Wintersport Opper-Oostenrijk

Wintersport Opper-Oostenrijk

Het skigebied Opper-Oostenrijk is niet zo groot als Tirol, maar zeker niet minder fraai!

Lees alles over Wintersport Opper-Oostenrijk

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Op wintersportvakantie naar Opper-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is een prima bestemming als u rustig wilt genieten van de wintersport. Het wat kleinere skigebied met in totaal 224,8 km aan skipistes is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of senioren. Of voor de wintersporter die geen zin heeft in veel toeristen die de helling afrazen. Het skigebied ligt op een hoogte van 2.109 m en er zijn 116 skiliften aanwezig.

Er is in Opper-Oostenrijk genoeg te zien en te beleven. U komt helemaal tot rust in de bosrijke, bergachtige omgeving. In dit glooiende landschap zijn er genoeg historische bezienswaardigheden te ontdekken. Denk aan kastelen en kathedralen. Linz, de hoofdstad van Opper-Oostenrijk, is ook zeker een bezoekje waard. Deze stad beschikt over het grootste historische plein van Centraal-Europa. U kunt er ook heerlijk winkelen. Kuuroorden vindt u in Bad Ischl.


Waarom gaat u op wintersport naar Opper-Oostenrijk?

Wintersport in Opper-Oostenrijk voor gevorderden

Het gebied beschikt over veelal rode pistes en is daarmee geschikt voor gevorderde en lichtgevorderde wintersporters. Voor beginners zijn er echter wel voldoende blauwe pistes aanwezig.

Wintersport in Opper-Oostenrijk met kinderen

Voor de kinderen zijn er ook veel faillieten te vinden. Zo zijn er meerdere "fun-pistes", een kindercross, diverse kinderlandjes en een kinderopvang voor kinderen onder vier jaar, die nog te klein zijn voor de kinder skilessen.


De reis naar uw wintersport in Opper-Oostenrijk

Vervoer naar Opper-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is prima bereikbaar vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het circa 940 kilometer rijden. Gezien de afstand en bereikbaarheid worden de wintersportvakanties naar Opper-Oostenrijk op basis van eigen vervoer aangeboden.

Met de auto naar wintersport in Opper-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is goed te bereiken met de auto. Het is ongeveer 10 uur rijden naar deze Oostenrijkse deelstaat. Via de Duitse A3 voorbij Frankfurt en Neurenberg, rijdt u bij Passau, Opper-Oostenrijk binnen. Dachstein-West bereikt u het snelst via de Duitse A3, A9 en A8 voorbij München. Nabij Salzburg bereikt u al snel Dachstein-West. Vergeet u niet om voor vertrek een vignet te regelen voor de Oostenrijkse Autobahn.


Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie