Persoonlijk contact?
0180-457803
/ Noorwegen / Zuid-Noorwegen

Autovakantie Zuid-Noorwegen

Folklore & witte parels aan de kust

Lees alles over Zuid-Noorwegen

45 jaar ervaring
Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
Altijd bereikbaar
Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
Veilig op vakantie

Autovakantie Zuid-Noorwegen zijn momenteel niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Bel ons 0180 457803
of wij bellen u.

Openingstijden
ma-vr 09:00 - 21:00u
za 09:30 - 17:00u

Intro
Snel door naar

Lees alles over Zuid-Noorwegen

Goed voorbereid op vakantie

Voor een autovakantie Zuid-Noorwegen moet u echt de tijd nemen. In dit gedeelte van Noorwegen treft u de zee met haar rotsachtige kust, witte stadjes, bruisende watervallen, stille meren, kale bergen, beboste hellingen, rijke cultuur en een afwisselende natuur. Dit deel van Noorwegen met de vele bezienswaardigheden wil zich graag aan u laten zien. U zult geen spijt krijgen van uw keuze voor een autovakantie Zuid-Noorwegen.

Onze adviseurs

In Zuid-Noorwegen vond ik Stavanger en de Prekestolen letterlijke hoogtepunten. Een fjordcruise bracht ons tot recht onder de loodrechte rots en als je dan de hoogte in kijkt, voel je je klein en nietig. Wat een natuurmonument! Stavanger is een verrassend leuke stad met gezellige straatjes met houten huizen, een levendig havengebied én het hypermoderne, interessante en interactieve Oliemuseum.

20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
Heleen Scandinavië expert
20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
Ina Productmanager Duitsland

Populaire bestemmingen in Zuid-Noorwegen

Rijk aanbod aan cultuur en natuur

Het zuiden van Noorwegen wordt voornamelijk gevormd door de provincie Telemarken en het Setesdal. Hier lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht. Het gebied strekt zich uit van de Hardangervidda in het noordwesten tot aan het kustgebied ten zuiden van Larvik. Het Setesdal ligt westelijk. Op uw autovakantie Zuid-Noorwegen komt u veel Noorse cultuur, klederdracht, staafkerkjes en oude ambachten tegen. De provincie Telemarken is vooral bekend vanwege het beroemde Telemarkkanaal. Dit is de binnenvaartverbinding tussen het merengebied van Telemark en het met de zee in verbinding staande plaatsje Skien. In het Setesdal kunt u prima outdooractiviteiten ondernemen.

Indien u tijdens of na uw reis meer specifiek het fjordengebied wil bezoeken, dan adviseren wij u te kijken naar ons aanbod autovakantie Westelijk Fjordengebied.

Een andere mogelijkheid om meer van Noorwegen te zien is een autorondreis Noorwegen. Hier kunt u zelf een keuze maken. Bekijkt u op uw gemak ons aanbod, zodat u straks optimaal kunt genieten.

Ook voor de andere Scandinavische landen als Zweden en  Denemarken kunt u een heerlijke autovakantie bij ons boeken. Bekijkt u ons aanbod

Ervaringen van onze klanten

Familie Luipen - Friesland Als verknochte Oostenrijk gangers hebben we ons laten overhalen om toch 1 keer iets amders te proberen, Noorwegen. En we moeten eerlijk zijn, het was betoverend mooi, wat een prachtig gebied, en wat een rust! We gaan zeker terug!

Lees meer Lees minder

Nicole Roggen - Rosmalen We hebben een heerlijke actieve vakantie gehad. De natuur is werkelijk van een grote schoonheid. Zeker als je erop uittrekt. Zeker de moeite waard om hier een vakantie door te brengen.

Lees meer Lees minder

Zuid-Noorwegen in beeld

 • Prekestolen
  Prekestolen
 • Stavanger
  Stavanger
 • Hardangerfjord
  Hardangerfjord
Bekijk 0 vakantie in Zuid-Noorwegen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!