Intro
Snel door naar
Lees alles over Luxemburg
Goed voorbereid op vakantie

Luxemburg is het op één na kleinste land in Europa (na Malta) maar heeft toch veel te bieden. In Ösling kan je heerlijk wandelen of ga naar de Schiessentumpel waterval. Ontdek samen met de Jong Intra Vakanties dit verrassende land.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Luxemburg

Luxemburg

Klimaat

Luxemburg heeft over het algemeen net als Nederland en België een gematigd zeeklimaat, omdat het land door de Ardennen wordt beschut, ligt het klimaat iets meer tussen een gematigd zeeklimaat en een zwak continentaal klimaat in. 

Beste reisperiode

Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Luxemburg te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op zomerse temperaturen.

Luxemburg

Eten en drinken

Luxemburg is wordt gekenmerkt door de boeren. Hier zie je dan ook veel van terug: fruit, planten en veel granen. Trots zijn ze ook op hen brouwerscultuur. Een specialiteit is de groene bonensoep (Bouneshclupp) maar ook de Gromperekichelcher (pannenkoeken gemaakt van aardappels).

Taal

Er zijn drie officiele talen in Luxemburg. Er wordt voornamelijk Luxemburgs gesproken, Duits en Frans wordt het meestal geschreven.

Populaire vakanties in Luxemburg

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Luxemburg
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!