Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Privacy & Disclaimer

Privacyverklaring

De Jong Intra Vakanties hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom uiterst zorgvuldig om met persoonsgegevens. We houden ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;

  • Verwerking van jouw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

  • Vragen om jouw toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van jouw persoonsgegevens;

  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van jouw persoonsgegevens gewaarborgd is;

  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

  • Op de hoogte zijn van jouw rechten omtrent jouw persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.

Waar in deze privacyverklaring gesproken wordt met “we”, “wij” of “ons” wordt daarmee de Jong Intra Vakanties B.V. bedoeld. Wij zijn de partij die jouw persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en ook beschermt. Als de Jong Intra Vakanties zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van onze Privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onderaan dit document.

Persoonsgegevens die wij verzamelen

We kunnen de volgende categorieën persoonlijke gegevens verzamelen en verwerken:

Wanneer je een boeking maakt bij de Jong Intra Vakanties

  • Geslacht, voornaam, achternaam en geboortedatum van zowel de hoofdboeker als alle medereizigers;
  • Adresgegevens (straat, huisnummer, postcode en woonplaats) van de hoofdboeker;
  • Contactgegevens van de hoofdboeker: telefoonnummer(s) en e-mailadres;

  • Relevante door jou verstrekte medische gegevens en speciale wensen zoals een dieet of in verband met een beperking (preferenties en essenties ten aanzien van je boeking);

  • Door jou verstrekt telefoonnummer en (eventueel) naam van een “thuisblijver” welke wij in geval van nood kunnen benaderen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het informeren van de betrokkenen dat wij over zijn/ haar gegevens beschikken. Na jouw reis worden deze gegevens verwijderd uit ons systeem.

  • In sommige gevallen worden er de volgende aanvullende gegevens gevraagd:

    • Gegevens van je voertuig (merk, type, kenteken en kleur) wanneer je bij ons een overtocht per ferry boekt;

    • Bij enkele van onze (verre) reizen wordt na boeking gevraagd om jouw paspoortgegevens (het BSN-nummer hebben wij nooit nodig)

    • Wanneer je reist met een rolstoel/rollator of wanneer je minder goed ter been bent vragen wij je een rolstoelformulier in te vullen en daarbij informatie te vertrekken over de mate van mobiliteit. Tevens vragen wij je of er gedurende de (vlieg)reis begeleiding nodig is of een aangepaste kamer noodzakelijk is.

    • Je bankrekeningnummer indien er bijvoorbeeld een restitutie moet worden gerealiseerd in verband met een onvolkomenheid of klacht.

    • Bij welk bedrijf je werkzaam bent zodat je van een eventuele korting kunt genieten.

    • Bij boeking door minderjarige reizigers vragen wij om een ouderverklaring. In een aantal gevallen wordt hierbij tevens om een kopie paspoort van de ouders/voogd gevraagd.

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief

  • E-mailadres;

  • Indien je jouw profiel verrijkt:

    • Geslacht, voornaam, achternaam, geboortedatum, postcode, voorkeuren.

Wanneer je deelneemt aan een actie/ wedstrijd

  • Persoonsgegevens die je achterlaat wanneer je deelneemt aan een actie of wedstrijd, zowel online op onze website of op onze social media pagina’s als offline door bijvoorbeeld het invullen van een formulier.

Wanneer je onze website bezoekt

  • Informatie over je aankopen, zoals wat je hebt gekocht, waar en wanneer je het hebt gekocht, hoe je ervoor hebt betaald en andere betaalinformatie.

  • Informatie over je surfgedrag op onze websites

  • Informatie over het moment waarop je op een van onze advertenties klikt, ook als deze op de websites van andere organisaties staan.

  • Informatie over de manier waarop je toegang krijgt tot onze digitale diensten, zoals het besturingssysteem, IP-adres, online identificatiemiddelen en informatie van je browser.

  • Sociale voorkeuren, interesses en activiteiten

Wanneer je contact met ons hebt via e-mail

  • Persoonsgegevens zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres en verdere door jou verstrekte informatie die je achterlaat wanneer je ons mailt of een brief stuurt, of wanneer je contact met ons opneemt via social media.

