De parels van Kroatië 12-daagse busrondreis

  • Dubrovnik
  • Salzburg
  • Trogir
  • Hoogtepunten van Kroatië
  • Split
  • 25 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen
  • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Prachtige route langs vele hoogtepunten!
  • Verblijf in prima 3- en 4-sterren hotels
  • Bezoek aan o.a. Split, Krka National Park en Plitvice meren
  • Luxury class touringcar

Een rondreis door Kroatië betekent volop genieten! De zee is hier naar verluidt intens blauw en steekt af tegen de kust met haar eindeloze gouden stranden. Deze prachtige reis neemt u mee naar steden vol cultuur, historie en UNESCO-schatten zoals Trogir, Dubrovnik en Split. Andere hoogtepunten zijn de Plitvice meren, het Krka Nationaal Park, de grotten van Postojna en Mostar in Bosnië-Herzegovina.

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
  1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 550 km
  2. Dag 2: Salzburg en Slovenië, ca. 570 km
  3. Volledig 12 daags programma

Over De parels van Kroatië

Intro

Een rondreis door Kroatië betekent volop genieten! De zee is hier naar verluidt intens blauw en steekt af tegen de kust met haar eindeloze gouden stranden. Deze prachtige reis neemt u mee naar steden vol cultuur, historie en UNESCO-schatten zoals Trogir, Dubrovnik en Split. Andere hoogtepunten zijn de Plitvice meren, het Krka Nationaal Park, de grotten van Postojna en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Kortom, een complete reis door het zonnige Kroatië!

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 550 km

    Na een kopje koffie op de wisselplaats vertrekken we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

  2. Dag 2: Salzburg en Slovenië, ca. 570 km

    Na het ontbijt rijden we naar Salzburg voor een bezoek aan de geboortestad van de beroemde componist Mozart. Wandel door de altijd gezellige straatjes en bewonder de oude binnenstad, het geboortehuis van Mozart, de Dom en Slot Mirabell met prachtige tuinen. Na dit bezoek rijden we door naar Kranj in Slovenië, waar we zullen overnachten.

  3. Dag 3: Ljubljana en Postojna, ca. 180 km

    De Sloveense hoofdstad Ljubljana kent een rijke geschiedenis met haar beroemde kasteel Ljubljanski Grad, de drie bruggen en de prachtige pleinen. Later vandaag brengen we een bezoek aan de grotten van Postojna, waarbij een treintje u meeneemt door de ondergrondse wereld (entree en verplichte gids excl.). Aansluitend vervolgen we onze weg richting de Kvarnerbaai in Kroatië, waar we zullen overnachten.

  4. Dag 4: Nationaal Park Krka, ca. 280 km
    Deze ochtend rijden we naar het Nationaal Park Krka (entree excl., ca. € 30 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). De gehele middag kunt u hier op uw gemak genieten van de prachtige flora en fauna. In het onderste gedeelte van de watervallen is het in de zomermaanden ook mogelijk om te zwemmen. Vol indrukken rijden we naar ons hotel in de omgeving van Vodice. 
  5. Dag 5: Trogir en Split, ca. 260 km

    We beginnen met een bezoek aan het schiereiland Trogir, waarvan het oude stadsdeel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De rijke geschiedenis van de stad is in het middeleeuwse centrum met schilderachtige straatjes nog duidelijk te herkennen. Wandel over de bekende groene markt of bezoek het fort van Kamerlengo en de St. Laurens kathedraal. Vervolgens rijden we naar Split en ontdekken we samen met een lokale stadsgids het historische centrum, de Dom en het Baptisterium. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Neum, waar we de komende drie nachten verblijven.

  6. Dag 6: Vrije dag

    Na het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet van de zon bij het zwembad in het hotel of maak een wandeling over de boulevard om vervolgens in een van de vele restaurants te lunchen. 

