Persoonlijk contact?
0180-457803
/ Malta

Malta

Vakantie in Malta is een prima manier om te genieten van een zacht klimaat. Malta is een kleine, maar zeer interessante en diverse archipel in de Middellandse Zee en perfect voor een zonvakantie.

Lees alles over Malta

45 jaar ervaring
Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
Altijd bereikbaar
Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
Veilig op vakantie

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2017
December 2017
Januari 2018
Intro
Snel door naar

Lees alles over Malta

Goed voorbereid op vakantie

Malta, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, is eeuwenlang een springplank geweest voor vele volkeren. Prehistorische tempelbouwers, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Johannieter Ridders en Engelsen, allen lieten hun sporen na! Het resultaat is een veelzijdige bestemming met vele culturele invloeden en tal van bezienswaardigheden. Maar bovenal is Malta een schitterend eiland met een rotsachtige kust met prachtige baaien waarin kleurrijke bootjes voor anker liggen, een vriendelijke bevolking en niet te vergeten een heerlijk klimaat. De juiste ingrediënten dus voor een ontspannen en aangename vakantie!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 32 vakanties in Malta

Reisdocumenten

Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist, geldig tot na uw verblijf.

Seizoenen

Klimaat

Malta’s klimaat wordt sterk beïnvloed door de zee. De eilanden hebben een zonnig klimaat met een dagelijks gemiddelde van meer dan twaalf zonuren in de zomer en vijf tot zes uur in de winter. De zomers zijn heet maar vaak waait er een koele bries. Juni is de ideale tijd van het jaar om te genieten van zon en zee, aangezien het zomerseizoen dan begint en de temperaturen nog niet te hoog zijn. De zomer loopt van juli tot en met september (gemiddelde dagtemperatuur 30°C), met augustus als drukste en heetste maand. In de periode oktober t/m maart is de temperatuur aangenaam (15-20 graden), er kan iets meer regen vallen.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Cultuur in Malta

Eten en drinken

De Maltese keuken heeft veel weg van de Italiaanse keuken maar wordt gecombineerd met verrukkelijke lokale specialiteiten. Malta heeft door haar ligging in de Middellandse Zee een overvloed aan heerlijke visgerechten. Een ander gerecht is konijn (Fenek), dat op voortreffelijke Maltese wijze wordt bereid. St. Julians is een geweldige plek om ’s avonds te eten of wat te drinken met prachtig uitzicht op het water.

Het water dat op Malta uit de kraan komt is van redelijke kwaliteit maar wordt toch niet aanbevolen om te drinken.

Taal

De twee officiële talen zijn Maltees en Engels. Naast deze twee talen zijn er ook veel Maltezers die Italiaans spreken.

Populaire vakanties in Malta

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 32 vakanties in Malta
en vind de heerlijke vakantie die bij u past