Wanneer je bij ons solliciteert
Zonder jouw toestemming zal de Jong Intra Vakanties jouw persoonsgegevens niet met andere bedrijven of instanties delen.
Jouw gegevens worden alleen bewaard gedurende het sollicitatieproces en alleen ingezien door de betrokkenen binnen ons bedrijf. Dit zijn de directeur, de HR-manager, de manager van de afdeling waar de vacature is en een medewerker van die afdeling waar je mogelijk mee zult gaan samenwerken.
Indien je tijdens het sollicitatieproces van ons een afwijzing ontvangt, betekent dit dat wij jouw persoonsgegevens uit onze systemen verwijderen. Alleen in geval dat wij graag jouw gegevens in file houden, zullen wij voor een specifieke bewaartermijn toestemming vragen. De Jong Intra Vakanties bewaart in andere gevallen jouw gegevens nooit voor een mogelijke volgende vacature en daarom vragen wij je om onze vacaturepagina met regelmaat te bezoeken om daarmee op de hoogte te blijven van de mogelijkheden: https://dejongintra.nl/vacature 

Het verwerken van persoonsgegevens

We verwerken de verstrekte persoonsgegevens voor de onderstaande doelen.

Om contact met je op te nemen
Wanneer je een boeking hebt gemaakt
Wij gebruiken jouw adresgegevens (straat, huisnummer, postcode en woonplaats), telefoonnummer en e-mailadres om contact met je op te nemen omtrent jouw boeking. Hierbij kun je denken aan het toezenden van de bevestiging/ factuur, het toezenden van de reisbescheiden, het toezenden van een enquête om onze dienstverlening te verbeteren en verder alle overige contact bij de door jouw gemaakte boeking.

Wanneer je informatie bij ons hebt opgevraagd
Wij gebruiken jouw gegevens om contact met je op te nemen om jouw wensen door te spreken en de door jou gevraagde informatie aan je toe te zenden (bijvoorbeeld een reisbrochure).

Wanneer je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief
Om je een aantal keer per maand een nieuwsbrief te verzenden waarmee we je op de hoogte houden van nieuws, tips en aanbiedingen.

Wanneer je hebt deelgenomen aan een winactie
Om je te laten weten of je een prijs hebt gewonnen.

Wanneer je een klacht hebt ingediend
Om jouw klacht juist te kunnen behandelen.

Om de reis die je geboekt hebt te verzorgen
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor het vastleggen en uitvoeren van de door jouw geboekte reis.

De volgende gegevens worden hiervoor gebruikt:

  • Geslacht, voornaam, achternaam en geboortedatum van zowel de hoofdboeker als alle medereizigers;

  • Relevante door jou verstrekte medische gegevens en speciale wensen zoals een dieet of in verband met een beperking;

  • Aanvullende door jouw verstrekte gegevens met betrekking tot jouw mobiliteit/gezondheid, jouw voertuig.

Om de producten en diensten te leveren waar je ons om vraagt
We hebben je persoonsgegevens nodig om je account of boeking te beheren, om je de producten en diensten te leveren die je wilt kopen en om je te helpen met de bestellingen of terug storting waar je om vraagt.

Om onze producten, diensten en bedrijfsvoering te beheren en te verbeteren
Met de persoonsgegevens die je achterlaat, verbeteren wij onze producten continu, zodat je een zo goed mogelijke ervaring hebt op onze websites, klantenprogramma’s en andere diensten.

Bij de Jong Intra Vakanties willen we dat je onze diensten altijd veilig kunt gebruiken. Daarom houden we toezicht op het gebruik ervan. Dat doen we om je persoonsgegevens te beschermen en om fraude, andere misdrijven en het misbruik van onze diensten op te sporen en tegen te gaan.

We kunnen persoonsgegevens gebruiken bij veiligheidsoperaties, ongevallen of vergelijkbare incidenten en voor medische en verzekeringsdoeleinden.

