Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Een autorondreis door Noorwegen is zeer afwisselend: De rijke historie in steden als Oslo en de oude vissersdorpen langs de kust, de spectaculaire fjorden en bergtoppen en natuurlijk de indrukwekkende Noordkaap. Tijdens uw individuele rondreis Noorwegen komt u het allemaal tegen!

Onze adviseurs

Uw individuele autorondreis Noorwegen maakt u met uw eigen auto of met een huurauto. Maar wist u dat wij in Noorwegen ook rondreizen per trein en ander openbaar vervoer aanbieden? Noorwegen is een fantastische vakantiebestemming!

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Alles over autorondreizen Noorwegen

Hoe werkt een autorondreis Noorwegen?

Bij een autorondreis Noorwegen reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Noorwegen. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Noorwegen ook wel individuele rondreizen Noorwegen genoemd. En bij een individuele rondreis Noorwegen bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Noorwegen boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Noorwegen zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreis Noorwegen

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Noorwegen samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Noorwegen.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Noorwegen van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Noorwegen? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis Noorwegen? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

De mooiste regio's voor een autorondreis Noorwegen

Noord Noorwegen

Welke regio kiest u voor uw autorondreis Noorwegen?

Noorwegen is een zeer langgerekt land met een lange kustlijn van bijna 25.000 km. De kustlijn wordt gevormd door fjorden, inhammen en eilanden voor de kust en maakt dat het vrijwel onmogelijk is om Noorwegen in één reis volledig te zien. Delen van het land nauwelijks bezocht worden, terwijl andere delen zeer geliefd zijn bij Nederlandse bezoekers.

Onze autorondreizen Noorwegen richten zich vaak op één of enkele mooie regio's in Noorwegen en laten u kennis maken met de natuur, steden en dorpen die u voor die regio het beste beeld geven van dit prachtige land.

Lees meer over de mooiste regio's van Noorwegen voor een autorondreis of kies voor één van de volgende regio's:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 7 vakanties

Reizen naar Noorwegen

Vervoer naar Noorwegen

Bij de Jong Intra Vakanties kiest u voor een autovakantie met uw eigen auto of een huurauto. Indien gewenst kunnen wij daarbij direct een ferry-overtocht voor u vastleggen.

Ook bieden wij vliegreizen aan naar Noorwegen. Bekijk hiervoor ons mooie aanbod van fly drives Noorwegen.

Auto

Bij onze autorondreizen Noorwegen reizen onze gasten veelal met de eigen auto naar Noorwegen. Indien u dat wenst, kunnen wij een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route u door Duitsland naar de diverse ferry-havens in Noord-Duitsland of Denemarken. Kiest u voor een leuke combinatie met het zuiden van Zweden, dan rijdt u door Denemarken via de brug tussen Kopenhagen en Malmö naar Zweden en Noorwegen. Er is altijd een ideale verbinding naar uw bestemming in Noorwegen: in uw reisbeschrijving vindt u de aanbevolen route.

Stena Saga - Ferry Noorwegen

Ferry

Bij de Jong Intra Vakanties is het eenvoudig direct uw ferry-overtocht naar Noorwegen bij te boeken. Vanuit Duitsland en Denemarken zijn diverse verbindingen mogelijk, afhankelijk van uw startpunt. U overnacht aan boord van de ferry en start de volgende dag uitgerust aan uw rondreis. 

Bij onze autorondreizen inclusief ferry-overtocht hebben we de meest gunstige route gekoppeld aan de reis. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u liever een andere route of maatschappij wilt. Voor advies kunt u contact opnemen met de reisadviseurs van ons servicecenter.

Vliegtuig

Vliegen naar Noorwegen is de ideale manier om snel en comfortabel uw bestemming te bereiken. Veel van onze autorondreizen worden daarom ook met een optionele vlucht en huurauto aangeboden. Wilt u hoe dan ook vliegen naar Noorwegen? Bekijk dan onze aanbod van fly drives naar Noorwegen.

Noorwegen autorondreizen

Vervoer in Noorwegen

In Noorwegen is het verplicht een gevarendriehoek en veiligheidshejse in de auto te hebben. Een brandblusser is officieel alleen verplicht voor auto's met een Noors kenteken, maar wij raden u aan om deze mee te nemen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld reservelampen en een verbandtrommel.

In Noorwegen wordt op een groot aantal wegen tol geheven. Ook geldt voor een aantal steden een 'stadtol', waaronder Oslo,Trondheim en Bergen. De tol kan op een aantal - soms handige - manieren betaald worden. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een aantal handige tips met betrekking tot het betalen van tol in Noorwegen.

Tanken is in heel Noorwegen goed mogelijk, maar door de langere afstanden in met name het binnenland, doet u er verstandig aan de tank voldoende vol te houden. U vindt hier minder tankstations dan u in Nederland gewend bent.

Verkeersboetes zijn in Noorwegen zeer duur - zeker in vergelijking met Nederland. Houd u aan de verkeersregels en maximum snelheid en neem ruim de tijd voor uw dagritten.

Naast een goed wegennetwerk, beschikt Noorwegen over prima spoor- en busverbindingen. Langs de kust zijn de oude postbootverbindingen van Hurtigruten een leuk alternatief en ze bieden een prachtig uitzicht op de imposante fjordenkust.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Noorwegen wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke reis te maken.
Uitzicht vanaf Mount Floyen, Bergen

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Noorwegen
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Denemarken, Zweden of Finland
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

Ervaringen

Familie de Bruin Afgelopen zomer hebben de we de reis "Ontmoeting met de Trollen" gedaan en hebben het erg leuk gehad. En wat hebben onze kinderen genoten!
Lees meer Lees minder
Frank en Marjan We hebben een prachtige indruk gehad van Noorwegen tijdens onze autorondreis. Leuke hotels en hebben bijna alle hoogtepunten wel bezocht.
Lees meer Lees minder

In beeld

 • Noorwegen
  Noorwegen
 • Noord Noorwegen
  Noord Noorwegen
 • Stena Saga - Ferry Noorwegen
  Stena Saga - Ferry Noorwegen
 • Noorwegen autorondreizen
  Noorwegen autorondreizen
 • Uitzicht vanaf Mount Floyen, Bergen
  Uitzicht vanaf Mount Floyen, Bergen

Vergelijkbaar

Maak een keuze uit één van onze vele andere vakanties naar Noorwegen:

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer u autorondreis Noorwegen eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 7 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en historie
 • Maatwerk, als het net even anders moet
 • Gewoon perfect geregeld