Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Indien u kiest voor een fly-drive Noorwegen, bespaart u met de vliegreis al behoorlijk wat tijd op de heen- en terugreis. Tijd die u liever IN Noorwegen wilt besteden. En terecht! Na aankomst op de luchthaven gaat u naar de balie van de autoverhuurmaatschappij om uw huurauto op te halen. We werken al jaren samen met Europcar, een organisatie zonder verrassingen en uitstekende service. In al onze fly-drives Noorwegen zit standaard de voordeligste huurauto inbegrepen, maar u kunt uit diverse categorieën kiezen. Zo is een grotere auto soms comfortabeler bij langere rondreizen of reizen die de bergen in gaan.

Eenmaal op pad, zult u direct het verschil in verkeer merken. De autowegen zijn prima onderhouden, veelal tweebaans en er is maar weinig verkeer op de weg. Alleen in en rond de grotere steden is het vaak wat drukker. De maximum snelheid is 80 of 100, zodat u heerlijk op uw gemak kunt rijden. Houdt u aan de snelheid, want er wordt geflitst en verkeersboetes zijn hoog. Maar u zult niet eens snel wíllen rijden in dit prachtige landschap.

U ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en een Ontdek Reisgids van de ANWB. Zorg dat u steeds een dag van te voren even de route en bezienswaardigheden voor de volgende dag bekijkt. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten en alles uit uw reis haalt.

Aan het einde van de middag of begin van de avond arriveert u in uw hotel en na het diner (niet altijd inbegrepen) kunt u lekker relaxen, de foto's bekijken of nog even een wandeling maken. De lange dagen zorgen voor extra energie!

Aan het einde van uw fly-drive Noorwegen levert u de auto weer in op de luchthaven, zonder gedoe. U kunt inchecken voor uw vlucht en terugkijken op een fantastische vakantie Noorwegen. Wij hopen u volgende keer weer bij de Jong Intra te mogen begroeten!

Onze adviseurs

Ik maak regelmatig een fly-drive Noorwegen en vind het ideaal. De afstanden zijn groot, dus u heeft een goede en comfortabele auto nodig. De luchthaven van Oslo is modern en overzichtelijk en u zit snel op de E6 richting Trondheim naar het noorden of Oslo naar het zuiden. De overwegend rustige snelwegen willen wel eens verleiden om het gaspedaal iets dieper in te trappen. Niet doen! De boetes voor kleine snelheidsovertredingen zijn exorbitant hoog. Aan den lijve ondervonden. Maar waarom zou u eigenlijk? Doe het lekker rustig aan en geniet van de omgeving.

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Populaire bestemmingen

Spannende bestemmingen

Noorwegen is een ideaal vakantieland en wacht om ontdekt te worden. De imposante fjorden, de machtige bergen en diepe dalen, gletsjers, woeste hoogvlaktes en trendy steden zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens uw fly-drive Noorwegen doemt na iedere bocht een ander landschap op. U wil hier het liefst zo lang mogelijk van genieten en met een fly-drive Noorwegen kan dat. De meesten denken dat Noorwegen ver weg ligt. Dat is ook wel zo qua afstand, maar er zijn uitstekende vliegverbindingen waardoor u snel op de plaats van bestemming bent. Op de luchthaven neemt u de huurauto in ontvangst en zodra u de sleutel omdraait, begint uw vakantie.

Wij bieden ook fly drive Noordkaap aan, deze fly drives beginnen veelal in Finland. Bekijk ook eens onze fly drives Finland.

Reist u liever met de eigen auto en ferry, bekijkt u dan ons uitgebreide aanbod autorondreizen Noorwegen.

En uiteraard zijn er vakantiegangers die liever helemaal niet zelf willen rijden. Kijkt u dan eens bij ons aanbod busreis Noorwegen. U reist dan comfortabel, met een leuk reisgezelschap en deskundige reisleiding. Hij of zij kan u alles over Noorwegen vertellen. 

Natuurlijk bieden wij u ook fly-drives aan in andere Europese landen. Bekijkt u bijvoorbeeld eens fly-drive Schotland of fly-drive IJsland.

Westelijk Fjordengebied

We raden u aan om tijdens uw fly-drive Noorwegen in ieder geval het Westelijk Fjordengebied te bezoeken. Hier liggen de machtige fjorden, de grote aantrekkingskracht van uw vakantie Noorwegen. De Sognefjord, Hardangerfjord en Geirangerfjord zijn de meest bekende. Maar hoe verder de fjorden het land ingaan, des te meer vertakkingen er zijn: de Naerøyfjord, Aurlandsfjord of Lustrafjord doen aan schoonheid niet ten onder. De dagetappes langs de fjorden duren standaard langer dan gepland, zoveel moois is er onderweg te zien.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties

Vervoer

Vliegtuig

Wij werken samen met KLM, SAS Scandinavian Airlines en de goedkope low-cost airline Norwegian vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland naar Noorwegen. De luchthavens Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger en Ålesund worden rechtstreeks aangevlogen (in ca. 1,5-2 uur), maar voor de noordelijke steden zoals Tromsø, Alta of Bodø is een overstap noodzakelijk en bent u 1-2 uurtjes langer onderweg.

Maak een weloverwogen keuze voor luchtvaartmaatschappij en vluchttijd en kijk ook goed naar uw reisprogramma. Een goedkope vlucht lijkt in eerste instantie interessant, maar wellicht komen er extra bagagekosten bij of is de aankomst- of vertrektijd op de luchthaven zodanig laat of vroeg dat u midden in de nacht nog enkele uren in het donker op onbekend terrein moet autorijden. Op kleinere luchthavens moet soms een toeslag worden betaald om de huurauto buiten normale kantoortijden te kunnen ophalen en indien u om 04.00 uur uit uw hotel moet vertrekken, is het onmogelijk om met een ontbijt op pad te gaan. Een andere vlucht is soms enkele tientjes duurder, maar daar zult u tijdens uw reis profijt van hebben. 

Uw huurauto

Tijdens uw fly-drive Noorwegen is een huurauto van Europcar inbegrepen. Een prima maatschappij waarmee we al jaren samenwerken en weinig klachten over ontvangen. En mocht er iets aan de hand zijn, dan is er een uitstekende service tijdens uw autorondreis maar ook achteraf. De huurauto's zijn goed onderhouden en in de winter voorzien van winterbanden. Een standaard WA-verzekering is inbegrepen (CDW) maar u behoudt een eigen risico, dat u ter plaatse kunt afkopen indien u dit wilt. U ontvangt de auto met een volle tank en wordt geacht deze ook weer in te leveren met een volle tank brandstof. Europcar verzorgt ook de afhandeling van tolkosten. In Noorwegen werkt men met een automatisch tolsysteem. Europcar biedt u een aantal mogelijkheden om tolkosten te betalen. De meest gekozen mogelijkheid is om de tolkosten af te kopen voor een vast bedrag (ca. € 9) per dag. U kunt dan onbeperkt gebruik maken van toltrajecten tot 60 NOK (de meeste). Voor de duurdere trajecten ontvangt u achteraf een nota; deze worden van uw creditcard afgeschreven.

Voor het huren van een auto heeft u een geldig rijbewijs EN creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Het komt helaas nog voor dat men zonder creditcard aan de balie van Europcar verschijnt. Een zeer onprettige start van uw vakantie, want u krijgt de auto niet mee en er moet een oplossing worden gezocht.  

Vervoer in Noorwegen

U heeft uw huurauto in ontvangst genomen en gaat op pad naar uw eerste bestemming. U zult merken dat het verkeer lekker rustig is. Voornamelijk 2-baanswegen met een maximum snelheid van 80, soms 100 per uur. De doorgaande wegen gaan vaak door (plattelands) dorpjes en u zult uw snelheid moeten aanpassen naar 30 of 50 kilometer per uur. Een tractor, vrachtwagen, lokale ferry of wegopbreking kan ook voor vertraging zorgen. En de kudde geiten op de hoogvlakte houdt al helemaal geen rekening met verkeer. Dit alles zorgt ervoor dat de gemiddelde snelheid rond 60 km per uur ligt. Trek voor een ritje van 250 km dus rustig een uurtje of 4-5 uit. "We hebben ons verkeken op de afstanden" is dan ook een regelmatig terugkerende reactie van onze klanten.

Ervaringen

De heer en mevrouw de Schutter, Leiden Indrukwekkend, we kunnen niet anders zeggen. De Noorse fjorden zijn van grootse schoonheid.
Lees meer Lees minder
Cato en Rienk van den Bunder, Uitgeest Onze Grand Tour Noorwegen is in alle opzichten geslaagd te noemen. We hebben een prima indruk opgedaan van dit prachtige land. Wij kunnen het zeker aanbevelen.
Lees meer Lees minder
Esmee en Rachel Kuyt, Zaandam Noorwegen is een prachtig land om vakantie te vieren. Wij zijn in de zomer geweest, maar kunnen ons voorstellen dat het in de winter ook mooi moet zijn. Onze reis was goed verzorgd en alles klopte. Fijn en bedankt.
Lees meer Lees minder

Vergelijkbaar

Een fly-drive Noorwegen is vergelijkbaar met een fly-drive Zweden, Schotland of Ierland. Prachtige landschappen en veel vrijheid onderweg om te gaan en te staan waar u maar wilt.

Populaire vakanties in Fly-drive

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • De beste en voordeligste luchtvaartmaatschappijen
  • Betrouwbare huurauto van Europcar
  • Van A tot Z gewoon goed geregeld