Corona virus

De laatste ontwikkelingen rondom Corona virus vindt u hier

Vind Vakantie Kreta
Keuze uit 2 vakanties
Intro
Snel door naar
Lees alles over Kreta
Goed voorbereid op vakantie

Kreta is het meest populaire eiland van Griekenland. En niet voor niets! Levendige badplaatsen worden hier afgewisseld met pittoreske Griekse dorpen en het achterland biedt een prachtige ruig natuurschoon. Geniet van de Griekse keuken met uitzicht over de blauwe Middellandse Zee tijdens een vakantie op Kreta.

Waarom kiest u voor Kreta?

Historie en cultuur

In heel Griekenland zijn talloze bezienswaardigheden die herinneren aan de eeuwenlange geschiedenis van het land. Ook op Kreta vindt u enkele interessante opgravingen, die inzicht geven in de historie van het eiland. De bekendste bezienswaardigheid zijn de ruïnes van het paleis van Knossos, niet ver van de hoofdstad van Kreta, Heraklion.

Zon, zee en strand

Ondanks dat Kreta zijn bezoekers veel te bieden heeft, blijven de stranden de belangrijkste trekpleister van het eiland. Op Kreta vindt u zoveel kiezel- als zandstranden. De meeste badplaatsen bevinden zich aan de noordkust van Kreta. 

Natuur

Natuurliefhebbers weten Kreta te waarderen om het ruige landschap. Over de gehele lengte van het eiland loopt een gebergte met diepe kloven. De bekendste kloof is de Samariakloof, die vele fanatieke wandelaars trekt. Kiest u voor een wandeling door deze 12 km lange kloof, zorg er dan voor dat u goed voorbereid op pad gaat. Neem voldoende eten en drinken mee, en zorg voor de juiste kleding, afhankelijk van het jaargetijde en de weersverwachting.

Kreta

Chersonissos

Wanneer u aan Kreta denkt, denkt u direct aan Chersonissos. Deze bruisende badplaats is de meest bekendste en levendigste van het hele eiland.  In Chersonissos vindt je een breed zandstrand, veel watersportfaciliteiten, gezellige (souvenir) winkeltjes, restaurantjes en nog veel meer. De vele clubs en discotheken zorgen voor een bruisend nachtleven. Het is niet voor niets dat hier jaarlijks vele mensen, jong en oud, een heerlijk Griekse vakantie komen vieren.

Voor het echte feesten kiest u voor een dagje naar Star Beach. In dit waterpark zult u zich geen moment vervelen. De echte waaghalzen kunnen hier zelfs bungy jumpen. Vanuit Chersonissos zijn er vele leuke mogelijkheden om het eiland te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan boottochten, jeepsafari's en vele andere leuke excursies.

Sluit de dag af met  heerlijke hapjes, Mezze, en een lekker Grieks drankje, de Ouzo. Yamas páli ávrio, oftwel, proost, morgen nog een keer!

Sissi

Het vissersdorpje Sissi bestaat van oorsprong uit twee delen; het deel aan zee met zijn pittoresk en gezellig klein haventje waar zich de meeste hotels en appartementen bevinden, en het oorspronkelijke en hoger gelegen Sisi Epano (Epano betekent 'boven').

Sissi Epano, het oude dorp, ligt op ca. 500 meter van de badplaats Sissi. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Griekenland zijn hier aanwezig: Restaurantjes met gezellige terrasjes en vele kleine winkeltjes, 

In oostelijke richting kun je je prima vermaken op de stranden Boufos, Avlaki en het iets verder gelegen Kilmera Beach.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 2 vakanties in Kreta

Reizen naar Kreta

Vervoer naar Kreta

De vluchttijd vanuit Nederland naar Kreta bedraagt ongeveer 4 uur. Er geldt 1 uur tijdsverschil met Nederland.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u vluchten met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Kreta. Zo kunt u kiezen uit vluchten met onder andere Transavia, Ryanair en Easyjet. Veelal is het mogelijk om vanaf regionale luchthavens naar Kreta te reizen. De Jong Intra Vakanties biedt vluchten aan vanaf onder andere Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

U kunt tijdens het vastleggen van uw boeking direct een transfer van de luchthaven naar uw accommodatie bijboeken. Liever een huurauto op Kreta reserveren? Dit doet u eenvoudig via de link die u bij uw boekingsbevestiging ontvangt.

Tijdens uw boeking vindt u eenvoudig alle mogelijkheden voor uw vlucht naar Kreta.

Populaire vakanties in Kreta

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 2 vakanties in Kreta
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Bijna 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Gewoon perfect geregeld