Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Vakantie Letland

Letland is een prachtig land met vele bezienswaardigheden. Letland biedt uitgebreide toeristische mogelijkheden, met de hoofdstad Riga als belangrijke trekpleister. Een stedentrip naar de geweldige stad Riga is zeker een aanrader.

Lees alles over Letland

Deze reizen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Wij nemen graag een voorboeking in behandeling. Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:
0180–457803

Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen.

Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Letland
Goed voorbereid op vakantie

Letland is een prachtig land met vele bezienswaardigheden. Tijdens een stedentrip naar Letland moet u zeker de geweldige stad Riga bezocht hebben!

Letland is een van de Baltische republieken, samen met Estland en Litouwen. De hoofdstad Riga ligt aan de Golf van Riga in het midden van het land. Letland is zeer dicht bebost (42% van het land), heeft vele meren en rivieren, een ongerepte kust, veel weiden en landbouwgebieden. Op Riga na zijn er niet echt grote steden. Letland telt ongeveer 1000 rivieren, de langste rivier is de Daugava.

Zelf uw eigen reis samenstellen!

Wist u dat u ook uw eigen reis binnen Europa samen kunt stellen? Of u nu precies weet wat u wilt of nog aan het twijfelen bent, onze specialisten adviseren u graag. Onze ervaren en enthousiaste Europa specialisten hebben zelf alle bestemmingen bezocht en weten de mooiste plekjes, unieke accommodaties en bijzondere routes te vinden.

Vul het formulier in, eventueel met uw reiswensen en ideeën. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op!

Reisdocumenten

Reizigers die Letland bezoeken, hebben een Nederlandse identiteitskaart of een geldig paspoort nodig, dat bij binnenkomst in het land nog ten minste drie maanden geldig is. Letland heeft als EU-lidstaat op 21 december 2007 de Schengenovereenkomst ondertekend, waardoor de fysieke grenscontroles zijn vervallen.

Cultuur in Letland

Eten en drinken

Visliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Letland. Paling, haring en gerookte vis staan met de regelmaat van de klok op het menu. Ook melkproducten, eieren, aardappelen en granen zijn typerend in de Letse keuken. Duitsland, Rusland, Polen en Scandinavië hebben allemaal hun eigen invloed op het Letse eten.

Taal

In Letland worden onder meer Lets, Russisch en verschillende dialecten gesproken. Het Lets stamt af van de oude Indo-Europese taal, gesproken in vroeger tijden. Ongeveer de helft van de inwoners spreken het als moedertaal.

  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon goed geregeld!