Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Soortgelijke vakanties

Vragen of hulp nodig?

We hebben echter uitgebreid aanbod in alternatieven. Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:
0180–457803

Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contactopnemen.

Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Donau cruises
Goed voorbereid op vakantie

Ga mee met een riviercruise over de legendarische Donau, de op één na langste rivier van Europa. Laat u meevoeren naar verschillende steden in onder andere Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Bulgarije. De rivier ontspringt in het Duitse Zwarte Woud, loopt dwars door Centraal Europa en mondt uit bij Roemenië in de Zwarte Zee. Tijdens een cruise over de Donau bezoekt u historische steden als Wenen, Bratislava, Budapest en Belgrado. Een riviercruise over de Donau is een echte aanrader voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur, natuur en culinaire verrassingen. Het wisselende landschap is een genot voor uw ogen, aanschouw de woeste Karpaten, de imposante 'IJzeren Poort' en de prachtige Donau delta, waar veel kunstenaars hun inspiratie vonden.

Onze adviseurs

Mijn favoriete stad aan de Donau is Wenen. Deze prachtige stad in Oostenrijk kent een rijk verleden en vele bezienswaardigheden. De Hofburg, Schönbrunn, Belvedere: allemaal heel indrukwekkend. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik de Spaanse rijschool nog altijd het allerleukst!

Donau cruise; een aanrader!

De indrukwekkende Donau

De Donau is de enige grote rivier die van het Westen naar het Oosten stroomt. Door het 677 km lange Main-Donaukanaal, dat tussen 1959 en 1992 werd aangelegd, is het toerisme naar de mooie Blauwe Donau enorm toegenomen. En dat is niet voor niets! De omgeving is prachtig! De Donau ontspringt bij Donaueschingen in het Zwarte Woud en legt ongeveer 2850 prachtige kilometers af naar de Zwarte Zee. Zij doorkruist hierbij Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en Oekraïne. Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee. Dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta, waar een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en landdieren voorkomen. Ook de flora is er divers. Ongeveer 40.000 hectare van deze Donaudelta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard. Wat dacht u van een riviercruise langs Regensburg, Passau, Linz, Melk, Wenen, Batislava en Boedapest?

Ons aanbod

U kunt al per cruiseschip vanuit Nederland vertrekken, maar zeker sneller zijn onze reizen waarbij we de reis naar Passau per luxe touringcar maken en daar in te schepen voor een bezoek aan o.a. Wenen, Budapest, Melk en Bratislava. Ontdek tijdens uw riviercruise Donau de schitterende rivier, prachtige oevers, maar ook imposante steden als Wenen en Budapest.

Vergelijkbaar

Niet gevonden waar u naar op zoek was? Geen probleem! Bekijk al onze riviercruises.

  • Comfortabele hutten
  • Taxiservice mogelijk
  • 50 jaar ervaring als reisaanbieder