Campings Normandië

Campings Normandië

Normandië is een schitterende streek op een niet al te lange afstand rijden van Nederland. Ook super als extra vakantie tussendoor! Kamperen Normandië zal u en uw gezin zeker verrassen. Aan de kust een verscheidenheid aan hoge kliffen, steile rotsen, brede zandstranden en woeste kreken. In het binnenland de gele velden, eik- en beukenbossen, prachtige parken en tuinen, waar een oase van stilte en sereniteit heerst.

De door ons geselecteerde campings Normandië liggen in de kuststreek en beschikken over goede stacaravans en uitgebreide faciliteiten voor de kinderen. Plaatsen als Honfleur, Rouen of Bayeux liggen in de buurt en zijn zeker interessant genoeg voor een dagtocht.

Lees alles over Campings Normandië

We hebben deze vakanties voor je uitgezocht


Goed voorbereid op vakantie

U reist eenvoudig naar uw camping in Normandië voor een heerlijke kampeervakantie.

Normandië een mooie streek waar veel te zien en te doen is. Het is een gebied waar de indrukwekkende kustlijn wordt afgewisseld met brede zandstranden, schilderachtige dorpjes en grootse steden.

Populaire bestemmingen in Normandië

In Normandië bevinden zich plaatsen met een ieder zijn eigen karakter. Ontdek waar u uw ideale campingvakantie kunt beleven.

Port en Bessin

Omaha Beach op een steenworp afstand van Port en Bessin was de geallieerde codenaam voor één van de vijf (Omaha, Gold, Juno, Utah Beach en Sword) landingszones voor de invasie van Normandië op 6 juni 1944 (Operatie Overlord). Het strand is ongeveer 5 kilometer lang, van St. Hondrine tot Vierville sur Mer. Het is een heerlijk gebied om te wandelen en uitstapjes naar bijvoorbeeld Mont St. Michel te maken. Mont St. Michel is een eeuwenoud bedevaartsoort en daarom toeristische trekpleister. Wanneer u kiest voor een camping in Port en Bessin, komt u veel over de geschiedenis van de omgeving te weten.

Campings Port en Bessin

Uitstapjes vanaf uw camping in Normandië

In de regio Normandië is veel schone natuur te zien en ook het een en ander te beleven. U zult merken dat u niet ver van de camping vandaan hoeft om u goed te kunnen vermaken. Of u nu een uitje speciaal voor de kinderen organiseert of een culturele bezienswaardigheid bezoekt.

Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is in 1979 op de UNESCO-werelderfgoedlijst gezet. Mont Saint-Michel is een belangrijk bedevaartsoord dat bestaat uit gebouwen op een rotsige punt in het water die in verschillende perioden gebouw zijn maar toch een indrukwekkend geheeld vormen. Tijdens uw vakantie op een camping in Normandië is een bezoek aan het wonder van het westen iets wat niet mag ontbreken.

Mont Saint-Michel

Bayeux Aventure

Wanneer u genoeg natuur en cultuur heeft gezien is het tijd voor iets meer actie met de kinderen. Bij recreatiepark Bayeux Aventure kunnen jong en oud zich vermaken in een natuurlijke en aangename omgeving. Speeltuinen, boomklimmen, tubbing, glijbanen, bubbel voetbal en wateractiviteiten zijn onderdeel van het park, maar er is zelfs nog meer! Boogschieten, skelteren, minigolven... En ga zo maar door. Binnen ca. 15 minuten bent u vanaf uw camping in Port en Bessin al bij recreatiepark Bayeux Aventure.

De reis naar uw camping in Normandië

Voor een onvergetelijke kampeervakantie naar Normandië reist u eenvoudig met uw eigen auto naar het populaire Normandië.

Met uw eigen auto naar Normandië

Jaarlijks reizen veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Reizen per auto geeft meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en u kunt direct op pad om de omgeving van uw camping te ontdekken.

De snelste route naar Normandië is ca. 620 km vanuit Nederland. U rijdt via Breda naar Antwerpen. Na Antwerpen volgt u de A1 richting Parijs. Ter hoogte van Estrées-Deniécourt kiest u ervoor om de A29 richting Amiens te volgen. De A29 gaat over in de A28 die u blijft volgen tot u de snelweg verlaat richting uw camping in Normandië.

Houdt u rekening met de drukte gedurende de zomer op de wegen richting de kust.

Met uw eigen auto naar de camping in Frankrijk