Skei Leilighetssenter Appartementen

  • Exterieur
  • Interieur voorbeeld
  • Skeikampen bergwandelen
  • Exterieur
  • Woonkamer
  • 20 foto's
  • Autovakanties
  • Heerlijk in de bergen
  • Voor actieve gezinnen
  • Dé mountainbike bestemming
  • Bergzicht
  • Gratis nachten
  • Prijstip
  • Rustig gelegen

Wanneer u de snelweg verlaat richting Skeikampen, rijdt u eerst door een mooi heuvelachtig landschap. Langzaam veranderen de heuvels in bergen wanneer u Skeikampen nadert. In de winter wordt hier volop geskied en er is een netwerk van meer dan 600 kilometer langlaufloipen die in de zomer juist gebruikt worden als wandelpaden. U bent in het gebied van Peer Gynt, een bekend figuur uit het werk van d

Over Skei Leilighetssenter Appartementen

Intro

Wanneer u de snelweg verlaat richting Skeikampen, rijdt u eerst door een mooi heuvelachtig landschap. Langzaam veranderen de heuvels in bergen wanneer u Skeikampen nadert. In de winter wordt hier volop geskied en er is een netwerk van meer dan 600 kilometer langlaufloipen die in de zomer juist gebruikt worden als wandelpaden. U bent in het gebied van Peer Gynt, een bekend figuur uit het werk van dichter Henrik Ibsen en de Noorse componist Edvard Grieg componeerde de Peer Gynt suite. De moderne appartementen zijn van alle gemakken voorzien en prima uitgangspunt voor outdoor activiteiten. Denk aan bergwandelen, zwemmen en klimmen én Skeikampen behoort tot de beste mountainbike bestemmingen van Scandinavië.


Verblijf

- Woonkamer met zithoek en tv
- Open keuken met koelkast, 4 elektrische kookplaten, oven, kleine vaatwasmachine, koffiezetapparaat en waterkoker
- Slaapkamer met een 2-persoonsbed
- Slaapkamer met 2 stapelbedden
- Badkamer met douche en toilet
- Balkon

Locatie

Skeikampen ligt op ca. 33 km vanaf de afslag van de snelweg, landinwaarts. U rijdt voorbij slaperige dorpjes, de bergen in tot u in Skeikampen arriveert. De centrale receptie en openbare faciliteiten liggen aan de voet van de berg. De appartementen liggen verspreid over het gebied. Maak u op voor een vakantie in de heerlijke, frisse en gezonde buitenlucht. Op een warme dag kunt u in het meertje zwemmen of naar het openbaar zwembad in Jorekstad. U kunt een leuk uitstapje maken naar het 'Olympische' Lillehammer met het openluchtmuseum Maihaugen en de skischans met fenomenaal uitzicht.

Afstand vanaf Utrecht: ca. 1470 km

Afstanden vanaf Skei Leilighetssenter in Skeikampen:
- Centrale receptie: ca. 350 meter
- Supermarkt: ca. 350 meter
- Gudbrandsdal: ca. 20 km
- Openbaar zwembad Jorekstad: ca. 35 km
- Lillehammer: ca. 40 km
- Oslo: ca. 200 km

Bereikbaarheid:
- Met de auto: gratis parkeergelegenheid bij uw accommodatie

Skeikampen
Skeikampen is een bergdorpje, vooral in de winter populair bij wintersporters. Het is een ideale plek om lekker buiten te zijn. Maak een mooie bergwandeling (al meer dan 140 jaar komen wandelaars naar Skeikampen om te hiken in de bergen. Of huur mountainbikes en maak een fietstocht. Skeikampen is een van de betere mountainbikebestemmingen maar wilt u liever iets minder avontuurlijk, dan zijn er ook normale fietsen te huur. Onderweg lekker picknicken en genieten van prachtige uitzichten.

Lillehammer
Lillehammer is met name bekend geworden door de Olympische Spelen die hier in 1994 gehouden werden. In de stad kan een bezoek gebracht worden aan o.a. de Håkons Hall, het belangrijkste stadion voor de ijshockeywedstrijden (30 van de 46 wedstrijden werden hier gespeeld). Nu wordt de hal gebruikt voor diverse binnensporten. Er is o.a. een klimwand in geplaatst van 9 x 20 meter- van deze wand kan men het hellingspercentage variëren. Naast de hal staat een afdalings- en bobsimulator. Lysgårdsbakkene is de naam van de twee springschansen (90 en 120 m). Met een stoeltjeslift is het mogelijk naar de top van de schans te gaan. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over Lillehammer. Eventueel kunt langs de schansen, via de trap, te voet naar beneden gaan. Zo’n 15 km ten noordwesten van Lillehammer ligt de bob- en rodelbaan van Hunderfossen. De baan heeft een totale lengte van 1710 m, en daarvan kan 1365 m als wedstrijdbaan gebruikt worden. ‘s Zomers is de baan opengesteld voor toerisme. U zou ook zelf een rit kunnen meemaken.

Maihaugen Openluchtmuseum
De grootste attractie van Lillehammer is echter wel het openluchtmuseum Maihaugen, opgericht door Anders Sandvig die in de vorige eeuw tandarts in Lillehammer was. In de vorige eeuw begon hij met het verzamelen en bewaren van oude gebouwen uit het Gudbrandsdal (het dal ten noorden van Lillehammer), om zodoende te voorkomen dat het verleden in vergetelheid zou raken. Aanvankelijk verzamelde hij huizen en gebouwen in zijn eigen tuin, maar die werd al snel te klein en in de jaren 1903-1904 werd de hele verzameling overgebracht naar het huidige terrein Maihaugen.

Peer Gynt route
De toeristische Peer Gyntveien ligt tussen Svingvoll en Vinstra. Het is een onverharde weg waar u zelfs in de zomer nog sneeuw kunt tegenkomen. De route loopt door het gebied waar Peer Gynt zijn avonturen zou hebben beleefd. Peer Gynt is een Noorse legende die in het hooggebergte van het Gudbrandsdal leefde. De Noorse componist Edvard Grieg (1843-1907) heeft de wereldberoemde Peer Gynt suites geschreven (1888). De route gaat dwars door een uitgestrekt en grillig landschap.

Toon de kaart

Faciliteiten

    • Centrale receptie met gratis wifi
    • Supermarkt op ca. 350 meter
    • De appartementen zijn ondergebracht in gebouwen van 3 verdiepingen (geen lift aanwezig)

Additionele informatie

We kunnen voor u een vlucht, huurauto en overtocht reserveren. We werken samen met de Color Line, Stena Line en Fjordline en bieden overtochten aan op diverse routes vanuit Duitsland en Denemarken. Neem contact op met onze verkoopafdeling.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Energiekosten
Niet inbegrepen
  • Verplichte kosten, ter plaatse te voldoen:
  • Eindschoonmaak NOK835 (ca. € 72) per appartement

  • Optionele kosten, ter plaatse te voldoen:
  • Bed- en badlinnen, ca. NOK195 (ca. € 17) per persoon per set (1 grote en 1 kleine handdoek)
  • Kinderbed en kinderstoel aanwezig, ca. NOK195 (ca. € 17) per item per verblijf
  • Huisdieren toegestaan, ca. NOK100 (ca. € 9) per verblijf

  • Vervoer naar en van Noorwegen:
  • We kunnen voor u een vlucht, huurauto en overtocht reserveren. We werken samen met de Color Line, Stena Line, Holland Norway Lines en Fjordline en bieden overtochten aan op diverse routes vanuit Duitsland en Denemarken. Neem contact op met onze verkoopafdeling.

Anderen bekeken ook