Azië over een rijke cultuur en prachtige natuur. Tezamen met een grootse geschiedenis en fraaie bezienswaardigheden is het land zeer in trek als vakantie land, en met name voor een rondreis China.

Omdat het land zo uitgestrekt is hebben wij voor u een bijzonder gevarieerd aanbod van groepsrondreizen China samengesteld. Afhankelijk van uw specifieke wensen kunnen we u adviseren in de keuze van uw reis, over het startpunt, de gewenste highlights, de verplaatsingen tussen de steden en het eindpunt van de reis.

Ons aanbod met rondreizen door China staat altijd onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende reisleiding, afhankelijk van het type rondreis. China, met Beijing als hoofdstad, en Shanghai & Hong Kong als andere belangrijke en interessante steden, bieden vele bezienswaardigheden. Een stad als Xi’an, met het Terracotta leger, Guilin, wereldberoemd vanwege het “perfecte landschap”, Luoyang met de Drakenberggrotten en Chengdu met het Panda Breeding Centre.

Dit is maar een kleine greep uit de mogelijkheden om de reis van uw dromen te realiseren. Uiteraard is er tijdens uw rondreis China, nog voldoende tijd over om in diverse plaatsen die u aandoet deel te nemen aan excursies of om bijvoorbeeld een museum te bezoeken.

Gaat u voor een rondreis China? Lees dan meer over onze groepsreizen China of over onze individuele reizen door China.  

China is het land van onbegrensde mogelijkheden, wij zijn zeer benieuwd naar uw reiservaring. Mocht China niet uw het vakantiekeuze zijn dat u zoekt kunt u ook ons aanbod verre reizen bekijken voor een andere bestemming. Onze rondreizen Noord Amerika of rondreizen Afrika zijn ook bijzonder in trek.

Onze gasten beoordelen onze rondreis China met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden van China

Onderstaand hebben wij enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet die u tijdens een rondreis China eigenlijk niet mag missen.

Beijing

Zomerpaleis

Beijing, de hoofdstad van China, is een wereldstad van formaat. Maar liefst 4 bezienswaardigheden op de UNESCO werelderfgoedlijst sieren de stad, de Verboden Stad, de Grote Muur, de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. De stad is een belangrijk knooppunt voor verschillende vormen van vervoer met vele spoorwegen, autowegen en autosnelwegen die in en uit de stad gaan. Beijing wordt vooral gezien als het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. In de Chinese hoofdstad vindt u eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers zij aan zij, u kunt er urenlang dwalen door oude volksbuurten. Bovendien ligt de Chinese Muur net buiten de stadsgrenzen.

Chengdu

shutterstock_133235009

Chengdu ligt in het zuidwesten van China, in de uitlopers van de Himalaya en is gezegend met een aangenaam klimaat. De grootste trekpleister in Chendu is het het Panda onderzoekcentrum wat voor de toersiten bereikbaar is, hier komt u oog in oog te staan met de panda's. Maar ook een bezoek aan de Sichuan Opera met de razendsnelle "Changing Faces" zal indruk op u maken. Vuurspuwen, poppenvoorstellingen en comedy zijn vaak onderdeel van een avondje Sichuan opera. Typisch voor de Sichuan Opera is de kunst van de gezichtsverandering. In één snelle beweging verandert de artiest het karakter van zijn make-up, waardoor een geheel andere gezichtsuitdrukking ontstaat.

Guilin

shutterstock_59925310 - bovenaan

Guilin ligt in het zuiden van China aan de rivier de Li. Deze stad en haar omgeving  is één van China's belangrijkste toeristische bestemmingen. Het landschap bestaat uit ongeveer 100-200m hoge torenkarst. Dit zijn resten van vroegere heuvels, waarvan de wanden ongeveer loodrecht zijn, die gevormd zijn door het oplossen van de omliggende kalksteen in water. De Chinezen spreken zelf over de "mooiste plek onder de Hemel". Ten nooren van Guilin vindt langs de glooiende heuvels fantastisch gelegen rijstvelden met soms wel meer dan honderd niveau's. De Chinezen zelf hebben er de bijnaam drakenruggebergte aan gegeven.

Luoyang

Longmen caves

Luoyang ligt in het westen van China, en ligt op de Noord-Chinese Vlakte, een van de ontstaansplaatsen van de Chinese beschaving, en was een van de historische hoofdsteden van China. De belangrijkste bezienswaardigheid ligt ten zuiden van deze plaats en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, de Drakenpoort grotten, met de imposante Boeddha beelden. In totaal zijn er 1353 grotten, 750 nissen, 39 kleine pagodes, 97.306 beelden en 3608 inscripties. Ondanks dat er in de 19e en 20e eeuw veel geplunderd is, is er nog veel fraais te zien.

Xi An

shutterstock_51703093

Xi'an was ooit de hoofdstad van China. Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei He. Vanwege de ligging en aangenaam klimaat kozen maar liefst 11 dynastieën Xi'an als Hoofdstad. De opgraving van het Terracota leger is een absoluut hoogtepunt tijdens ieder reis door China. Verder vindt u er massieve stadsmuren, waarover u een leuke fietstocht kunt maken, prachtige tempels en moskeeën. Een ander hoogtepunt is het bijwonen van een spectaculaire dansvoorstelling van de Tang Dynastie.

 

 

Onze adviseurs

 • Freek
  Freek
 • Mariëlle
  Mariëlle
 • Peter van Wingerden
  Peter

Uiteraard staan wij dag en nacht voor u klaar met de mooiste ideeën, routes en aanbevelingen voor uw verre reis naar en door China. Wij hebben de routes en reizen op deze website met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of heeft u meer tijd om te genieten van het land, laat het ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Indien u een geheel anders voorstel heeft, kijken wij graag met u naar de mogelijkheden en kunnen wij eventueel een offerte geheel op maat samenstellen.

Mariëlle

Ervaringen van onze klanten

Super vakantie gehad deze zomer. We hebben ons idee over dit prachtige land echt moeten bijstellen. We hebben spijt dat we niet voor een langer verblijf hebben gekozen. Misschien in de toekomst nog een keer.

Wij zijn ontzettend enthousiast. De organisatie was top en vooral de verlenging op Hainan is een aanrader. Wij vinden het leuk om dit met jullie te delen, want zonder jullie zou de reis niet zo´n succes zijn geweest!

Kaart van China

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen