Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Riviercruises Donau

Op zoek naar een Donau cruise? Ga met de Jong Intra Vakanties dwars door centraal Europa met een riviercruise Donau en ontdek grote verschillen in culturen, een indrukwekkende natuur en een zeer vriendelijke bevolking. Lees snel verder voor meer informatie of bekijk direct het aanbod.

Lees alles over Donau cruises

Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Donau cruises
Goed voorbereid op vakantie

Ga mee met een riviercruise over de legendarische Donau, de op één na langste rivier van Europa. Laat u meevoeren naar verschillende steden in onder andere Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Bulgarije. De rivier ontspringt in het Duitse Zwarte Woud, loopt dwars door Centraal Europa en mondt uit bij Roemenië in de Zwarte Zee. Tijdens een cruise over de Donau bezoekt u historische steden als Wenen, Bratislava, Budapest en Belgrado. Een riviercruise over de Donau is een echte aanrader voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur, natuur en culinaire verrassingen. Het wisselende landschap is een genot voor uw ogen, aanschouw de woeste Karpaten, de imposante 'IJzeren Poort' en de prachtige Donau delta, waar veel kunstenaars hun inspiratie vonden.

Onze adviseurs

Mijn favoriete stad aan de Donau is Wenen. Deze prachtige stad in Oostenrijk kent een rijk verleden en vele bezienswaardigheden. De Hofburg, Schönbrunn, Belvedere: allemaal heel indrukwekkend. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik de Spaanse rijschool nog altijd het allerleukst!

trudy
Trudy Busreizen specialist
Chantal
Chantal Busreizen specialist

Donau cruise; een aanrader!

De indrukwekkende Donau

De Donau is de enige grote rivier die van het Westen naar het Oosten stroomt. Door het 677 km lange Main-Donaukanaal, dat tussen 1959 en 1992 werd aangelegd, is het toerisme naar de mooie Blauwe Donau enorm toegenomen. En dat is niet voor niets! De omgeving is prachtig! De Donau ontspringt bij Donaueschingen in het Zwarte Woud en legt ongeveer 2850 prachtige kilometers af naar de Zwarte Zee. Zij doorkruist hierbij Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en Oekraïne. Uiteindelijk mondt de Donau uit in de Zwarte Zee. Dit gebied wordt gevormd door een grote moerassige delta, waar een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en landdieren voorkomen. Ook de flora is er divers. Ongeveer 40.000 hectare van deze Donaudelta is inmiddels tot beschermd natuurgebied verklaard. Wat dacht u van een riviercruise langs Regensburg, Passau, Linz, Melk, Wenen, Batislava en Boedapest?

Ons aanbod

U kunt al per cruiseschip vanuit Nederland vertrekken, maar zeker sneller zijn onze reizen waarbij we de reis naar Passau per luxe touringcar maken en daar in te schepen voor een bezoek aan o.a. Wenen, Budapest, Melk en Bratislava. Ontdek tijdens uw riviercruise Donau de schitterende rivier, prachtige oevers, maar ook imposante steden als Wenen en Budapest.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 10 vakanties in Donau cruises

Donau cruises in beeld

 • Budapest met de Donau
  Budapest met de Donau
 • Budapest sunset_46779886
  Budapest sunset_46779886
 • Schonbrunn
  Schonbrunn

Vergelijkbaar

Niet gevonden waar u naar op zoek was? Geen probleem! Bekijk al onze riviercruises.

Populaire vakanties in Donau cruises

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 10 vakanties in Donau cruises
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Comfortabele hutten
 • Taxiservice mogelijk
 • 45 jaar ervaring als reisaanbieder