Wintersport Ramsau

Wintersport Ramsau

In Ramsau kunt u gletsjer skiën. Ook is het een waar langlaufparadijs.

Lees alles over Wintersport Ramsau

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Ramsau

Ramsau is een langgerekt dorp met diverse dorpskernen, waaronder Ramsau-Ort en Ramsau-Kulm. Gelegen op een zonnig plateau op 1135 m hoogte, aan het Dachsteinmassief en haar gletsjer, is dit een prima wintersportplaats voor de skiërs. Met name geschikt voor families en langlaufers.

Wintersport Ramsau is nog vrij onbekend, maar zeker niet onbemind. Diegenen die eens in Ramsau waren, komen zeker terug. Niet in de laatste plaats omdat wintersporten in Ramsau een wintersportvakantie vol afwisseling betekent. Een dagje langlaufen, een dagje schaatsen, een dagje shoppen in Salzburg of een dagje skiën op de gletsjer, alles behoort tot de mogelijkheden!


Waarom gaat u op wintersport naar Ramsau?

Langlaufen en winterwandelen in Ramsau

In februari 1999 was Ramsau de trotse organisator van de Wereldkampioenschappen Langlaufen. Dit langlaufdomein behoort dan ook met ca. 150 km klassieke langlaufloipen, een nachtloipe en 80 km skatingloipen tot Oostenrijks beste langlaufgebieden. Ook wandelaars kunnen hun hart ophalen op ca. 70 km wandelwegen.

Een sneeuwzekere wintersport in Ramsau

Het skigebied Ski Amadé - Schladming-Dachstein is, door de aanwezigheid van de Dachstein-gletsjer, zeer sneeuwzeker. De liften zijn modern en de piste preparatie uitmuntend. Het is dan ook niet voor niets dat de wereldkampioenschappen skiën hier werden gehouden in de winter van 2013/2014.


De reis naar uw wintersport in Ramsau

Vervoer naar Ramsau

Ramsau is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 1000 kilometer rijden. Behalve met de auto kunt u ook per vliegtuig of bus reizen.

Met de auto naar de wintersport in Ramsau

Veel wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Ramsau te gaan. De snelste route is via de A3 (via Düsseldorf, Frankfurt, Nürnberg en München). Let op dat het in het weekend erg druk kan zijn op deze route. Dit is vooral om in het weekend ook veel mensen uit de regio München in dit gebied komen skiën. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.

Met de pendelbus naar de wintersport in Ramsau

Bij de Jong Intra Vakanties kunt u eenvoudig een busretour naar Ramsau boeken, met of zonder accommodatie. Onze Luxury Class pendelbus vertrekt op vrijdagavond uit Nederland en komt op zaterdagochtend aan in Ramsau. U vertrekt dan weer op zaterdagavond en komt zondag uitgerust terug van uw vakantie. Voor kinderen hanteren wij extra voordelige tarieven.

Met de pendelbus op wintersport

Met het vliegtuig naar de wintersport in Ramsau

U kunt ook het vliegtuig nemen voor een skivakantie in Ramsau. U vliegt dan naar Salzburg, dat op circa 90 kilometer van Ramsau ligt. U kunt in Salzburg een auto huren en verder rijden naar uw eindbestemming. U rijdt dan in ongeveer 1 uur via de A10. Natuurlijk kunt u ook een transfer bijboeken tijdens uw reservering. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Een vliegvakantie naar de wintersport in Ramsau is extra interessant als u kiest voor een korter verblijf.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie