Intro
Snel door naar
Lees alles over Corfu
Goed voorbereid op vakantie

Corfu is de bekendst van de Ionische Eilanden die gelegen zijn tussen de westkust van Griekenland en Zuid-Italië. Corfu beschikt over een prachtige groen landschap met langs de kust vele mooie baaien met kiezel- en zandstranden. De sfeer op Corfu is gemoedelijk en ontspannen: hier komt u voor het echte Griekenland!

Waarom kiest u voor Corfu?

Historie en cultuur

Lange tijd was een bezoek aan Corfu alleen weggelegd voor de rijken. De Europese aristocratie waren veel geziene gasten op het eiland. Zo kunt u op Corfu het zomerpaleis bezoeken dat keizerin Elizabeth - beter bekend als Sissi - dat zij op het eiland liet bouwen. 

In de oude hoofdstad van het eiland Kerkyra - nu bekend onder de naam Corfu-Stad - vindt u vele herinneringen aan de rijke geschiedenis van het eiland. 

Natuurliefhebbers

Het 'bloemeneiland' Corfu is een van de meest groene eilanden van Griekenland. In het voorjaar valt hier meer regen dan in andere delen van Griekenland en dat is te zien aan de prachtige tropische vegetatie. Liefhebbers van planten en bloemen weten Corfu al jaren te vinden!

Zon, zee en strand

Ondanks dat Corfu zijn bezoekers veel te bieden heeft, blijven de stranden de belangrijkste trekpleister van het eiland. Op Corfu vindt u vooral smalle kiezel- en zandstranden aan mooie, kleine baaien. Bekend is het strand van Paleokastritia aan een mooie baai omgeven door groene heuvels. De meest geliefde badplaatsen zijn Gouvia, Dassia en Acharavi. Maar ook in de kleinere badplaatsen van Corfu vindt u mooie hotels en appartementen.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 13 vakanties in Corfu

Reizen naar Corfu

Vervoer naar Corfu

De vluchttijd vanuit Nederland naar Corfu bedraagt ongeveer 3,5 uur. Er geldt 1 uur tijdsverschil met Nederland.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u vluchten met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Corfu. Zo kunt u kiezen uit vluchten met onder andere Transavia, Ryanair en Easyjet. Veelal is het mogelijk om vanaf regionale luchthavens naar Corfu te reizen. De Jong Intra Vakanties biedt vluchten aan vanaf onder andere Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

U kunt tijdens het vastleggen van uw boeking direct een transfer van de luchthaven naar uw accommodatie bijboeken. Liever een huurauto op Corfu reserveren? Dit doet u eenvoudig via de link die u bij uw boekingsbevestiging ontvangt.

Tijdens uw boeking vindt u eenvoudig alle mogelijkheden voor uw vlucht naar Corfu.

Populaire vakanties in Corfu

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 13 vakanties in Corfu
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Zorgeloos genieten
  • Al bijna 50 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Gewoon perfect geregeld