Die schöne Loreley met de mps Rembrandt van Rijn 6-daagse riviercruise met mps Rembrandt van Rijn

  • Loreley en uitzicht op de Rijn
  • Loreley
  • Boppard
  • Die schöne Loreley
  • Keulen
  • 13 foto's
  • Riviercruises
  • Rondreizen
  • Cruises

Groepsgrootte min. 75 en max 119 deelnemers

  • Cruise per mps Rembrandt van Rijn
  • Inclusief bustransfer naar de Loreley
  • Geniet van het uitzicht op het Rijndal en de Loreley
  • Volpension

Zin in een zeer gevarieerde reis over de Rijn? Dan is dit een uitgelezen kans. In 6 dagen pakt u al het moois mee. Van een grote stad als Keulen, het wijngebied rond Rüdesheim en klassieke trekpleisters als de indrukwekkende Loreley. Natuurlijk is het aan boord ook volop genieten.

Vervoersmogelijkheden
6-daags programma
  1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
  2. Dag 2: Düsseldorf - Bonn
  3. Volledig 6 daags programma

Over Die schöne Loreley met de mps Rembrandt van Rijn

Intro

Zin in een zeer gevarieerde reis over de Rijn? Dan is dit een uitgelezen kans. In 6 dagen pakt u al het moois mee. Van een grote stad als Keulen, het wijngebied rond Rüdesheim en klassieke trekpleisters als de indrukwekkende Loreley. Natuurlijk is het aan boord ook volop genieten.


Verblijf

Kamers
De standaard tweepersoonshutten zijn zeer royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie- en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.
Faciliteiten
De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving. U kunt aan boord van de Rembrandt van Rijn gebruik maken van gratis Wifi in Duitsland en Nederland.
Bijzonderheden
Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Arnhem - Düsseldorf

    Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Nadat de bemanning aan u is voorgesteld, gooien we de trossen los en zetten we koers naar onze eerste bestemming Düsseldorf waar we morgen in alle vroegte zullen arriveren.

  2. Dag 2: Düsseldorf - Bonn

    Nog voor het ontbijt arriveren we in Düsseldorf. In de ochtend kunt u deelnemen aan een optionele excursie (excl.) om Düsseldorf nader te leren kennen. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de mooie binnenstad van deze metropool. U kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid de stad verkennen. Achter de gezellige Altstadt liggen lange winkelstraten met de bekende modemerken en warenhuizen. Terwijl we 's middags naar Bonn varen kunt u genieten van een High Tea in de lounge.

  3. Dag 3: Bonn - Boppard

    ‘s Morgens blijven we nog even in Bonn. Rond het middaguur richten wij de steven op onze volgende bestemming, Boppard. Naarmate we verder de Rijn opvaren verandert het landschap zienderogen. Het wordt heuvelachtiger en de eerste wijngaarden komen in zicht. In de loop van de avond arriveren wij in het wijnstadje Boppard.

  4. Dag 4: Boppard - Loreley - Rüdesheim
    Vandaag staat het hoogtepunt van deze reis, de Loreley op het programma. Vanuit Boppard bieden wij u een gratis transfer per bus naar het uitzichtpunt van de Loreley. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op het Rijndal en de Loreley. De Rijn is hier 25 meter diep en maar 113 meter breed. Ondertussen ziet u het schip langs de Loreley varen. In Oberwesel komen de gasten die naar het uitzichtpunt zijn mee geweest weer aan boord. Onderweg naar Rüdesheim varen wij over de Romantische Rijn waar u geniet van prachtige uitzichten. Het duurt niet lang meer voor we in Rüdesheim aankomen. Rüdesheim staat bekend om de vele wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de Drosselgasse. In deze smalle steeg kunt u in één van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek.
  5. Dag 5: Rüdesheim - Keulen

    We genieten nogmaals van het prachtige panorama. We houden het tempo er goed in, want we willen bijtijds in Keulen arriveren. In de winkelstraten, gelegen achter de Dom, kunt u heerlijk shoppen.

  6. Dag 6: Keulen - Arnhem

    De laatste dag is alweer aangebroken. Als afsluiting van deze mooie reis hebben wij een heerlijk ontbijt voor u klaar staan. Rond 11:00 uur komen we in Arnhem aan. Hier nemen wij afscheid van u en wensen u een wel thuis.


Additionele informatie

Dieetmaaltijden

De kok aan boord kan dieetmaaltijden als suikervrij, glutenvrij, zoutvrij, e.d. verzorgen. U kunt uw dieet bij boeking, als zogenaamde preferentie, doorgeven. Wilt of moet u per se een dieet volgen, geef dit aan bij uw boeking. Er kunnen kosten verbonden zijn aan een dieet of maaltijdpreferentie.

Excursies
Aan boord wordt u uitgebreid geïnformeerd over de excursie mogelijkheden. U kunt zich voor de excursies aan boord aanmelden en daar ook betalen.


In- en ontschepen in Arnhem


De in- en ontscheping is in Arnhem aan de Rijnkade of de Nieuwe Kade. De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Arnhem

U kunt uw auto betaald parkeren in Parkeergarage Rozet aan de Langstraat, op loopafstand van de Rijnkade en de Nieuwe Kade.

In- en ontschepen in Rotterdam

De juiste locatie en tijd van inscheping en ontscheping vindt u op uw reisbescheiden.

Het schip ligt (waarschijnlijk) aangemeerd aan de Boompjeskade in Rotterdam, tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan de stadzijde. De definitieve ligplaats vindt u terug in uw reisbescheiden.

Parkeergelegenheid in Rotterdam

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage De Boompjes, Terwenakker 18 Rotterdam.

Paspoort

Voor al onze reizen geldt dat u in bezit moet zijn van een geldig paspoort. Ieder ander geldig identiteitsbewijs waarop u mag reizen in de landen die u bezoekt is eveneens toegestaan.

Pre-night (niet bij alle cruises mogelijk)

Begin uitgerust aan uw vakantie door al de avond voor vertrek in te schepen. U kunt na het betrekken van uw hut (waarin u de gehele cruise verblijft) nog een drankje gebruiken in de bar. 's Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet. Nadat de overige gasten zijn gearriveerd zal het schip uitvaren. Indien de pre-night bijgeboekt kan worden vindt u deze terug in het boekingsproces.

Rolstoelen en rollators

Het gebruik van rolstoelen of rollators aan boord is vanwege veiligheid niet toegestaan. Alle rolstoelen en rollators worden aan boord gestald. Wanneer u uw rolstoel of rollator aan wal wenst te gebruiken, wordt deze door de bemanning voor u opgehaald en klaargezet. Het aantal rolstoelen en rollators is per afvaart gelimiteerd en kan op huurbasis aangevraagd worden. Nogmaals voor de duidelijkheid: het gebruik van een rollator of rolstoel aan boord is niet toegestaan. U moet zich dus zonder deze hulpmiddelen aan boord kunnen verplaatsen. Aan wal kunt u natuurlijk wel een rollator/rolstoel gebruiken. Deze zijn beperkt bij ons te huur (tegen betaling). U kunt er dan de gehele reis, aan wal, gebruik van maken. Dit dient u bij uw boeking door te geven.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Welkomstcocktail
  • 5 Overnachtingen o.b.v. volpension en havengelden
  • Twee avonden live muziek
  • High Tea
  • Farewell Dinner
  • Inclusief bustransfer naar de Loreley
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Reis naar en van Arnhem
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes, excursies en entreegelden

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland


Anderen bekeken ook