Zuid-Afrika zoals u dat wenst!

Individueel rondreizen Zuid Afrika, op uw gemak alles zien!

De Jong Intra Vakantie heeft een ruim aanbod individuele rondreizen, per auto of per camper, langs de mooiste plekjes van Zuid Afrika. U zult de charme van dit land op individuele basis ontdekken en nooit meer vergeten.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Op eigen gelegenheid

Zuid Afrika is een ideale bestemming om op eigen gelegenheid te ontdekken. Wij hebben voor u een aantal reizen samengesteld, maar u kunt uiteraard ook zelf uw ideale individuele reis samen stellen! Een rondreis per huurauto of camper is de manier om dit prachtige land te leren kennen. Het wegennet is uitstekend, bewegwijzering is prima. Wij boeken de accommodaties vooraf, zodat u ter plaatse alle tijd heeft om te genieten van de mooie dingen van dit land. Een variatie van lodges, hotels en B&B's, Zuid Afrika heeft het allemaal.

Een individuele reis Zuid-Afrika geeft de vrijheid af te wijken van de route of ergens net even wat langer te blijven. Onze Zuid Afrika reizen individueel zijn beschikbaar in rondreizen van 10-daagse tot maar liefst 22-daagse rondreizen. Of u kunt uw eigen droomreis samenstellen.

U kunt deze rondreizen maken per auto of met een camper Zuid Afrika te ontdekken. Tijdens een privé rondreis Zuid-Afrika bezoekt u de mooiste plekken van Afrika. Onze Zuid Afrika specialisten adviseren u graag waar u moet wezen!

Een greep uit onze individuele rondreizen Zuid-Afrika:

Onze gasten beoordelen onze indivudele rondreizen Zuid-Afrika gemiddeld met een

8,9
onze gasten

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika wordt ook wel de wereld in één land genoemd. Neemt u vooral de tijd om dit land te leren kennen; er is zoveel te doen en te zien. Hieronder noemen we 5 bijzondere hoogtepunten en bezienswaardigheden.

De Wild Coast

Xhosa hutten

De Wild Coast heeft haar naam niet voor niets gekregen. Dit bijzondere gebied is 1 van de minst ontwikkelde en ruigste gebieden van Zuid-Afrika. De kust van de voormalige Transkei is berucht door de vele schipbreuken die er plaatsvinden. Juist door de woeste zee echter, heeft het gebied ook een woeste charme. Van Gonubie tot Port St. Johns in de Eastern Cape strekt de ongerepte kuststrook zich langs ruige kliffen en brandingen, beschutte baaien, watervallen en dichte bossen. Langs de Wild Coast worden oude tradities en gebruiken nog in ere gehouden, vooral door de Xhosa die hier in felgekleurde woningen langs de berghellingen leven. Mandela heeft hier ook zijn roots. De Wild Coast leent zich uitstekend voor schitterende kustwandelingen, surfmissies, en kanotochten. De riffen zijn al net zo ongerept als de kust zelf en er leven maar liefst acht honderd verschillende vissoorten.

Het oerwoud van Tsitsikamma

Hangbrug over de Stormsriver - Tsitsikamma NP

Over de Stormsrivier, een gebied met bossen en ongerepte rotsachtige kusten, loopt een mooie hangbrug (voor voetgangers) die de riviermonding overspant. Hier bevindt zich ook het Tsitsikamma National Park dat zich over een afstand van 65km langs de kust uitstrekt. Het oerwoud herbergt een zeer gevarieerde flora en fauna. In het binnenland liggen beboste ravijnen met oude geelhoutbomen, waarvan sommige meer dan 150m hoog zijn. Langs de kust treft u lagunes, duinen, kliffen, stranden en koraalriffen aan. Bij de monding van de Stormsrivier is het prima zwemmen en snorkelen.

Kaapstad

Tafelberg in Kaapstad

Kaapstad is de moederstad van Zuid-Afrika en één van de mooiste steden ter wereld met een grote diversiteit aan natuur, cultuur en bevolkingsgroepen. De stad wordt gedomineerd door de Tafelberg, die u met een hoogte van ruim 1.000m welkom heet in de stad van onze Jan van Riebeeck. In het centrum van de stad zorgen musea, restaurants en theaters voor het nodige amusement.  Strandliefhebbers kunnen een keuze maken uit de prachtige stranden van Clifton, Camps Bay en Llandudno. Voor souvenirs moet u op het kleurrijke Green Market Square zijn, maar ook Victoria & Alfred Waterfront biedt u vele winkels, restaurants en bars. Het wijngebied is vlakbij en het Kaaps schiereiland biedt u over een lengte van ca. 100km stranden, bergen, bossen en tuinen.

Pretoria

Pretoria

Pretoria (Thswane) is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, met vele hoge gebouwen en vele ambassades. Het ligt slechts op een 50-tal kilometers van Johannesburg en kenmerkend voor deze stad zijn de vele Jacaranda's (maar liefst 70.000, aangeplant in 1888) die tijdens het voorjaar volop in bloei staan en de stad letterlijk purper toveren. Voortrekkers arriveerden hier rond 1850. Vele historische gebouwen en standbeelden geven deze stad een geschiedkundige waarde denk maar aan het mooie Church Square (kerkplein). Vanaf een heuvel overziet u de Uniegebouwen, een ontwerp van Sir Herbert Baker, gebouwd uit zandsteen is dit één van de fraaiste gebouwen van Pretoria. Het amfitheater en vele afrikaanse sculpturen vind je ondermeer in de tuin. De stad zelf biedt voor elk wat wils met zijn vele restaurants, kunstgallerijen, shops en winkelcentra. De stad telt 4 universiteiten (Unisa is de grootste van het land), verschillende parken en een dierentuin.

Swaziland

Swaziland

Swaziland is een koninkrijk en wordt voor een groot deel ingesloten door Zuid-Afrika en grenst verder aan Mozambique. Hoewel het dus geen onderdeel is van Zuid-Afrika, is een rondreis door Zuid-Afrika eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Swaziland. De huidige Swazi bevolking kwam eind 18e eeuw in het gebied wonen. Waarschijnlijk was de eerste Swazi één van de zonen van koning Shaka. Het land bestaat uit imponerende berglandschappen, ongerepte natuurreservaten en authentieke Afrikaanse dorpjes. Swaziland is na Gambia het kleinste land van Afrika en heeft een oppervlakte van de helft van Nederland. Er wonen ruim een miljoen inwoners.

Onze adviseurs

 • Corine
  Corine
 • Freek
  Freek
 • Jorg
  Jorg

Zuid-Afrika is bij uitstek een Afrikaans land dat heel erg goed op individuele basis kan worden verkend. De wegen zijn goed, de borden zijn in het Engels en het linksrijden voelt na het eerste onwennige halfuurtje alsof u nooit iets anders gedaan heeft. De bevolking is vriendelijk en het land is prachtig, ideale ingredienten voor een perfecte individuele rondreis Zuid-Afrika!

Jorg

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben de rondreis Wine & Dine verlengd met een weekje in Camps Bay. Na de wijnlanden, heerlijke diners en voortreffelijke wijnen, heerlijk een weekje uitbuiken op het strand. Goede service van de Charonne van de Jong Intra om ons erop te wijzen dat het na zo'n lange vlucht veel lekkerder is om naar je hotel gebracht te worden en de volgende ochtend de auto gratis bij het hotel af te laten leveren!

Manjefiek Zuid-Afrika was ook écht Manjefiek! Wat een prachtige reis en goed advies van Robert van de Jong. Liever een iets langere en rustigere reis dan dag in dag uit inpakken en doorreizen. Ons absolute hoogtepunt was de safari in Hluhluwe omdat we daar zwarte neushoorn hebben gezien. Een top vakantie die we nooit meer zullen overtreffen!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen