Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Zuid-Noorwegen
Goed voorbereid op vakantie

Voor een autovakantie Zuid-Noorwegen moet u echt de tijd nemen. In dit gedeelte van Noorwegen treft u de zee met haar rotsachtige kust, witte stadjes, bruisende watervallen, stille meren, kale bergen, beboste hellingen, rijke cultuur en een afwisselende natuur. Dit deel van Noorwegen met de vele bezienswaardigheden wil zich graag aan u laten zien. U zult geen spijt krijgen van uw keuze voor een autovakantie Zuid-Noorwegen.

Onze adviseurs

In Zuid-Noorwegen vond ik Stavanger en de Prekestolen letterlijke hoogtepunten. Een fjordcruise bracht ons tot recht onder de loodrechte rots en als je dan de hoogte in kijkt, voel je je klein en nietig. Wat een natuurmonument! Stavanger is een verrassend leuke stad met gezellige straatjes met houten huizen, een levendig havengebied én het hypermoderne, interessante en interactieve Oliemuseum.

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Populaire bestemmingen in Zuid-Noorwegen

Rijk aanbod aan cultuur en natuur

Het zuiden van Noorwegen wordt voornamelijk gevormd door de provincie Telemarken en het Setesdal. Hier lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht. Het gebied strekt zich uit van de Hardangervidda in het noordwesten tot aan het kustgebied ten zuiden van Larvik. Het Setesdal ligt westelijk. Op uw autovakantie Zuid-Noorwegen komt u veel Noorse cultuur, klederdracht, staafkerkjes en oude ambachten tegen. De provincie Telemarken is vooral bekend vanwege het beroemde Telemarkkanaal. Dit is de binnenvaartverbinding tussen het merengebied van Telemark en het met de zee in verbinding staande plaatsje Skien. In het Setesdal kunt u prima outdooractiviteiten ondernemen.

Indien u tijdens of na uw reis meer specifiek het fjordengebied wil bezoeken, dan adviseren wij u te kijken naar ons aanbod autovakantie Westelijk Fjordengebied.

Een andere mogelijkheid om meer van Noorwegen te zien is een autorondreis Noorwegen. Hier kunt u zelf een keuze maken. Bekijkt u op uw gemak ons aanbod, zodat u straks optimaal kunt genieten.

Ook voor de andere Scandinavische landen als Zweden en  Denemarken kunt u een heerlijke autovakantie bij ons boeken. Bekijkt u ons aanbod

Farsund

Farsund is een typisch, schilderachtig vissersdorpje aan de zuidkust van Noorwegen, ten westen van Kristiansand. In de Spindsfjord zijn goede vis-, zwem- en vaarmogelijkheden. Vanuit Farsund kunt u leuke uitstapjes maken naar het 'witte stadje' Mandal, de stad Kristiansand of het spa- en zwemparadijs Sørlandsbadet in Lyngdal. Stavanger is op een langere dagtocht ook te bezoeken.

Hovden

Hovden ligt centraal tussen bergmeren en ongerepte bergmassieven, in het beroemde Setesdal. Er zijn hier talloze gemarkeerde wandelroutes die u meenemen door de bergen en naar de Hardangervidda, de grootste en meest woeste hoogvlakte van Europa met meertjes, watervallen, bergstromen en gletsjers.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 3 vakanties in Zuid-Noorwegen

Ervaringen

Familie Luipen - Friesland Als verknochte Oostenrijk gangers hebben we ons laten overhalen om toch 1 keer iets amders te proberen, Noorwegen. En we moeten eerlijk zijn, het was betoverend mooi, wat een prachtig gebied, en wat een rust! We gaan zeker terug!
Lees meer Lees minder
Nicole Roggen - Rosmalen We hebben een heerlijke actieve vakantie gehad. De natuur is werkelijk van een grote schoonheid. Zeker als je erop uittrekt. Zeker de moeite waard om hier een vakantie door te brengen.
Lees meer Lees minder

Zuid-Noorwegen in beeld

 • Prekestolen
  Prekestolen
 • Stavanger
  Stavanger
 • Hardangerfjord
  Hardangerfjord
 • Uitzicht Lysefjord - Foto: Terje Rakke
  Uitzicht Lysefjord - Foto: Terje Rakke
 • Stel op terras Stavanger - Foto: Terje Rakke
  Stel op terras Stavanger - Foto: Terje Rakke
 • Oud Stavanger - Foto: Terje Rakke
  Oud Stavanger - Foto: Terje Rakke
 • Zomerdag Kristiansand - Foto: Foap
  Zomerdag Kristiansand - Foto: Foap
 • 11
  foto's
  Kristiansand

Populaire vakanties in Zuid-Noorwegen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 3 vakanties in Zuid-Noorwegen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!