Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Reizen naar een topbestemming
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Maart 2023
April 2023
Mei 2023
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Siena en San Gimignano
Goed voorbereid op vakantie

De regio van Siena en San Gimignano ligt ingeklemd tussen de Chianti en de Toscaanse kust, ten zuiden van Florence, in het hart van Toscane.

De regio kenmerkt zich door het typische droge Toscaanse heuvellandschap en is de ideale regio voor reizigers die veel van Toscane willen zien. San Gimignano en Siena liggen ongeveer 45 autominuten uit elkaar en ook Florence is vanuit deze regio in ca. 1 uur aan te rijden. Pisa is met 1,5 uur rijden een langere dagtocht, maar toch ook nog prima te doen over prachtige lokale wegen. 

Bij de Jong Intra Vakantie vindt u vakanties naar de volgende plaatsen in de regio van Siena en omgeving, en van San Gimignano en omgeving:

Onze adviseurs

De schoonheid van het Campo in Siena blijft me keer op keer verbazen. Het mooist is het plein aan het begin van de avond als de gebouwen rood kleuren in het licht van de ondergaande zon. De meer dan 100 m hoge campanille naast het stadhuis domineert het plein, maar biedt ook een adembenemend mooi uitzicht over Siena.

20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
Pascale Italië expert

Populaire bestemmingen in Siena en San Gimignano

San Gimignano

Het middeleeuwse San Gimignano wordt gekenmerkt door zijn 'wolkenkrabbers'. Deze eeuwenoude torens moesten de macht van de verschillende families symboliseren en rijzen nu op uit de smalle hellende straatjes van dit mooie plaatsje.

Siena

Het prachtig gelegen Siena is geliefd door zijn intieme karakter en gezellige drukte. Middelpunt van Siena is het halfronde, hellende Campo, het mooiste plein van Italië en het toneel van de Palio. Deze paardenrace, die tweemaal per jaar op het Campo wordt gereden, wordt naast een groots feest ook gekenmerkt door de al sinds de Middeleeuwen rivaliteit tussen de verschillende wijken van de stad.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties in Siena en San Gimignano

De mooiste regio's van Toscane

Iedere regio van Toscane heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Om u te helpen bij de beste keuze voor uw verblijf in Toscane, heeft de Jong Intra Vakanties Toscane opgedeeld in 5 regio's. Kies voor de regio die het beste aansluit bij uw wensen of combineer regio's om tijd te besparen bij het bezoek aan de mooie Toscaanse steden en dorpen, en stel zo uw ultieme bezoek aan Toscane samen.

Naast de regio Siena en San Gimignano vindt u bij de Jong Intra Vakanties reizen naar:

Populaire vakanties in Siena en San Gimignano

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties in Siena en San Gimignano
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Garantie voor een topvakantie
  • Gewoon ideaal geregeld