  7. Dag 7: Dubrovnik met stadsgids, ca. 130 km

    Vandaag brengen we een bezoek aan de historische havenstad Dubrovnik. Onder leiding van een lokale stadsgids maken we uitgebreid kennis met de ‘Parel van de Adriatische Zee’. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. Een absolute aanrader is een wandeling over de oude stadsmuren. 

  8. Dag 8: Mostar, ca. 480 km
    Na het ontbijt verlaten we Neum en rijden we naar Mostar. Blikvanger van de stad is de gerestaureerde oude brug Stari Most, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Aansluitend vervolgen we onze reis naar Slunj, in de omgeving van de Plitvice meren, waar we twee nachten verblijven.
  9. Dag 9: Nationaal Park Plitvice, ca. 120 km

    Samen met een lokale gids, die ons vandaag de hele dag begeleidt, gaan we op tijd op pad. Er staat een prachtige tocht naar het natuurwonder van de meren van Plitvice op het programma (entree en verplichte gids excl. ca. € 35 - € 55 p.p., opgave bij boeking en betaling ter plaatse). Te midden van beboste bergen liggen de 16 meren op verschillende hoogtes in het landschap. Vanuit verborgen beekjes en ruisende riviertjes stroomt water toe die de meren doen overlopen en waardoor er vele watervallen ontstaan. Vanwege de hoogteverschillen en vlonders is deze dagtocht alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn. 

  10. Dag 10: Zagreb en Slovenië, ca. 275 km
    Vandaag bezoeken we de Kroatische hoofdstad Zagreb. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Bezoek de kathedraal van Zagreb, de vele theaters en musea of de gezellige boetiekjes en restaurants. Na dit bezoek verlaten we Kroatië en vervolgen we onze weg richting ons overnachtingshotel in Maribor in Slovenië.
  11. Dag 11: Graz en Zuid-Duitsland, ca. 515 km
    Graz is de laatste bestemming van onze reis. De historische binnenstad, gelegen aan de voet van de Alpen, is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De Uhrturm am Schlossberg, hét symbool van de stad, is vanuit verschillende wijken te zien. We overnachten in Zuid-Duitsland.
  12. Dag 12: Nederland, ca. 680 km
    We rijden de laatste kilometers van deze indrukwekkende reis voordat we aankomen op de wisselplaats voor het afscheidsdiner.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
  • Luxury class touringcar
  • Deskundige chauffeur tevens reisleider
  • 2 Overnachtingen in Zuid-Duitsland
  • 1 Overnachting in omgeving Kranj
  • 1 Overnachting in omgeving Crikvenica
  • 1 Overnachting in omgeving Vodice
  • 3 Overnachtingen in Neum
  • 2 Overnachtingen in omgeving Slunj
  • 1 Overnachting in omgeving Maribor
  • 11x Ontbijt en 11x diner
  • Lokale stadsgids in Split en Dubrovnik
  • Afscheidsdiner op de wisselplaats
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

  • tussen 05:00 en 08:00 uur
  • Vertrek vanaf de opstapplaats
  • 09:15-09.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

  • 18:15-18.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats
  • tussen 19:00 en 22:30 uur
  • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd is terug te vinden op de reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien je slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van de auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiezen om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, is parkeren (tegen betaling) mogelijk. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Nog meer comfort en luxe in de allernieuwste luxury class touringcars.

Met o.a. een nog grotere afstand tussen de
stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts
verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw
reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor
nog meer zitcomfort.

De luxury class touringcar is voorzien van

  • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
  • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
  • Ruim verstelbare rugleuningen
  • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
  • Verstelbare voetsteunen
  • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
  • Uitstekende airco en warmteregeling
  • Persoonlijk leeslampje met LED verlichting
  • Stopcontacten
  • Wegklapbare LCD-schermen
  • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
  • Superluxe in- en exterieurverlichting
  • Audio DVD Multimedia systeem
  • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
  • Milieuvriendelijke Euro-6 motoren
  • Geluidsarm door extra ventilatie
  • Bus
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Wisselplaats
  • Touringcar, Levico
  • Touringcar, Levico
  • Touringcar
  • Bus

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook