Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Vakantie Roemenië

Roemenië is misschien wel het mooiste land van Oost-Europa. De vele uiteenlopende invloeden van Turkse, Byzantijnse en Romeinse periodes, de houten huizen en kerken in de traditionele streek Maramures en de overweldigende natuur van de Karpaten een bezoek aan dit land een onvergetelijke belevenis!

Lees alles over Roemenie

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds
Intro
Snel door naar

Lees alles over Roemenie

Goed voorbereid op vakantie

De verschillende culturele invloeden, de houten huizen, de indrukwekkende kerken in de traditionele streek Maramures en de prachtige natuur van de Karpaten maken Roemenië een prachtige bestemming.

In Roemenië kunt u taferelen uit lang vergeten tijden aan uw ogen voorbij zien trekken; schilderachtig houten karren, voortgetrokken door ossen, herders die met hun kudde voor de bus uit wandelen, de kleurrijke rondreizende zigeunerfamilies, het akkerland dat nog altijd met de hand bewerkt wordt en de fraai beschilderde kloosterkerken. Maar bovenal zult u onder de indruk zijn van de gastvrijheid en hartelijkheid van de Roemenen die uw vakantie compleet maken.

Zelf uw vakantie binnen Europa samenstellen

Heeft u reiswensen en leuke ideeën voor een vakantie binnen Europa? En wilt u graag wat meer advies of wilt u dat uw droomreis wordt samengesteld? Ook dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Onze Europa specialisten hebben alle bestemmingen bezocht en weten de mooiste plekjes te vinden. Zij helpen u dan ook graag verder!

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Roemenie

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Seizoenen

Klimaat

Roemenië heeft een gematigd landklimaat. De temperaturen kennen grote verschillen tussen zomer en winter. Landelijk gezien liggen de temperaturen rond de 20 tot 30 graden in de zomermaanden en rond de 5 tot -15 graden tijdens de wintermaanden. In de hoger gelegen gebieden (o.a. regio Harghita (Hargita) en de Karpaten) kunnen de temperaturen tijdens de wintermaanden dalen tot circa -25 graden.

Beste reisperiode

Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Roemenië te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op aangename temperaturen.

Cultuur in Roemenie

Typische gebruiken

Roemeens is de officiële taal in Roemenië. Daarnaast wordt er Hongaars, Duits, Russisch, Turks, Tataars en Romani gesproken.

Populaire vakanties in Roemenie

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Roemenie
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!