Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Autovakantie Westelijk Fjordengebied

Veelzijdige reisbestemming

Lees alles over Westelijk Fjordengebied

Vind de ideale vakantie
In slechts enkele stappen vindt u de vakantie die het best bij u past

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Januari 2019
Februari 2019
Maart 2019
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Westelijk Fjordengebied
Goed voorbereid op vakantie

De fjorden aan de westkust van Noorwegen vormen een ideale reisbestemming. Tijdens een autovakantie Westelijk Fjordengebied rijdt u via bochtige wegen, langs watervallen en berglandschappen en steekt u de mooiste fjorden over met een lokale veerdienst.

Onze adviseurs

Persoonlijk vind ik het Westelijk Fjordengebied een fantastische plek in Noorwegen en het behoort tot mijn favoriete reisbestemmingen. Een autovakantie Fjord Noorwegen, zoals het gebied ook wel wordt genoemd, brengt u iedere dag veel verrassingen. Uw fototoestel of smartphone maakt overuren want steeds is er weer iets nieuws te zien. De reis wordt steeds op een leuke manier onderbroken door een oversteek met een lokale veerdienst. Zo ziet u de fjord zowel vanaf het land als vanaf het water in een steeds wisselend decor. En wat te denken van de hotels en vakantiewoningen. Hoeveel meer vakantie wilt u nog, wanneer u 's morgens de gordijnen opent en uitkijkt over een rimpelloze Sognefjord? Klaar voor een nieuwe dag van uw autovakantie door het Westelijk Fjordengebied!

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Populaire bestemmingen in Westelijk Fjordengebied

Een sprookje wordt waarheid

Een autovakantie Westelijk Fjordengebied vindt plaats in het gebied dat zich uitstrekt vanaf de omgeving van Stavanger in het zuiden tot aan Trondheim in het midden van Noorwegen. Het gebied heeft enkele van de beroemdste fjorden: de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Geirangerfjord en de Aurlandsfjord.

Een fjord wordt gekenmerkt door een heuvelachtige kust, met steile hellingen en diepe insnijdingen, die tot diep in het land en in het water voortgezet worden. In vroegere tijden was Scandinavië door landijs en gletsjers bedekt en het ijs heeft in de miljoenen jaren de diepe dalen uitgesleten die vervolgens met het smelt- en regenwater werden gevuld.

Autovakanties Westelijk Fjordengebied zorgen voor veelzijdige vakanties: de weg is het doel. U reist hier niet NAAR een bezienswaardigheid, de reis IS een bezienswaardigheid. Het meest opvallend is de grootsheid van de natuur: de reusachtige bergwanden, de enorme oppervlaktes water doen beseffen hoe klein we eigenlijk zijn.

De UNESCO heeft twee van de fjorden in het jaar 2005 op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege hun uitzonderlijke schoonheid: de Geirangerfjord en de Nærøyfjord. Kom en ontdek het zelf!

We hebben nog veel meer prachtige autovakanties Noorwegen en reist u liever in groepsverband, kijk dan ook eens bij onze busreizen Noorwegen.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 8 vakanties in Westelijk Fjordengebied

Ervaringen

Fanny de Vries, Maastricht Wij maakten de rondreis Sprookje van de Fjorden en de reis deed haar naam echt eer aan. Wat een prachtige natuur. We waren ooit onder de indruk van de bergen in Oostenrijk en Zwitserland maar hebben ons hart nu aan Noorwegen verloren.
Lees meer Lees minder

Westelijk Fjordengebied in beeld

 • Sognefjord
  Sognefjord
 • Hardanger met bloesem
  Hardanger met bloesem
 • Geirangerfjord
  Geirangerfjord

Populaire vakanties in Westelijk Fjordengebied

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 8 vakanties in Westelijk Fjordengebied
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!