Ook gebruiken we persoonsgegevens voor marktonderzoek en research & development binnen de Jong Intra Vakanties. We zijn altijd bezig om ons productaanbod, onze diensten, winkels, IT-systemen, beveiliging, kennis en de manier waarop we met je communiceren te ontwikkelen en te verbeteren.

Om je te informeren over voor jou relevante reisaanbiedingen en nieuws
Wanneer je bij ons een vakantie boekt of je inschrijft, ontvang je af en toe van ons een e-mail met relevante aanbiedingen of nieuws over onze diensten.

Je kunt je ieder moment voor deze berichten afmelden. Dat kan met de 'afmelden’-link in onze mails (rechtsonderin), telefonisch (0180 – 457 777) of via e-mail (privacy@dejongintra.nl).

Om je gebruikservaring te personaliseren
Zie je online advertenties en andere marketingcommunicatie van de Jong Intra Vakanties en haar partners voorbijkomen die je op het lijf geschreven lijken te zijn? Dat komt omdat we naar je surfgedrag en aankopen kijken. Zo zorgen we ervoor dat je vakanties ziet die perfect aansluiten op je interesses.

Door goed naar je persoonsgegevens te kijken, begrijpen we beter wat je interesses zijn. Zo proberen we te voorspellen in welke andere producten, diensten en informatie je geïnteresseerd bent. En kunnen we onze marketing relevanter en interessanter voor je maken. Vandaar die gepersonaliseerde aanbiedingen!

We kunnen trouwens ook je reacties op onze online-advertenties meten. Dat doen we om je producten en diensten te kunnen bieden die beter aansluiten op je wensen.

Ontvang je liever geen gepersonaliseerde informatie van ons? Dan kun je je voorkeuren altijd online, telefonisch of schriftelijk (bijvoorbeeld via e-mail) doorgeven. We passen onze gegevens dan zo snel mogelijk aan. Het personaliseren van persoonsgegevens besteden wij uit aan derde partijen, zoals Google en Facebook. De partijen welke wij mee samenwerken voldoen aan de gestelde richtlijnen van de Europese wetgeving omtrent persoonsgegevens (AVG/ GDPR). De verantwoordelijkheid voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens ligt bij de partijen zelf. Voor verzoeken om inzage of andere vragen kun je contact met deze partijen opnemen.

Om u te herkennen tijdens een bezoek aan onze site - Cookies en soortgelijke technologieën
Cookies zijn kleine gegevensbestanden die tijdens het internetten worden opgeslagen op je computer, laptop of smartphone. Wij gebruiken cookies om je te herkennen als je ons bezoekt. En om te zorgen dat onze websites goed werken. Cookies zorgen er ook voor dat je bezoek aan onze sites interessanter wordt. Mét cookies kunnen we je namelijk vakanties laten zien waarvan we weten dat ze je aanspreken. Meer lezen? Dat kan in onze aparte Cookie verklaring.

Het delen van persoonsgegevens met derde partijen

Voor het vastleggen van je boeking
Voor het vastleggen van jouw boeking bij onze verschillende leveranciers, delen we jouw persoonsgegevens met de volgende partijen (wanneer van toepassing bij jouw boeking):

  • De vervoersmaatschappij (luchtvaartmaatschappij, treinmaatschappij, cruiserederij, busmaatschappij, transfermaatschappij);

  • De accommodatie;

  • Een lokaal agentschap waar wij jouw accommodatie, lokaal transport of lokale activiteiten vastleggen;

  • De autoverhuurmaatschappij.

Uiteraard worden alleen de voor jouw reis noodzakelijke gegevens gedeeld, dit zijn in alle gevallen:

  • Geslacht, voornaam en achternaam van zowel de hoofdboeker als alle medereizigers;

In sommige gevallen wordt de volgende informatie doorgeven:

  • De geboortedata van alle reizigers;

Wanneer dit van toepassing is op jouw boeking wordt de volgende informatie doorgegeven:

  • Gegevens van je voertuig: merk, type, kenteken en kleur;

  • De gegevens van je paspoort;

  • De door jou aangegeven voorkeuren;

  • De door jou aangeleverde informatie over uw gezondheid/mobiliteit, waarbij uitsluitend de voor de betreffende leverancier van belang zijnde informatie wordt doorgegeven.

  • Je naam en opstapplaats (in geval van een groepsreis, dit wordt gedeeld middels een deelnemerslijst welke gedeeld wordt met alle reizigers van de betreffende groep)

Voor het versturen van de nieuwsbrief
Om jouw onze nieuwsbrief te versturen worden jouw persoonsgegevens gedeeld met verschillende software-aanbieders.

Voor het genereren van klantfeedback
Om klantfeedback te genereren worden jouw persoonsgegevens gedeeld met verschillende softwarebedrijven.

Voor het tonen van relevante aanbiedingen
Om relevante aanbiedingen aan je te tonen worden jouw persoonsgegevens gedeeld met verschillende softwarebedrijven.

Wij geven persoonsgegevens door voor zover dat nodig is voor bovengenoemde doelen. Zo geven wij uiteraard gegevens door aan hotels, vliegmaatschappijen en andere partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van de geboekte reis.
De meeste van deze partijen (luchtvaartmaatschappij, hotel) zijn zelf verantwoordelijk voor de verwerking van deze gegevens, zodat je hen rechtstreeks kunt benaderen voor verzoeken om inzage e.d. Als gegevens gewijzigd moeten worden kun je ons informeren en zullen wij alle partijen informeren aan wie wij gegevens hebben verstrekt.
Als wij gegevens verstrekken aan partijen die niet zelf verantwoordelijk zijn maar alleen ten behoeve van ons gegevens verwerken, zullen wij met hen een verwerkersovereenkomst sluiten. Daarin maken we de nodige afspraken om de beveiliging van jouw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door jouw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Doorgifte van jouw persoonsgegevens buiten de EU

Het kan voorkomen dat we jouw gegevens moeten doorgeven een land buiten de Europese Economische Ruimte (EER, bijvoorbeeld omdat je daar een hotel hebt geboekt.  Wij doen dat alleen als dat noodzakelijk is en indien sprake is van een passend beschermingsniveau, doordat de Europese Commissie heeft besloten dat het beschermingsniveau in dat land adequaat is, of omdat er specifieke contracten zijn gesloten die tot voldoende bescherming leiden. In andere gevallen geven wij gegevens alleen door als we toestemming hebben gekregen, of als dat strikt noodzakelijk is voor de uitvoering van de reisovereenkomst of een andere met jou gesloten overeenkomst.

Het beschermen van jouw persoonsgegevens

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van jou te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens de Jong Intra Vakanties B.V. van jouw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.

  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;

  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;

  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;

  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Bewaartermijn

We bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Daarna wissen we jouw persoonlijke gegevens. Wanneer we daarna toch nog gegevens willen gebruiken voor analytische, historische of andere zakelijke doeleinden, dan maken we jouw gegevens anoniem.

Rechten omtrent jouw gegevens

Je hebt de volgende rechten omtrent jouw persoonsgegevens:

  • het recht op inzage van de verwerkte gegevens;

  • het recht op rectificatie/ herstellen van jouw persoonsgegevens;

  • het recht om vergeten te worden/ het recht om jouw persoonsgegevens te laten verwijderen;

  • het recht op beperking van de verwerking. Dus aan te geven dat je niet alle persoonsgegevens wenst te laten verwerken;

  • het recht op overdraagbaarheid van gegevens; Een betrokkene heeft het recht om de persoonsgegevens die hem betreffen te verkrijgen. Ook mag hij deze in principe overdragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke (art. 20 AVG).

Uitzonderingen: Persoonsgegevens hoeven niet gewist te worden wanneer zij bijvoorbeeld nodig zijn voor het uitoefenen van het recht op vrijheid van meningsuiting, wanneer er sprake is van een wettelijke verplichting (denk aan de fiscus) of een taak van algemeen belang (het uitvoeren door de van jou aangevraagde dienst/ reis) of om redenen van algemeen belang op het gebied van de volksgezondheid (art. 17 lid 3 AVG).

