Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Kos
Goed voorbereid op vakantie

Ondanks dat Kos een vrij klein eiland is, behoort het tot de meest bezochte eilanden van Griekenland. Kos is gelegen in het uiterste oosten van Griekenland voor de Turkse kust. Het eiland staat bekend als het 'fietseiland', maar een goede conditie - zeker tijdens de warme zomers - is daarbij geen overbodige luxe. De oude stad van Kos-stad is gezellig met vele winkels, tavernes en uitgaansgelegenheden. Mooie zandstranden vindt u onder andere bij Kardamena. 

Waarom kiest u voor Kos?

Historie en cultuur

In heel Griekenland zijn talloze bezienswaardigheden die herinneren aan de eeuwenlange geschiedenis van het land. Ook op Kos vindt u enkele interessante opgravingen, die inzicht geven in de historie van het eiland. De bekendste bezienswaardigheid zijn de ruïnes van het Asklipio, waar de arts Hippocrates - bekend van de eed van Hippocrates die artsen ook in deze tijd nog altijd afleggen - zijn ervaringen beschreef. Ook de oude plataan waaronder hij les zou hebben gegeven is nog te bezichtigen op Kos. Ook op andere plekken op het eiland komt u mooie bezienswaardigheden tegen, zoals het oude klooster bij de haven van Kos-Stad en de ruïnes van het Romeinse Agora.

Zon, zee en strand

Ondanks dat Kos zijn bezoekers veel te bieden heeft, blijven de stranden de belangrijkste trekpleister van het eiland. Op Kos vindt u zoveel kiezel- als zandstranden. De hoofdplaats van het eiland, Kos-Stad, is tegelijkertijd ook de belangrijkste badplaats van het eiland. Veel hotels en appartementen liggen in de wijk Lambi, waar u ook een goed strand vindt. Kardamena is een geliefde badplaats vanwege het mooie zandstrand.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 22 vakanties in Kos

Reizen naar Kos

Vervoer naar Kos

De vluchttijd vanuit Nederland naar Kos bedraagt ongeveer 4 uur. Er geldt 1 uur tijdsverschil met Nederland.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u vluchten met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Kos. Zo kunt u kiezen uit vluchten met onder andere Transavia, Ryanair en Easyjet. Veelal is het mogelijk om vanaf regionale luchthavens naar Kos te reizen. De Jong Intra Vakanties biedt vluchten aan vanaf onder andere Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

U kunt tijdens het vastleggen van uw boeking direct een transfer van de luchthaven naar uw accommodatie bijboeken. Liever een huurauto op Kos reserveren? Dit doet u eenvoudig via de link die u bij uw boekingsbevestiging ontvangt.

Tijdens uw boeking vindt u eenvoudig alle mogelijkheden voor uw vlucht naar Kos.

Populaire vakanties in Kos

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 22 vakanties in Kos
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Al bijna 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Gewoon perfect geregeld