De mooiste Alpentoppen van Zwitserland, Meiringen 10-daagse busreis

  • Grindelwald
  • Luzern
  • Brunig Express
  • Brunngasse Brienz
  • Hasliberg
  • 25 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen
  • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Afwisselend programma
  • Inclusief een treinrit met de Golden Pass Express
  • Bezoek aan o.a. Luzern, Brienz en Grindelwald
  • Nieuwe reis
  • Zonnig Zwitserland!

Deze reis neemt u mee naar het gezellige plaatsje Meiringen, gelegen in het Haslidal direct aan de indrukwekkende Hasliberg. Tijdens uw verblijf kunt u volop genieten van prachtige, spectaculaire tochten per trein en een boottocht, dit alles omgeven door zuivere en gezonde berglucht. Een hoogtepunt tijdens de reis is een bezoek aan het Eiger-dorp Grindelwald, omgeven door een imposant bergdecor.

Vervoersmogelijkheden
10-daags programma
  1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 580 km
  2. Dag 2: Zürich en Meiringen, ca. 320 km
  3. Volledig 10 daags programma

Over De mooiste Alpentoppen van Zwitserland, Meiringen

Intro

Deze reis neemt u mee naar het gezellige plaatsje Meiringen, gelegen in het Haslidal direct aan de indrukwekkende Hasliberg. Tijdens uw verblijf kunt u volop genieten van prachtige, spectaculaire tochten per trein en een boottocht, dit alles omgeven door zuivere en gezonde berglucht. Een hoogtepunt tijdens de reis is een bezoek aan het Eiger-dorp Grindelwald, omgeven door een imposant bergdecor.


Verblijf

Ligging
Dit bijzonder fijne familiehotel ligt op een rustige locatie op ca. 200 meter van het centrum van Meiringen. Het hotel staat bekend om de goede keuken.
Kamers
Voorzien van tv, telefoon, kluisje en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.
Faciliteiten
Receptie, lift, lounge, bar en restaurant. Gratis wifi in het hele hotel.
Bijzonderheden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Zuid-Duitsland, ca. 580 km

    Na de koffiepauze op de wisselplaats beginnen we aan onze reis richting Zwitserland. Onderbroken door enkele stops rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

  2. Dag 2: Zürich en Meiringen, ca. 320 km

    Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Zürich, het economische en educatieve centrum van Zwitserland. Deze stad aan de Zürichsee combineert het stadsleven met een prachtige natuur. Via de Sarnersee en Lungernersee rijden we naar Meiringen, waar we de komende zeven nachten verblijven.

  3. Dag 3: Meiringen, ca. 10 km

    De hele dag staat in het teken van Meiringen waar we eerst een begeleide wandeling maken. Meiringen is gelegen in het Haslidal direct aan de indrukwekkende Hasliberg. Het ligt aan de voet van een afwisselend en uitgebreid wandelgebied dat wordt gekenmerkt door de fraaie natuur met bossen en bergen. In Meiringen zijn diverse winkeltjes, restaurants en bars. Tevens vindt u hier het museum van de beroemde speurder Sherlock Holmes. Vervolgens brengen we een bezoek aan Aareschlucht in Meiringen, een kloof die uitgesleten is door de rivier de Aare.

  4. Dag 4: Treintocht Montreux - Interlaken, ca. 355 km

    Vandaag staat een tocht met de Golden Pass Express (incl.) op het programma. We rijden naar Montreux, gelegen tegen het decor van de Zwitserse en Franse Alpen. De stad heeft een fraaie promenade aan het meer, een met bloemen versierde boulevard en talrijke terrasjes. Na hier even rondgekeken te hebben, stappen we in de Golden Pass Express en rijden we, onder het genot van een prachtig uitzicht, door naar Interlaken. Deze levendige stad bevindt zich tussen het Meer van Brienz en het Meer van Thun. De chauffeur staat in Interlaken klaar om u terug te rijden naar het hotel.