Mochten de persoonsgegevens verbeterd, verwijderd of beperkt worden, dan moet dit bij de ontvanger aan wie de gegevens zijn verstrekt, kennisgegeven worden. Wanneer dit onmogelijk blijkt of onevenredig veel inspanning kost, dan hoeft dit niet.

Indien en voor zover wij gegevens verwerken op basis van jouw toestemming heb je het recht de toestemming te allen tijde in te trekken. Dit doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Noodzaak van verwerking

Als je bij ons een reis boekt, is de verstrekking van persoonsgegevens een contractuele verplichting om uitvoering van de overeenkomst mogelijk te maken.  In de overige gevallen is de verstrekking van persoonsgegevens een noodzakelijke voorwaarde om jouw eventuele vraag te beantwoorden, de nieuwsbrief toe te zenden of andere diensten te verlenen.  Indien u de gegevens niet verstrekt kunnen wij u niet , of niet goed van dienst zijn. Bij het versturen van de nieuwsbrief en het tonen van relevante aanbiedingen geldt uiteraard dat je ervoor kunt kiezen om deze niet meer te ontvangen, in dat geval is verstrekking van de gegevens ook geen noodzakelijke voorwaarde meer.

Verwijderen van je persoonsgegevens

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is de Jong Intra Vakanties B.V.

Indien je wilt dat de Jong Intra Vakanties B.V. jouw persoonsgegevens uit het systeem haalt, kun je:

  • Telefonisch contact opnemen via 0180 - 457803
  • Een brief sturen naar de Jong Intra Vakanties, ter attentie van de afdeling verkoop, onder vermelding van “Verwijderen persoonsgegevens”:
    de Jong Intra Vakanties, afdeling Verkoop
    Postbus 900
    2980 EB Ridderkerk
  • Een e-mail sturen naar privacy@dejongintra.nl

Wanneer u zich wilt uitschrijven op de nieuwsbrief kunt u zich per direct afmelden via de afmeldlink (rechtsonderin) in elke nieuwsbrief of door een e-mail te sturen naar privacy@dejongintra.nl. Bij gebruik van de afmeldlink bent u direct uitgeschreven. Bij het sturen van een e-mail kan dit iets langer duren.

Vragen, opmerkingen of klachten

Als je naar aanleiding van onze Privacyverklaring nog vragen of opmerkingen hebt, neem dan alsjeblieft contact met ons op. We doen ons best om zo goed mogelijk om te gaan met je persoonsgegevens. Als je toch een klacht hebt over de manier waarop we je persoonsgegevens verzamelen, opslaan of gebruiken, laat het ons dan weten door je schriftelijke klacht te richten aan de Afdeling AVG gegevensbescherming: privacy@dejongintra.nl

Contactgegevens
de Jong Intra Vakanties
Havenkade 1
2984 AA Ridderkerk
E-mail: privacy@dejongintra.nl
Telefoon: 0180 – 457 777

Kom je hier niet met ons uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. Je hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy.

Voordat we je verzoek of klacht in behandeling nemen, kunnen we je om extra informatie vragen om je identiteit te bevestigen. Ook als je namens iemand anders contact met ons opneemt, kunnen we je vragen om extra informatie. Dat doen we om er zeker van te zijn dat je gerechtigd bent zo'n verzoek of klacht in te dienen.

Disclaimer

Alle gepubliceerde reizen op deze website worden uitgevoerd door:
de Jong Intra Vakanties
Havenkade 1
2984 AA Ridderkerk

Op alle reizen zijn ANVR Reizigersvoorwaarden, wet pakketreizen en aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing. De Jong Intra Vakanties is tevens aangesloten bij SGR, SGRZ en calamiteitenfonds.

Niets uit deze website mag worden overgenomen, verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welk wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Laatste update: juli 2018