Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Een autorondreis door Oostenrijk is zeer afwisselend: De rijke historie in steden als Wenen en Salzburg, de spectaculaire bergtoppen en natuur in de Alpen en prachtige meren in Karinthië. Tijdens uw individuele rondreis Oostenrijk komt u het allemaal tegen!

Onze adviseurs

Autorijden door Oostenrijk een genot. De wegen zijn zeer goed en het landschap is zeer afwisselend. Of de route nu gaat over een hoge Alpenpass, langs de oevers van een helder meer in Karinthië of door het dal groene dal van de Donau... Oostenrijk is prachtig!

Foto wintersport
Jenny Wintersport en autovakantie specialist

Alles over autorondreizen Oostenrijk

Hoe werkt een autorondreis door Oostenrijk?

Bij een autorondreis Oostenrijk reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Oostenrijk. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Oostenrijk ook wel individuele rondreizen Oostenrijk genoemd. En bij een individuele rondreis Oostenrijk bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Oostenrijk boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Oostenrijk zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreis Oostenrijk

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Oostenrijk samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Oostenrijk.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Oostenrijk van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Oostenrijk? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

De mooiste regio's voor een autorondreis Oostenrijk

Zugspitze

De bergtoppen van de Alpen

In vele van onze autorondreizen Oostenrijk staan natuurlijk de machtige bergmassieven van de Alpen centraal. 's Winters een paradijs voor wintersporters, maar in de zomer minstens zo mooi. Geniet van de route over hoge bergpassen en door groene dalen met lieflijke bergdorpjes.

Verblijven in de Alpen doet u vooral in Tirol en Salzburgerland, waar u veel van onze accommodaties zult vinden. Maar ook Vorarlberg, en delen van van Oberösterreich, Steiermark, Vorarlberg en Karinthië behoren tot de Alpen. U leert deze regio kennen met diverse van onze autorondreizen Oostenrijk.

De heldere meren van Karinthië

Oostenrijks zuidelijkste deelstaat, Karinthië, heeft de vakantieganger veel te bieden. Bovenal staat het bekend om zijn heldere meren en milde klimaat. In de zomer doet het aan de oevers van de meren, waarvan het water opgewarmd is door de zon, vaak eerder subtropisch aan. U waant zich soms in Italië of Kroatië - niet zo gek, want beide landen bevinden zich niet ver weg en zijn goed te combineren met deze regio.

Wenen - Schloss Belvedere

Wenen als bruisende hoofdstad

Wilt u Oostenrijk echt leren kennen, dan mag een bezoek aan Wenen niet ontbreken. De eeuwenoude hoofdstad van Oostenrijk is een bonte mengeling van cultuur en historie, maar ook modern met goede winkel- en uitgaansmogelijkheden. Wenen is onderdeel van diverse autorondreizen Oostenrijk.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 6 vakanties

Reizen naar Oostenrijk

Brennerautobahn

Vervoer naar Oostenrijk

Bij onze autorondreizen Oostenrijk reist u met uw eigen auto naar Oostenrijk. Indien u dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route u door Duitsland naar de grensovergangen bij Bregenz (indien u start in Vorarlberg), de Fernpass of de grensovergang bij Kufstein (indien u start in Tirol), of bij de grensovergang bij Salzburg of Passau (indien u start in Salzburgerland of direct verder doorreist naar het oosten of zuiden van Oostenrijk). In uw routebeschrijving vindt u de aanbevolen route naar Oostenrijk.

Vervoer in Oostenrijk

Voor het gebruik van de Oostenrijkse snelwegen is een Autobahnvignet verplicht. Met dit vignet, dat u achter uw voorruit plakt, betaalt u de tol voor het gebruik van de snelwegen. Het Autobahnvignet voor Oostenrijk is verkrijgbaar bij diverse tankstations voor de Oostenrijkse grens en bij de snelweggrensovergangen. Maar ook in Nederland bij de winkels van de ANWB of u bestelt het vignet vooraf online. Onze tip: Voorkom wachttijden bij de Oostenrijkse grens en koop uw vignet van tevoren in Nederland!

Voor bepaalde trajecten, meestal met een brug of een tunnel wordt separaat tol gevraagd. U betaalt dit het eenvoudigst met een creditcard of gewoon contant.

U bent in Oostenrijk verplicht om een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en een verbanddoos mee te nemen in de auto.

Via de routebeschrijving ontvangt u van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden u aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar uw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van uw rondreis Oostenrijk met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden!

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Oostenrijk wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.
Salzburgerland Zomer

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Oostenrijk
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Duitsland, Zwitserland, Kroatië of Italië
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

Ervaringen

L. de Vries Dit jaar voor het eerst een autorondreis gemaakt. De romantische route ligt in een minder bekend deel van Oostenrijk, maar is prachtig. Door deze autorondreis zullen we zeker nog eens naar de Steiermark en Niederösterreich terug keren.
Lees meer Lees minder
Mevrouw van Kamp Het mooiste van Oostenrijk bracht ons daadwerkelijk naar de mooiste plekjes in Oostenrijk. Volgend jaar voor ons weer zo'n mooie rondreis!
Lees meer Lees minder

In beeld

 • Autorijden in de Alpen
  Autorijden in de Alpen
 • Autorijden in de Alpen
  Autorijden in de Alpen
 • Autorijden in de Alpen
  Autorijden in de Alpen
 • Zugspitze
  Zugspitze
 • Wenen - Schloss Belvedere
  Wenen - Schloss Belvedere
 • Brennerautobahn
  Brennerautobahn
 • Salzburgerland Zomer
  Salzburgerland Zomer

Vergelijkbaar

Maak een keuze uit één van onze vele andere vakanties naar Oostenrijk:

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer u autorondreis Oostenrijk eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 6 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en historie
 • Ruim aanbod rondreizen of geheel op maat
 • Gewoon perfect geregeld