Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2022
December 2022
Januari 2023
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Hongarije
Goed voorbereid op vakantie

Bij Hongarije denkt men al snel aan Boedapest, maar er is meer dan dat! De prachtige Donau, indrukwekkende cultuur, adembenemende natuur en de vriendelijke mensen omschrijven Hongarije het best.

Populaire bestemmingen in Hongarije

Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is één van de mooist gelegen steden ter wereld. Deze grote metropool van twee miljoen inwoners, wordt door de Donau in tweeën gesplitst: aan de ene kant ligt het heuvelachtige Buda en aan de andere kant het vlakke Pest. De stad heeft ook vele bijnamen zoals, "Koningin aan de Donau" of " De Parel van de Donau". 
Het mooie panorama van de Donau-oevers is op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO geplaatst. Tijdens een wandeling in de avonduren kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de verlichte stad. 
Karakteristiek voor de stad zijn de tien bruggen die de stadsdelen Buda en Pest met elkaar verbinden. De mooiste en de bekendste is ongetwijfeld de Kettingbrug, aan de voet van het monumentale Koninklijke Paleis.

Noord-Hongarije

Eger is een van de mooiste baroksteden van Hongarije. De meer dan duizend jaar oude stad ligt in een schilderachtige vallei, waar twee riviertjes elkaar ontmoeten. In deze sfeervolle studentenstad trekken de vijfhoekige middeleeuwse burcht en de monumentale kathedraal de aandacht. In eeuwenoude wijnkelders kunt u genieten van de lekkere rode en witte wijnen van het wijngebied rondom Eger. 

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 22 vakanties in Hongarije

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Hongarije is een paspoort of identiteitskaart nodig dat nog tenminste drie maanden geldig is bij thuiskomst in Nederland.

Seizoenen

Klimaat

Hongarije, dat grotendeels bestaat uit laagvlakte, heeft een gematigd landklimaat met over het algemeen koude, natte winters en warme zomers. De droogste maand is september met een gemiddelde neerslag van 33mm en daarom de beste maand om het land te bezoeken. De natste maand is mei met een neerslag van gemiddeld 72 mm. In de winter is het land vaak bedekt met een dik sneeuwtapijt.

Cultuur in Hongarije

Eten en drinken

De Hongaarse keuken is een typische boerenkeuken vol zware en pittige gerechten. Men maakt er veel gebruik van paprikapoeder, ui, tomaat en paprika's in de gerechten. Beroemd zijn de Hongaarse goelasj, paprikakip met noedels en gevulde kool. Enkele gerechten uit de Hongaarse keuken zijn ujhazy-kippensoep, deeggerechten zoals de turos csusza, een soort van pasta met spekjes en hüttenkäse en de retes, bladerdeeggebak met verschillende vullingen, uiteenlopend van pompoen tot kaas. In Hongarije drinkt men de populaire Tokajer wijn of de sterke drank Palinka.

Taal

Hongaars is de voertaal die door 98,5 procent van de bevolking wordt gesproken. Het Hongaars is geen Slavische taal, het behoort tot de Fins-Oegrische taalgroep en is dus verwant aan het Fins. De taal heeft in het verleden Turkse, Duitse en Slavische woorden overgenomen. De taal is nauwelijks verwant met andere talen in Europa. In Hongarije kunt u goed terecht met het Duits en het Engels.

Hongarije in beeld

 • Budapest
  Budapest
 • Panorama Budapest
  Panorama Budapest
 • Kettingbrug
  Kettingbrug

Populaire vakanties in Hongarije

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 22 vakanties in Hongarije
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!