Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

In Indonesië waant u zich in een andere wereld. Andere geuren, smaken en kleuren. Andere cultuur, temperatuur en natuur.

De indrukwekkende nationale parken op Java en Sumatra, de groene rijstvelden of de wonderlijke onderwaterwereld van Bali, historische hoogtepunten als de Borobudur of een echte Indonesische Rijsttafel met een fles Bir Bintang.

Indonesië is het ontdekken waard! En de beste manier om Indonesië te ontdekken is met een rondreis van de Jong Intra Vakanties.

Onze adviseurs

Dit jaar kunt u uw rondreis ook combineren met onze nieuwste bestemming, het authentieke Flores. Het toerisme is hier nog in opkomst en de natuur en cultuur nog heel puur.

Combineer Flores met de hoogtepunten van Sumatra, Java, Bali of Lombok en laat ons uw ultieme rondreis Indonesië verzorgen!

Marianne
Marianne Maatwerk specialist
Mariëlle
Mariëlle Verre reizen specialist
Marjolein Borsje
Marjolein Maatwerk specialist

Rondreizen Indonesië volgens de Jong Intra Vakanties

Ons reisaanbod

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een uitgebreid aanbod van rondreizen Indonesië; kies uit de mooiste individuele rondreizen Indonesië of laat uw droomreis speciaal voor u samenstellen met onze maatwerkreizen Indonesië.

Individuele rondreizen Indonesië

De Jong Intra Vakanties is de specialist op het gebied van individuele rondreizen Indonesië en privé rondreizen Indonesië. Onze jarenlange ervaring met individuele rondreizen en de bestemming Indonesië maakt het mogelijk om een zeer divers aanbod samen te stellen. Alle individuele rondreizen door Indonesië worden uitgevoerd door een ervaren privé-chauffeur en deskundige gids.

Maatwerkreizen Indonesië

Een individuele rondreis door Indonesië is naar wens aan te passen. Heeft u meer tijd nodig voor de indrukwekkende tempelcomplexen of de overweldigende natuur? Of kiest u voor een strandverlenging op Bali of Lombok om even bij de komen? Hiervoor maakt u gebruik van onze maatwerkreizen Indonesië.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u rondreizen Indonesië voor ieder budget: van voordelige / goedkope rondreizen, waarbij u zelf alle vrijheid hebt om deze verder in te vullen tot complete en volledig verzorgde luxe rondreizen. Aanbiedingen voor rondreizen Indonesië vindt u bijvoorbeeld terug in de vluchttarieven van onze luchtvaartmaatschappijen, die in uw reissom verrekend worden.

Rijstveld

Individuele rondreizen Indonesië

De individuele rondreizen Indonesië zijn de absolute specialiteit van de Jong Intra Vakanties. De unieke en met zorg samengestelde individuele rondreizen leiden u langs de hoogtepunten van Indonesië en laten u op de perfecte manier kennis maken met dit prachtige land.

Lees verder op deze pagina meer over de verschillende bestemmingen die u tijdens uw rondreis kunt aandoen of bekijk direct ons mooie aanbod van individuele rondreizen naar Indonesië.

Alle individuele rondreizen Indonesië

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Auto, trein, vliegtuig en ferry

Borobudur zonopkomst

Bij onze individuele rondreizen reist u per comfortabele auto inclusief chauffeur en deskundige gids, maar ook per trein of - voor de langere trajecten of de verbindingen tussen de eilanden - per binnenlandse vlucht. Tussen sommige eilanden zijn ook ferry-verbindingen in uw reis opgenomen, zoals de oversteek van Java naar Bali.

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde individuele rondreizen Indonesië samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.

Met een maatwerkreis Indonesië bent u in staat uw rondreis Indonesië zelf te plannen en te reizen waarheen u wilt, in het tempo dat u wilt. Van onze maatwerkspecialisten ontvangt u vooraf goede tips, welke tijdens uw rondreis door Indonesië worden aangevuld door de deskundige lokale gids.

Lees meer over maatwerk Indonesië

 

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Indonesië of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Indonesië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tm vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Indonesië? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Wij hebben 2 tips samengesteld!

Discovery Tours

Fietsen omgeving Yogyakarta

Een aantal korte individuele meerdaagse tours - onze Discovery Tours - kan gecombineerd worden. De rondreizen worden uitgevoerd in een comfortabele airconditioned auto of minivan en begeleid door een lokale, Nederlands- of Engelssprekende gids en privéchauffeur. Discovery Tours kunnen de bouwstenen zijn van uw eigen privé rondreis door Indonesië en geven u inzicht in de vele mogelijkheden en de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten in het prachtige vakantieland Indonesië.

Minitrips & Explorers

Komodovaraan

Onze Minitrips en Explorers zijn korte tours inclusief overnachtingen of dagtours naar de interessantste bezienswaardigheden in Indonesië. Het vervoer vanaf uw hotel is veelal inbegrepen. Het reisgezelschap kan internationaal zijn. Deze minitrips & explorers kunnen prima ingepast worden in een individuele rondreis Indonesië, die voor u op maat wordt samengesteld. U kunt Minitrips & Explorers - net als onze individuele Discovery Tours - zien als een bouwsteen voor uw reis door Indonesië en bij een maatwerkreis Indonesië kiest u uiteraard zelf welke tours u hierin wilt opnemen.

Populaire bestemmingen

Rammang Rammang

Rondreis Indonesië

Reist u voor de eerste keer naar Indonesië en wilt u kennis maken met alle facetten van dit fascinerende land? Of keert u nog eens terug, maar wilt u dit keer het beste van meerdere eilanden combineren? Kies dan voor een complete rondreis Indonesië, waarbij uw rondreis tenminste Java en Bali aandoet. Heeft u net iets meer tijd, neem dan ook zeker Sumatra op in uw rondreis of combineer uw reis met een kort verblijf op bijvoorbeeld Lombok.

Voor een rondreis met Java en Bali raden wij u een reisduur van 2 tot 3 weken aan. Zo heeft u de tijd om alle hoogtepunten te bezoeken. Neemt u ook Sumatra of andere eilanden op in uw rondreis dan is een rondreis Indonesië van tenminste 3 weken aan te raden. Langer kan natuurlijk ook!

Rondreis Java met de Jong Intra Vakanties

Een grillige keten van rokende vulkanen vormt de ruggengraat van het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Waar vooral de avontuurlijke vakantieganger zich zal wagen aan de indrukwekkende Bromo-vulkaan, zijn het wereldberoemde boeddhistische tempelcomplex Borobudur en het Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan eigenlijk voor iedereen een ‘must-see’.

Het politieke, economische en commerciële hart van deze gigantische eilandenstaat is het eiland Java. Hier vindt u ook Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Java is het dichtst bevolkte eiland van de archipel, ca. 50% van de totale bevolking van Indonesië woont hier. Java is een eiland van diversiteit en contrasten, dus prima geschikt voor wie een afwisselende en zeer interessante reis zoekt. 

Een rondreis Java is door de grote culturele rijkdom van het eiland de basis van veel rondreizen door Indonesië. Bij de individuele rondreizen Java raden wij een verblijf van tenminste één week aan.

Bouwstenen Java voor onze maatwerkreizen Java vindt u onder de noemer Discovery Tours of Minitrips & Explorers terug in ons aanbod. Laat uw inspireren en stel met ons uw privé rondreis Java samen!

Alle rondreizen Java

Pemuteran Bali

Rondreis Bali met de Jong Intra Vakanties

Het zonovergoten, hindoeïstische eiland is bekend van de fotogenieke stranden en romantische zonsondergangen. Maar de frisgroene rijstterrassen en ontelbare tempels zijn niet te missen. De vriendelijke bevolking viert vele feesten en ceremonies. Op Bali kun je terecht voor een grote verscheidenheid aan avontuur en cultuur.

Bali is dus niet alleen een prachtige tropisch strandbestemming, maar onderdeel van vele rondreizen door Indonesië. Voor een rondreis Bali trekt u ongeveer een week uit. Hierbij ontdekt u het ongerepte noorden van Bali, de oerwouden en rijstterrassen in het binnenland van Bali en de levendige badplaatsen als Kuta en Sanur in het zuiden.

Een rondreis Bali of een strandverblijf op Bali laat zich goed combineren met Lombok of Oost-Java.

Bouwstenen Bali voor onze maatwerkreizen Bali vindt u onder de noemer Discovery Tours of Minitrips & Explorers terug in ons aanbod. Laat uw inspireren en stel met ons uw privé rondreis Bali samen!

Alle rondreizen Bali

Rondreis Sumatra met de Jong Intra Vakanties

Sumatra is het grootste eiland van Indonesië. Het eiland is met zijn ongerepte jungles, diepe ravijnen, eindeloze rijstterrassen en reusachtige binnenmeren een paradijs voor natuurliefhebbers. Met het noemen van slechts het beroemde Tobameer en de orang oetans van Gunung Leuser National Park doen we het prachtige eiland tekort. Maak kennis met dit eiland en haar bijzondere inwoners!

Bij de Jong Intra Vakantie vindt u complete rondreizen Indonesië, waarbij Sumatra is inbegrepen, maar ook een aantal specifieke rondreizen Sumatra, waarbij u dit prachtige eiland het beste leert kennen. 

Een rondreis Sumatra zich goed combineren met Java of een heerlijke strandverlenging op Bali. 

Bouwstenen Sumatra voor onze maatwerkreizen Sumatra vindt u terug onder de Discovery Tours of Minitrips & Explorers in ons aanbod. Laat uw inspireren en stel met ons uw privé rondreis Sumatra volledig naar uw wensen samen!

Alle rondreizen Sumatra

Lombok Sasak woning

Rondreis Lombok met de Jong Intra Vakanties

Op dit rustige eiland met fantastische stranden en charmante dorpjes heerst een ontspannen sfeer. Lombok is een interessante mengeling van hindoeïstische en islamitische elementen. In de vele tempels worden indrukwekkende rituelen uitgevoerd.

Lombok is vaak onderdeel van een complete rondreis Indonesië, maar bij de Jong Intra Vakanties vindt u ook een aantal specifieke rondreizen over Lombok.  Dit is de manier om dit bijzonder eiland het beste te leren kennen. Voor een rondreis over Lombok trekt u 6 tot 8 dagen uit.

Een rondreis Lombok zich goed combineren met een rondreis Bali of een heerlijke strandverlenging op Bali. Bij een verblijf op Lombok wordt vaak ook een van de Gili eilanden (Gili Air of Gili Meno) aangedaan. Deze kleine eilandjes liggen voor de noordwest-kust van Lombok.

Bouwstenen Lombok voor onze maatwerkreizen Lombok vindt u terug onder de Discovery Tours of Minitrips & Explorers in ons aanbod. Laat u inspireren en stel met ons uw privé rondreis Lombok volledig naar uw wensen samen!

Alle rondreizen Lombok

Rondreis Flores en Komodo met de Jong Intra Vakanties

Flores is een klein eiland met een schitterende natuur. Van oost naar west strekken zich bergketens uit met actieve en uitgedoofde vulkanen. Komodo en Rinca zijn de twee hoofdeilanden van het Komodo National Park, dat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van Unesco is opgenomen. Hier beschermt men de alleen in dit gebied voorkomende komodovaraan.

Combineer de verschillende eilanden en ga eilandhoppen Indonesië. Of maak uw rondreis Java - Bali compleet met een meerdaags verblijf op Komodo en Flores.

Kies voor de Discovery Tours of Minitrips & Explores als bouwstenen Komodo en Flores voor uw maatwerkreis Komodo en Flores. Laat u inspireren en stel met ons uw privé rondreis Komodo en Flores volledig naar uw wensen samen!

Alle rondreizen Flores en Komodo

Maros Karst

Rondreis Sulawesi met de Jong Intra Vakanties

Een grote verscheidenheid aan natuur kenmerkt het grillig gevormde, maar grote Sulawesi: tropische regenwouden, steile gebergten, vulkanen, helderblauwe meren en uitnodigende stranden. Maak hier kennis met de Toraja’s, de lokale bevolkingsgroep met zeer bijzondere dodenrituelen.

Een rondreis Sulawesi is een unieke belevenis en laat u kennis maken met een puur stukje Indonesië.

Bouwstenen Sulawesi voor onze maatwerkreizen Sulawesi vindt u bij onze Discovery Tours en Minitrips & Explorers. Laat uw inspireren en stel met ons uw privé rondreis Sulawesi samen!

Alle rondreizen Sulawesi

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 5 vakanties

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een rondreis Indonesië wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.
Bromo (Java)

De voordelen op een rijtje

 • Jarenlange ervaring in rondreizen
 • Ervaren chauffeurs en deskundige gidsen
 • Vliegen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Zorgvuldig samengestelde rondreizen
 • Uw rondreis geheel op maat samengesteld
 • Prachtige strandvakanties en strandverlengingen

Ervaringen

Fam. Bakker Schitterend land! Wij hebben in alle opzichten van onze vakantie genoten en alles was prima geregeld. Alle krediet voor de team van de Jong Intra dat ons perfect geholpen heeft.
Lees meer Lees minder
Henny, Kees & de kids Wat was het een fijne reis over Java en Bali. Beginnen in Yoygakarta met behulp van Peter, die ons echt perfect geadviseerd heeft. Wij blijven met veel plezier terug kijken of deze reis!
Lees meer Lees minder

In beeld

 • Video Rondreis Indonesië
  Video Rondreis Indonesië
 • Prambanan op Java
  Prambanan op Java
 • Rijstveld
  Rijstveld
 • Rammang Rammang
  Rammang Rammang
 • Pemuteran Bali
  Pemuteran Bali
 • Lombok Sasak woning
  Lombok Sasak woning
 • Maros Karst
  Maros Karst
 • Bromo (Java)
  Bromo (Java)

Maak kennis met de verre reizen van de Jong Intra Vakanties

Lees meer over de verre reizen van de Jong Intra Vakanties of bekijk het volledige aanbod van verre vakanties bij de Jong Intra Vakanties.

De Jong Intra Vakanties is specialist in rondreizen op verre bestemmingen. Maak kennis met onze rondreizen naar:

Populaire vakanties in Rondreis Indonesië

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 5 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon perfect geregeld