Wintersport Dachstein West

Wintersport Dachstein West

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Het skigebied Dachstein West mag dan wat lager liggen en minder bekend klinken, toch is het gebied zeer geliefd onder Nederlandse wintersporters. Het skigebied is dan ook  best groot en vooral ook een stuk prijsgunstiger als de bekendere jongens. De pistes worden goed geprepareerd en de liften zijn modern en snel. Ideaal dus!

Jenny

Wintersport expert

Dachstein West is een veelzijdig skigebied dat voor iedere wintersporter geschikt is. De pistes worden goed geprepareerd en de liften zijn modern en snel.


Lees alles over onze wintersportvakanties naar Dachstein West

Wintersport in Dachstein West

Wintersport Dachstein West, in het prachtige Lammertal is een sneeuwzeker en prettig skigebied voor families, beginnende en gevorderde wintersporters!

Het skigebied Dachstein West mag dan wat lager liggen en minder bekend klinken, toch is het gebied zeer geliefd onder Nederlandse wintersporters. Het skigebied is dan ook best groot en vooral ook een stuk prijsgunstiger als de bekendere jongens. De pistes worden goed geprepareerd en de liften zijn modern en snel. Ideaal dus!

Skigebied Dachstein West

Het skigebied Dachstein West is een gevarieerd skigebied met vele faciliteiten. Het gebied beschikt over veelal rode pistes en is daarmee geschikt voor gevorderde en lichtgevorderde wintersporters. Voor beginners zijn er echter wel voldoende blauwe pistes aanwezig. Voor de kinderen zijn er ook veel faciliteiten te vinden. Zo zijn er meerdere "fun-pistes", een kindercross, diverse kinderlandjes en een kinderopvang voor kinderen onder vier jaar, die nog te klein zijn voor de kinderskilessen.

Sneeuwzekerheid

Het gebied beschikt over zeer moderne liften en voldoende sneeuwkanonnen om alle pistes te voorzien van sneeuw. Daarmee is wintersport in Dachstein West ondanks de relatief lage ligging wel heel sneeuwzeker.


Voor wie is wintersport Dachstein West geschikt?

Voor beginners

Voor beginnend wintersporters zijn er ook voldoende blauwe pistes aanwezig. Het skigebied Dachstein West staat bekend om de vele gezellige typisch Oostenrijkse (kleinschalige) skihutjes.

Voor de kinderen zijn er diverse faciliteiten zoals een opvang voor kinderen tot 4 jaar en diverse "kinderlandjes", zoals het Brumsiland om het "leren skiën" vooral een leuke ervaring te laten zijn. Bovendien vindt u, verdeeld in het skigebied eigen kinderpistes met schansjes en een eigen kindercross.

Voor gevorderden

Het skigebied Dachstein West ligt in het schitterende Lammertal in het Salzburgerland. De ruim 150 km piste en meer dan 50 skiliften bedienen wintersporters in de dorpen Abtenau, Annaberg, Gosau, Lungötz en Rußbach.

Het skigebied reikt van 750 tot maximaal 1700 meter hoogte . De rode pistes hebben de overhand in dit skigebied en bieden vooral voor licht gevorderden en gevorderde skiërs voldoende uitdaging.

Wintersport Dachstein West is ook zeer geliefd onder snowboarders. De verschillende funparks, funslopes en toestellen in het skigebied bieden snowboarders van elk niveau een uitdaging.


Populaire bestemmingen wintersport Dachstein West

Welk skidorp in Dachstein West gaat u ontdekken?

Wintersport in Obertraun

Genesteld tussen de majestueuze bergen van de Dachstein ligt het gezellige dorpje Obertraun. Door de ligging is Obertraun ideaal voor uw vakantie in het Dachstein massief.  In het skigebied Dachstein Freeride Arena Krippenstein vindt u sneeuwzekere pistes voor de hele familie, ideaal voor ski-liefhebbers, Freeriders en snowboarders.

Sneeuwschoen wandelaars kunnen hier zonder veel inspanning een prachtige natuur ervaring vinden. In het dal is er een prachtig 20-kilometer lang langlauf ski-parcours dat door het prachtige natuurgebied Koppe Winkl leidt. Touring skiërs zullen de prachtige omgeving op het Dachstein plateau met het langste parcours in de oost-Alpen waarderen. Nieuw in het skigebied is het Krippi Park, een praktijk helling met een lift voor beginners, maar ook voor kinderen.

De ski-bus brengt u in enkele minuten van ons Resort Obertraun naar de kabelbanen van Krippenstein.


De reis naar Dachstein West in de winter

Vervoer naar uw wintersport in Dachstein West

Skigebied Dachstein West vindt u op zo’n tien uur rijden vanuit Nederland (990 km). Het skigebied is goed te bereiken met eigen vervoer.

Met uw eigen auto naar wintersport in Dachstein West

Met de auto bereikt u Dachstein West normaliter in zo’n 10 a 11 uur rijden (990 km). Het dorpje Obertraun ligt op 1005 km vanuit Nederland. De bestemming is het makkelijkste te bereiken via München. Let wel dat het in het weekend extra druk kan zijn vanwege het hoge aantal weekendskiërs vanuit München.

Houdt u er rekening mee dat u in een vignet nodig heeft om op de Oostenrijkse Autobahn te mogen rijden. Het vignet kost ca. € 9 voor tien dagen.

Wintersport met eigen auto

Waarom wintersport met de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé wintersportspecialist

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. Al snel maakten de Oostenrijkse wintersportbestemmingen deel uit van het vakantieaanbod. Tegenwoordig reis je naar alle populaire wintersportlanden en regel je via de Jong Intra Vakanties vervoer, verblijf, skipassen en nog veel meer. Onze jarenlange ervaring is terug te vinden in ons ruime aanbod van wintersportvakanties.

De voordelen op een rijtje

  • Vele wintersportbestemmingen: Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen en Duitsland

  • Wintersport per eigen auto, bus, trein, ferry of vliegtuig

  • Ook kort verblijf mogelijk

  • Reserveer vooraf ski- of snowboardmateriaal

  • Reserveer vooraf een skipas

  • Reserveer vooraf skilessen

  • Vele bestemmingen met sneeuwgarantie