  5. Dag 5: Grindelwald, ca. 100 km

    Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan Grindelwald in de prachtige Junfrauregio. In Grindelwald kunt u een mooie wandeling maken, chocolade en souvenirs kopen of een terrasje pakken met uitzicht op de Eiger. Wanneer u de hoogte in wilt gaan, kunt u per trein naar de Kleine Scheidegg op 2061 meter. Geniet van de frisse lucht en het mooie panorama met de Jungfrau berg en besneeuwde toppen.

  6. Dag 6: Boottocht Brienz-Interlaken (v.v.), ca. 35 km

    Na het ontbijt stappen we in de touringcar, die ons naar Brienz zal rijden. De stad is omringd door een aantrekkelijk berglandschap en dit zullen we vandaag per boot (incl.) ervaren. We stappen aan boord en zullen over het Brienzermeer richting Interlaken varen, waar u enkele uren de tijd heeft om rond te kijken en te lunchen. In de middag varen we vanuit Interlaken weer terug naar Brienz, waar de chauffeur op ons staat te wachten voor de rit terug naar Meiringen.

  7. Dag 7: Passentocht, ca. 130 km

    De 3-passentocht van vandaag is een schitterende tocht over de mooiste passen van de Alpen. Allereerst rijden we over de Grimselpas, daarna over de Furkapas en vervolgens via de Sustenpas terug naar Meiringen. Vanaf de passen heeft u prachtige panorama's en vergezichten over de bergtoppen en bergmeren.

  8. Dag 8: Luzern, ca. 100 km

    In de ochtend vertrekken we naar Luzern, één van de mooiste steden van Zwitserland. De stad is mooi gelegen aan het meer van Luzern en aan de voet van de bekende berg Pilatus. Het symbool van de stad is de overdekte houten Kapellbrücke, tussen de twee historische delen van de stad. Luzern heeft een historisch centrum met steegjes, pleintjes, beschilderde huizen, shops en horlogewinkels. Een tip voor de fijnproevers: Confiserie Bachmann gelegen in het centrum en heeft een chocoladefontein, lekkere gebakjes en kunstwerken van chocolade.

  9. Dag 9: Bern en omgeving Basel, ca. 185 km

    We beginnen aan de terugreis, maar voordat we Zwitserland verlaten maken we een korte stop in Bern, gelegen aan de rivier de Aare. De oude binnenstad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het symbool van de stad is de ‘mannelijke beer’. De Berner berenkuil, welke gelegen is aan de Aare-oever, tegenover de oude binnenstad is leuk om te bezoeken. Via het Emmental rijden we voor een korte stop naar de fabriek van Kambly, waar volgens de familierecepten van Oscar Kambly de lekkerste koekjes van Zwitserland worden gemaakt. Hierna rijden we verder naar de omgeving van Baselvoor het diner en de overnachting.

  10. Dag 10: Nederland, ca. 620 km

    Met de nodige stops rijden we terug naar de wisselplaats. Na het afscheidsdiner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
  • Luxe comfort class touringcar
  • Deskundige chauffeur tevens reisleider
  • 2 Overnachtingen in omgeving Basel of Zuid-Duitsland
  • 7 Overnachtingen in Hotel Alpbach in Meiringen
  • 9x Ontbijt en 9x diner
  • Begeleide wandeling in Meiringen
  • Rit met de Golden Pass Express van Montreux naar Interlaken
  • Boottocht Brienz-Interlaken (v.v.)
  • Afscheidsdiner op de wisselplaats
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Touringcar Informatie

Opstapplaatsen

Voor deze reis zijn diverse opstapplaatsen mogelijk. Nadat je bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar de vakantiebestemming.
Opstapplaatsen worden opgehaald.

Heenreis

  • tussen 05:00 en 08:00 uur
  • Vertrek vanaf de opstapplaats
  • 09:15-09.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats

Terugreis

  • 18:15-18.30 uur
  • Vertrek vanaf onze wisselplaats
  • tussen 19:00 en 22:30 uur
  • Aankomst bij de uitstapplaats
N.b. Bovengenoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen, de exacte vertrektijd vindt u op de reisbescheiden. Bij het maken van de routes kan het voorkomen dat de geselecteerde opstapplaats niet aangedaan kan worden. Het niet aanbieden van een opstapplaats geeft u geen mogelijkheid de boeking kosteloos te annuleren.

Wisselplaats

De voordelen van onze wisselplaats
- Ruime parkeergelegenheid waar de mogelijkheid is de eigen auto (op eigen risico) tegen betaling kunt parkeren
- De touringcars staan overzichtelijk opgesteld
- Er zijn bagagekarretjes aanwezig
- Goede sanitaire voorzieningen
- Een coördinator van de Jong Intra Vakanties voor alle vragen
- Een kopje koffie bij vertrek
- Een warm afscheidsdiner bij terugkomst
Overnachting nabij de wisselplaats
Er zijn diverse manieren om naar de wisselplaats te reizen, zoals met onze servicelijnen. Maar vind je de opstaptijd in de regio te vroeg? Dan is er de mogelijkheid om Zeddam (nabij onze wisselplaats in Didam) te overnachten. Na een heerlijk ontbijt, rij je in hooguit een kwartiertje naar onze wisselplaats Partycentrum Boszicht/ Restaurant Juffrouw Tok in Didam. Ook is er de keuze om vanaf Zeddam met een touringcar naar Didam te reizen. Kies dan opstapplaats Zeddam (opstapcode: 7038).

Hotel Restaurant Ruimzicht
Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam (A12 afrit 30)
T: 0314-651941, info@ruimzicht.com

Het hotel beschikt over een à la carte restaurant, een hotelbar en twee type kamers; Classic (basis inrichting) en Standaard. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Er is geen lift aanwezig. Indien u slecht ter been bent is het mogelijk dit aangeven bij boeken. Wifi is gratis in het hotel.

Voordeeltarieven - logies & ontbijt
Standaard
3-pers. kamer €147,50
2-pers. kamer € 110
1-pers. kamer € 82,50

Classic
2-pers. kamer € 95
1-pers. kamer € 70

Bovenstaande tarieven zijn per kamer per nacht inclusief ontbijt en het parkeren van uw auto gedurende de reis. Toeristenbelasting is niet inbegrepen (ca. € 1,25 p.p.p.n.). Deze voordeeltarieven zijn alleen van toepassing bij een boeking rechtstreeks bij het hotel (per e-mail of telefonisch) en bij een reservering van een reis van de Jong Intra Vakanties. Wanneer je boekt via andere boekingssites zijn het ontbijt en de parkeerkosten niet inclusief.
Parkeren
Wanneer je ervoor kiest om met eigen auto naar onze wisselplaats te reizen, kan je tegen betaling parkeren. De parkeertarieven bedragen €20 voor reizen t/m 6 dagen en €25 voor reizen vanaf 7 dagen. Indien je gebruik wenst te maken van de parkeerfaciliteiten bij de wisselplaats hoeft dit niet vooraf bij te boeken te worden aangegeven. Bij de parkeerwachters melden alle klanten zich met de reisbescheiden, hierna kan je de kosten contant afrekenen.


REIZEN MET COMFORT

Bij de Jong Intra Vakanties reist u altijd met een comfort class touringcar.

De comfort class touringcar is een luxe touringcar met een duidelijk doel: uw vakantie beleving zo comfortabel mogelijk maken.

Elke touringcar is voorzien van

  • Dubbele beglazing
  • Stereo geluidsinstallatie
  • Luchtvering
  • Airconditioning
  • Toilet
  • Koelkast
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • 2 Toegangsdeuren
  • Comfortabel verstelbare stoelen
  • touringcar-grid
  • Bus
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Touringcar
  • Wisselplaats
  • Touringcar, Levico
  • Touringcar, Levico
  • Bus
  • Touringcar

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook